Ny mulighed for lån til iværksættere

Er du iværksætter, og mangler penge til en god ide, eller måske at bringe sin virksomhed til det næste plan? Så ville det være nærliggende at gå i banken, og der få et iværksætterlån. Imidlertid har kassen længe været smækket i, pga. bankernes forsigtige udlånspolitikker.

Ferratum Business – den hurtige og lette vej til et erhvervslån – Læs mere her!

Derfor har det været mere end svært at finde kapital, og det er noget der har kostet danske virksomheder rigtig mange penge. For hvis der ikke kan skaffes finansiering, betyder det oftest at den gode ide forbliver ved at være en god ide.

Martin Thorborg lancerer ny service

Imidlertid ser det nu ud til, at der er hjælp på vej fra en ny tjeneste, der er lanceret i dag af Martin Thorborg og hans iværksætterportal Amino.dk – Nu kan virksomheder og personer der leder efter investorer nemlig finde villig kapital, og investorer kan finde spændende ideer og virksomheder at investere i.

Der er ingen tvivl om, at der længe har været et stort behov for kapital til danske iværksættere, og med tiltaget ser der ud til at være skabt bro mellem ideen og pengene.

Den nye tjeneste fungerer ved, at man kan oprette en anonym annonce, og derved skabe kontakt til villige investorer. Omvendt kan investorer også oprette en annonce, hvis de ønsker at investere i den gode ide eller vækstvirksomheder.

Amino’s nye iværksætterlån er en betalingstjeneste. Det skyldes at man fra Amino’s side ønsker at sortere de mest useriøse fra. Prisen for at oprette en annonce er sat til 499.

Ferratum Business – den hurtige og lette vej til et erhvervslån – Læs mere her!

Stor efterspørgsel efter nyt iværksætterlån

Selvom muligheden for iværksætterlån via amino kapital er helt ny, er der allerede både investorer  og virksomheder oprettet på siden. Amino er oprindeligt startet som et debatforum for iværksættere, og har da også rigtig godt fat i de danske selvstændige. Derfor er der også gode chancer for, at den nye tjeneste bliver populær som et alternativ til bankernes tillukkede pengekaser.

vil du se nærmere på tjenesten, eller mangler du en investor til et projekt? Så se mere på Amino.dk/Kapital.

Factoring – Undgå for sene betalinger

Er du erhvervsdrivende, og bruger du alt for meget tid på at indkræve betaling fra dine kunder, fordi de ikke betaler til tiden? Eller er kassekreditten spændt til bristepunktet, fordi din virksomhed skal være bank for dine kunder? Så kan factoring, eller fakturabelåning måske være interessant for dig.

Dårlige betalere er et stigende problem for danske virksomheder og iværksættere, og ofte skal man regne med at have pengene ude noget længere end ens betalingsbetingelser egentlig siger. Har man eksempelvis en måneds frist til betaling af sine fakturaer, kan man sagtens risikere at måtte vente 5-6 uger på at ens debitorer får taget sig sammen til at betale. Det kan være noget af en prøvelse, især for de mindre virksomheder. Dels skal man bruge meget tid på at rykke sine kunder, og dels har man ikke de penge til rådighed, som man egentlig regner med.

 

Et værktøj til at undgå det scenarie at kassekreditten er tom, kan være at benytte sig af factoring, eller på dansk: fakturabelåning. I praksis gør man det, at alle ens fakturaer sendes til en factoring leverandør, som så straks udbetaler en procentdel af det  fakturerede beløb. Resten står så hos factoringselskabet, indtil fakturaen betales. Skulle der mod forventning ske det, at man ikke får betaling, så modregnes det man har fået udbetalt i ens indestående. Dog er der også noget større chance for at man faktisk ender med at få sin betaling, for factoring yderne er drevne i at indkræve skyldigt udestående. Det viser sig gang på gang: Er man proaktiv i forbindelse med inddrivelse af udeståender, så er der større chance for at man får betaling, frem for dem som blot lader stå til.

Factoring kombineret med fakturaadministration

Ofte står ydelsen factoring ikke alene. Det er meget almindeligt at man samtidig lader factoringvirksomheden stå for hele ens debitor regnskab. Det eneste man selv skal gøre er at fakturere, så sørger factoring for resten, lige fra at kontrollere indbetalinger, rykke og eventuelt tage videre skridt, hvis din kunde ikke kan eller vil betale. Samtidig kan man også få kreditvurderet sine kunder, så man ikke indgår aftaler med kendte dårlige betalere.

Sådan foregår factoring

Har du en aftale om factoring, er forløbet typisk således:

  1. Du fakturerer kunden, og sender faktura til ham
  2. Kopi af faktura sendes til factoring-firma
  3. Når factoringyder modtager fakturaen fra dig, laves der evt. en stikprøvekontrol, og så udbetales der straks mellem 70-90% af det fakturerede beløb.
  4. Din kunde betaler sin faktura, og pengene går ind på factoring virksomhedens konto.
  5. Resten af beløbet udbetales så til dig.
  6. Hvis kunden IKKE betaler, rykker factoring firmaet.
  7. Først når en sag opgives, modregnes i din sikringskonto hos factoring.

Ovenstående fremgangsmåde er gældende ved de fleste kendte danske factoringydere. Der kan naturligvis være afvigelser, og der kan være forskel på de tillægsydelser som hører med aftalen. Fordelen for dig er, at du allerede ved fakturering har størsteparten af det fakturerede beløb på din konto. Du skal altså ikke vente til betalingsfristens udløb med at få betaling. Det giver dig en stor tryghed, at du ikke skal spænde din kassekredit til bristepunktet.

Hvis du samtidig tilknytter fakturaadministration, er du også fri for selv at bruge tid på at rykke dine kunder og sørge for indbetalinger. Du kan bruge din tid effektivt på det du er god til, og lade factoring om det de er gode til – Nemlig at inddrive dine penge for dig.

Hvad koster factoring

Factoring er naturligvis ikke gratis. Ofte består prisen af et eller flere delelementer:

  • Du skal betale rente af de penge du får udbetalt når du fakturerer. Denne varierer fra selskab til selskab
  • Til gengæld får du rente af de penge som står som sikkerhed hos factoring.
  • Benytter du fakturaadministration koster dette typisk 2000-5000 om måneden.
  • Ønsker du kreditvurdering af dine kunder koster det også et fast gebyr pr. gang. Typisk 200-400 kr.

Der er ingen tvivl om, at factoring kan være en god ide, hvis du har problemer med kunder som ikke betaler til tiden, eller du simpelthen bare gerne vil slippe for bøvlet med at skulle holde styr på indbetalinger.