Billån – Find det billigste

Skal du have ny bil? Så er det sjældent sådan, at man lige har købssummen stående på opsparingskontoen. Derfor er de fleste nødt til at tage et billån til finansiering af den nye bil. Hvordan og hvor du skal få et billån afhænger af, hvor meget du skal låne.

Skal du købe en mindre brugt bil, måske under 30.000 til 50.000 kr er der oftest ikke meget ide i at få et traditionelt billån. I det tilfælde kan det ofte lige så godt svare sig at få et banklån. Hvis du derimod overvejer at anskaffe en ny, eller en nyere brugt bil, kan det ofte betale sig at lægge en udbetaling, da du så får en noget billigere rente. Der er naturligvis også mulighed for at få et billån uden udbetaling, men så må du ofte regne med en højere ydelse.

Billån til den billige bil

Skal du låne til en ældre, brugt bil – Måske til 10.000, 20.000 eller 40.000 kr? Så kan du tit klare dig med et banklån, en kassekredit eller et forbrugslån. I tabellen herunder kan du se eksempler på forskellige muligheder for lån til bil uden udbetaling. Husk: Når du låner til en ældre bil, som måske nærmer sig de 7-10 år, skal du også vælge et lån med en kort løbetid. Ellers kan du risikere at måtte betale til lånet, selvom bilen for længst er skrottet, og så opbygger du egentlig bare en højere og højere gæld.

Billån til ny bil

Skal du anskaffe en ny bil? Så kan du vælge enten at låne pengene i din bank, eller via en udbyder af billån. Se en sammenligning af priser på billån i tabellen øverst på siden. Oftest er billån til nye biler baseret på, at man lægger eksempelvis 20% i udbetaling. Ved at lægge en udbetaling, kan man få en lavere rente, end hvis man låner uden udbetaling. Har man ikke til udbetalingen, kan man så vælge et billån uden udbetaling, eller alternativt låne til udbetalingen ved siden af.

Husk at lægge løbetiden efter, hvor længe du regner med at beholde bilen. Ved nye biler kan man få løbetider helt op til 10 år. Det betyder at man får en forholdsvis lav månedlig ydelse, men til gengæld afskrives der heller ikke ret meget på gælden. Hvis man så ønsker at skifte bilen ud efter en kortere periode, kan man risikere at den er mindre værd, end restgælden i den. Så skal man have penge op af lommen, når man vil skifte bilen. Derfor bør du sikre at gælden nedskrives forholdsvis hurtigt.

Billån til nyere brugt bil

Vil du låne til en nyere brugt bil, så kan du få et billån på samme vilkår som ved en ny bil. Dog er der den lille forskel, at løbetiden ikke kan være længere end 10 år minus bilens alder. Ønsker du eksempelvis at købe en 3 år gammel bil, vil du højst kunne få et billån med en løbetid på 7 år. Fordelen ved at købe en nyere brugt bil er, at der er et forholdsvis stort værditab i starten – Derfor kan man spare ret mange penge ved at købe en bil der er 2-3 år gammel. I de fleste tilfælde er en sådan bil stadig i god stand.

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.