Lån penge

Lån penge… Står du overfor at anskaffe ny bil, bolig eller måske bare en rejse? Så er der rig mulighed for at låne pengene, hvis du ikke lige har dem stående. Især hvis det er større investeringer, er man ofte nødt til at låne penge.

Det er faktisk ikke så svært, som det lyder.

 

Lånetyper – overblik over forskellige udbyder af lån penge.

På de følgende sider kan du læse mere om forskellige lånetyper, se priser og sammenligne udbydere af lån – Så du får det bedste lån til dit behov. På mange af de lån vi sammenligner, kan du finde både online lån og traditionelle banker og pengeinstitutter – På den måde får du det bedste overblik.

Du kan benytte links i menuen herover, eller klikke på de enkelte lån i boksen herunder.

Forbrugslån – Står du og mangler penge til mindre anskaffelser? Så er et forbrugslån ofte en løsning på dette. Hvad enten du så får det i din bank eller ansøger online. Lån penge til hvad som helst med et forbrugslån.

Andelsboliglån – En andelsbolig kræver at du betaler et beløb når du flytter ind. Du køber så at sige retten til at bo i en andelsbolig. Da man ikke kan belåne en andelsbolig, må man optage et andelsboliglån.

Hvad skal du kigge efter ved et lån

Når du låner penge, er det selvfølgelig vigtigt at du ikke låner mere, end du har råd til at betale tilbage. Hvis du i forvejen har en stram økonomi, kan det være en rigtig dårlig ide at optage et lån – Du skulle jo gerne have til de månedlige afdrag.

I Danmark er der en lov om at låneudbyder skal oplyse ÅOP. De samlet årlige omkostninger i procent. Det gør at du kan sammenligne de forskellige lån når du skal låne penge. Du skal dog sammenligne med samme låneperiode. Da et lån med kort løbetid tit har en højere ÅOP end et lån med lang løbetid.

De små hurtig lån, hvor du låner et lille beløb ( 2.000 -5.000 kr.) i 30 dage har tit en ÅOP på flere tusinde procent. Mens et boliglån over 20 år har en meget lav ÅOP. Du kan dog ikke sammenligne de to lånetyper, da de bruges på 2 forskellige ting og vilkår. Du skal finde nogle med samme løbetid og beløb.

Det er altid en rigtig god ide at have en opsparing, så kan du nemlig spare op til uventede udgifter, som du ellers skulle optage et lån til. For det er ikke billigt at låne penge. Låner du eksempelvis 20.000 kr over 3 år, kan du sagtens ende med at have betalt 30.000 kr, når du er færdig med at betale dit lån.

Inden du optager et lån

Inden du låner penge, vil det være en rigtig god ide, at du lægger et budget. Med et godt budget er du helt sikker på, hvor mange penge du har hver måned – Så kan du let se, om du har råd til at låne penge – Eller du måske i stedet skal arbejde på at få et større rådighedsbeløb. Dette kan gøres ved at tage ekstra arbejde i en periode eller spare på nogle udgifter som f.eks. TV-pakker, internet, mobiltelefon eller andet hvor du måske har en dyr løsning. Hvis du mangler penge, så kan du jo godt være man kan spare de store TV-pakker væk også nøjes med DR1 og DR2. Det lyder lidt kedeligt, men heller spare på TV end at ende i RKI, ikk?

Lån Penge online og få hurtigt svar.

Den store fordel ved online lån er den hurtige svar tid og du skal ikke svare på en masse spørgsmål. Tit skal du i banken svare på en masse spørgsmål om hvad du skal bruge penge til og hvordan du vil betale tilbage. Der kan gå mellem 2 – 14 dage på svar fra banken, ja nogle gange længere. Det er ikke altid man har tid til det, da man jo skal bruge pengene.

Kassekredit, så har du altid penge uden at lån penge hele tiden.

Flere udbyder tilbyder nu også muligheden for en kassekredit. Fordelen ved en kassekredit er at du kun betaler renter af det beløb som du brugere. Har du f.eks. en kassekredit på 50.000 kr. og kun bruger 25.000 kr i starten, så betaler du kun renter af de 25.000 kr. Skal du så senere bruge 10.000 mere, så hæver du bare 10.000 kr. UDEN at spørge eller andet. Nu betaler du så renter af 35.000 kr. og omvendt har du lige 5.000kr. ekstra, så sætter du dem ind på kontoen og betaler så kun rente af 30.000 kr. osv.

Det kan faktisk være en smart måde at låne på, i stedet for en masse små lån som sikkert har høj rente og gebyr på. Så har du altid ekstra penge indtil at du er på kredit maks. Skulle du komme på kredit maks, så kan du måske få hævet din grænse. Der kigge de på din økonomi igen og svare så ja eller nej. Der kan være mange ting der spiller ind på om du får et ja eller nej.

Kan du låne penge i banken.

Mange “glemmer” at spørge i banken efter et lån. Hvorfor gør de mon det? Sikkert fordi de synes det er flovt eller ikke har lyst til at svare på en masse spørgsmål. Men det er en stor fejl. Da du ofte kan få et billigt lån i banken og der kan jo aldrig ske noget ved at spørge. De kan jo højst sige nej.

Den store fordel ved at spørge i banken er at du så for svar på om de vil låne dig penge og til hvilken pris (rente+gebyr). Hvis banken siger nej, så er det at du skal tænke dig om en ekstra gang. Hvorfor siger de nej? Er det fordi du skal bruge penge til en ferie og det synes de ikke, så skal du kigge på nettet efter lån. Siger banken nej, fordi at din økonomi ikke er god nok til et lån, så skal du måske overveje om du skal optage mere lån.

“Man skal have penge, for at låne penge”

Det er der måske noget om og dog… Du skal de fleste steder skal man have en indkomst for at låne, da ingen vil låne penge ud til en der aldrig vil betale tilbage.

Sammenligning af  lånetyper og få flere tilbud

Med dit lånetilbud fra banken kan du nu gå på nettet og finde en masse lån. Ansøg dem du synes, det sker der nemlig ikke noget ved. Det er først når du godkender lånet, at du har fået et lån.

Ved at få flere tilbud, kan du sammenligne dem og se hvilket der er billigst for dig og måske også hvilket der passer dig bedst i forhold til tilbagebetaling osv.

At optage et lån er ikke noget man gør på 2 minutter, det tager tid. Du kan godt optage et hurtigt lån, men det kan blive dyrt for dig. Du køber vel heller ikke en bil uden at sammenligne priser, vel?

Så det bedste råd du kan få er : “Tænk dig om”  Det næste råd er “Tænk dig om igen”. Når du optager lån skal du tænke dig om som hvis du køber en større ting, som hus, lejlighed eller bil.

Læg et budget inden du søger om lån

Det er vigtigt at tjekke op på hvad du har råd til, at låne. Ja, det lyder skørt. Har råd til at låne, men den er god nok. Da alle lån, ja alle, SKAL betales tilbage. Så er det jo rart at have et overblik med et budget.

Et budget skal have alle din indtægter og alle dine udgifter med, så du kan danne dig et overblik over alle dine penge. Derfor er det vigtigt, at du tager alt med og ikke prøver at snyde dig selv, ved kun at have nogen af dine udgifter med.

Du kan også lave et forsikringstjek her

Rabat til Djurs Sommerland

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.