Forbrugslån

Forbrugslån er lån uden sikkerhed, som du let kan ansøge online. Med de fleste online lån kan du let låne fra få tusinde kroner til flere hundrede tusinde. Forbrugslån er ofte kendetegnet ved en kort tilbagebetalingsperiode, men til gengæld kan de ofte være konkurrencedygtige med almindelige privatlån i banken.
Derfor kan det godt betale sig at undersøge forskellige online forbrugslån, samtidig med at du undersøger mulighederne i din egen bank.

Hvad koster et forbrugslån?

Priserne på forbrugslån varierer meget. Der er ingen tvivl om, at jo kortere tilbagebetalingstid, jo mindre kommer du til at betale for dit lån. Der er også en helt klar tendens til, at jo mindre du låner, jo mere betaler du for at låne pengene.

En måde at opgøre prisen på forbrugslån er, ved at beregne de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Altså den samlede udgift, i form af renter, gebyrer osv. Hvis du eksempelvis låner 10.000 kr med en tilbagebetalingsperiode på et år, og du betaler 2.000 i renter og gebyrer, så har ÅOP været 20%. Hvis du ved en anden låneudbyder kunne låne de samme penge med en ÅOP på kun 15%, ja, så er det et billigere forbrugslån.

Hvis man kigger på rente alene, kan man sagtens overse skjulte udgifter. Der er nemlig andre udgifter forbundet med et forbrugslån end bare renterne. Der kan både være bevillingsprovision, betalingsgebyrer eller andre omkostninger. Hvis man kigger isoleret på renten kan man let overse noget.

Hvor kan du få et forbrugslån?

Forbrugslån er kendetegnet ved, at de ikke er målrettet noget bestemt formål, modsat billån eller boliglån. Der stilles heller ikke sikkerhed for et forbrugslån.

Du kan få et forbrugslån mange steder. I tabellen herover finder du en lang række selskaber, hvor du kan ansøge om forbrugslån online. Du kan selvfølgelig også få et forbrugslån i din bank.

Når du skal ansøge om forbrugslån, kan det godt betale sig at sammenligne flere forskellige låneudbydere – Eller ansøge ved flere forskellige. Så er der nemlig større chance for at du får bevilget dit forbrugslån.

Kan jeg låne til…

Når du ansøger om et lån online, skal du ikke oplyse hvad du vil bruge pengene til. Så hvad enten du vil låne til nye bryster, til en rejse eller bare til nye støvler, så kan du gøre det uden spørgsmål, hvis du benytter en af låneudbyderne herover.

Det er ikke alt man har lyst til at tale med sin bankrådgiver om, og vil man have et forbrugslån i banken vil de ofte spørge hvad pengene skal bruges til. Det undgår man ved at ansøge online. Så det er stort set kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan låne til. Se også lån for unge mellem 18-25.

Lån trods RKI?

Er du først registreret i RKI, er det meget svært at låne penge online, eller i banken. Der er dog enkelte låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI-registrering. Men de kræver ofte sikkerhed. En af disse er Boliglaan.dk, hvor du kan låne selvom du er registreret som dårlig betaler, mod at de får sikkerhed i fast ejendom. Derfor kræver det en vis friværdi for at låne. Et af kravene er også, at en del af lånesummen går til at betale dine kreditorer, således at du ikke længere er registreret i RKI. Info siden om RKI finder du her

Udbetaling af lån

Efter din ansøgning online og godkendelse, så indsætter de fleste låneudbyder penge på din NemKonto. Der er dog enkle udbydere, som tilbyder, at du selv kan vælge konto.

Der er stor forskel på hvornår dit lån bliver udbetalt. Enkle udbyder tilbyder at du har penge på din konto efter kun 20 min. De fleste har dog en udbetalingstid på 1-2 dage efter at du har indgået aftalen.

Du kan på de fleste låneudbyders hjemmeside, så hvor længe de skal have for at udbetale lånet til dig.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.