Coronavivus økonomien

Coronavivus økonomien – hvad har det af betydning?

Som alm. lønmodtager uden aktier eller andet, så betyder coronavivus ikke noget for din økonomi. ENDNU. Det kan den dog komme til.

Lige nu har de fleste opdaget at benzin er billigt, det gælder også olie.
Så fyre du op med olie kan du spare nogle penge lige nu.

Derfor betyder det ikke så meget endnu for den alm. lønmodtager.

Virksomheder der har det svært nu pga. coronavivus.

Nogle af de første virksomheder der er ramt af coronavivus er rejsebranchen.

Tusindvis af firmarejser er aflyst, som betyder mange mia. kr. i tabt indtægt til rejsebranchen.  Især fly og hoteller bliver hårdt ramt.
Flere private holder også igen med at booke deres ferie, da man afventer og ser hvad der sker.

Så hvis man har modet, så kan man komme billigt på ferie lige nu. Dog kan det ikke anbefales at tage til Italien, som er lukket helt ned.
Inden du tager ud og rejser, så anbefaler jeg at besøge denne side:

https://www.sst.dk/da/viden/smitsomme-sygdomme/smitsomme-sygdomme-a-aa/coronavirus/spoergsmaal-og-svar

Her kan du læse meget mere om corona vivus og anbefalinger om rejsemål.

Aktiemarked er blod rødt.

Har du aktier, så har de sidste dage ikke været sjove. Der har været nogle kæmpe fald på aktiemarked, så nu er det om at have is i maven.

Skal du beholde din aktier, skal du sælge dem eller skal du begynde at købe?

Hvis du har svaret på dette spørgsmål, så kan du blive rig. Desværre er der ingen der ved det.
Det er altid bedst at købe aktier, når de er i bund. Men er de det nu? Med de stor fald, så er der sikkert mange der tror de har ramt bunden. Dette er dog langt fra sikkert, da usikkerhed er noget af det værst for aktier og usikkerheden er der masser af lige nu.

Du får ikke svaret her, desværre. En ting er dog sikkert, du skal være risikovillig, hvis du køber aktier nu.

Hvad skal du gøre nu?

Det bedste man kan gøre lige nu er at leve et normalt liv og gør som du plejer.
Selvfølgelig skal du være opmærksom på Corona vivus og følge de råd som du finder på sst.dk

Lad vær med at hamstre mad, gær, toiletpapir eller håndsprit. Køb det du skal bruge, så er der nok til alle.
Når folk begynder at hamstre, så er det er der ikke er nok til alle. Vi husker nok hvordan det gik med gær sidste gang. Der må være mange som skulle smide gær ud efter den konflikt. Det er der jo ingen grund til.

Så alt i alt, så skal du ikke gøre en masse, som det ser ud nu.

Forsikringstjek 2019 – Spar tusindvis af kroner.

 

Forsikringstjek 2019
Gør du som tusindvis af andre dansker, bare betaler din forsikring når regning kommer. Uden at tjekke op på prisen, så har du sikkert mulighed for at spare mange penge. Der er lavet mange forsikringstjek gennem tiden af forskellige aviser og hver gang viser de at der er stor forskel på den dyreste og den billigste forsikring. Det kan være flere tusinde kroner du kan spare.

Gjensidige tilbyder dig professionel rådgivning til at sammensætte dine forsikringer, så de passer netop til dig. Samler du forsikringerne på f.eks. bil, hus og indbo, giver vi 10% rabat.

Bestil et gratis og uforpligtende forsikringstjek allerede i dag. Vi er med dig – både på de gode og mindre gode dage.

Hos Gjensidige får du mange fordele:
Der er ingen afskrivning på vores husforsikring
Vores ulykkesforsikring dækker dig i hele verden
Vores indboforsikring dækker, hvis du er skyld i skader på andre personer eller deres ting
Behandlingsudgifter og tandskader er inkluderet i ulykkesforsikringen
Kun én selvrisiko, hvis skaden skal dækkes over flere forsikringer

Er det over 3 år siden du har tjekket og forhandlet dine forsikringer, så er det nu du skal i gang. Som tommelfingerregel, siger man at der skal laves pristjek af ens forsikringer hvert 2 – 3. år.

 

Forsikring bil – Spar kassen med den billigste bilforsikring

Har du bil? – Så er det med at tjekke. De fleste test viser at især bilforsikringen er der stor prisforskel på. Alt efter hvilken bil du har og alder, så kan der være flere tusinde kroner at spare bare på bilforsikringen. Din alder kan jo have stor betydning. Fik du f.eks din forsikring da du var 21 år og nu er blevet 25, ja så kan der være stor forskel på din pris.

 

Billige forsikringer – Lav dit forsikringstjek i 2019

Hvordan gør man? Er det ikke svært? Giver det ikke en masse problemer?

Det er nogle af de spørgsmål folk stiller, når man begynder at snakke forsikringstjek. Derfor har vi lavet en lille guide. Du skal forvente at bruge 1 aften eller 2 på det, men hvis du kan spare 5.000 kr. (Skattefrit), så er det vel en fin timeløn.

Sådan laver du dit Forsikringstjek 2019:

 1. Find alle dine forsikringer frem.
  Du skal have et overblik over hvad du har i dag af forsikringer og hvad du betaler.
  Kan du ikke finde dine papir, så ring til dit forsikringsselskab og få dem til at sende dem til dig.
  Flere forsikringsselskaber har også din oplysninger online, så du selv kan hente dem.
 2. Læs nogle test på nettet og find 3 forsikringsselskaber der er i den billige ende.
  Her kan du kigge efter de forskellige forsikringer. Har du f.eks. ingen bil, så tjek efter, at de ikke har vundet testen på at have en billig bilforsikring.
 3. Vælge et selskab som du har tillid til. Hvis du ikke kender nogle af selskaberne, så lav et tjek på trustpilot. Her kan man få sig et overblik over hvor tilfreds kunderne er med selskabet. Du skal dog huske at alle selskaber har sikkert nogle sure kunder. Men derfor sker der ikke noget ved at tjekke op på hvordan der profil på trustpilot er.
 4. Kontakt dit forsikringsselskab og hør om de kan gøre det billigere.
  Det lyder dumt, men hvis man ringer til sit forsikringsselskab og forklare, at man er ved at tjekke priser på forsikringer. Så kan man faktisk godt forhandle med sit nuværende selskab.
 5. Nu tager du kontakt til de andre selskaber og får et tilbud.
  Sam lign de forskellige tilbud og vælge det som passer dig bedst. Du vil opdage at nogle er billigere med en forsikring, men så dyrere med en anden. Du kan faktisk godt have dine forsikringer flere steder. Så du f.eks har bilforsikring i et selskab og dine andre forsikringer i et andet selskab.
 6. PAS PÅ. Her skal du være på vagt. Når du ringer til et selskab og siger jeg vil gerne gøre brug af jeres tilbud. For hvad sker der nu? De prøver at sælge dig nogle flere forsikringer og det lyder jo rigtigt hvad de siger, men har du brug for det?
  Her skal du tænke dig om, for din besparelse kan hurtig bliver spist op af forskellige ekstra forsikringer.
  Jeg siger ikke at det sker hver gang, men har oplevet det flere gange og det er svært at sige ”nej tak” når de spiller på følelser for ens børn, hund eller guldfisk.
 7. Nu er du klar til at sige ”Ja tak”
  Nu køre det af sig selv. Du skal ikke gøre så meget mere. Dit nye forsikringsselskab klare resten for dig.

Det er faktisk nemmere end man tror og tit er der faktisk en større besparelse end man tror. Så det er bare om at komme i gang. Snyd ikke dig selv her i 2019. Lav dit Forsikringstjek nu.

Hvor meget kan du spare?
Du kan spare tusindvis af kroner på bare et par minutters arbejde. Næsten 22 procent sparer mellem 8-10.000 kr. om året på forsikringsskifte. I gennemsnit spares der ca. 3100 kr. om året.

Men hvorfor skal man tjekke sine forsikringer hvert 2-3. år?
Grunden til at du tit kan spare mange penge er, at forsikringsselskaberne hæver prisen for deres kunder hvert år. Samtidig med at konkurrencen på forsikringsmarkedet er benhård, gør at du skal tjekke op på dine priser. Da en helt alm. Indboforsikring kan stiger meget på bare 4 år.

God dag.

Mandelgave 2019 – Få gode mandelgave idéer

Mandelgave 2019 – Få gode mandelgaver idéer

Så står julen for døren og en af de ting, som er en tradition hvert år er mandelgaven. Det er den lille leg med risalamande, hvor der kommer en mandel i. Den som finder mandlen, får mandelgaven.
Men hvad skal mandelgaven 2019 være? Det får du svaret på her på siden.

De store hit i 2019 er her: (Når vi ser bort fra de ”alm.” ting som marcipangrisen osv.)

 1. Jelly beans boozled challenge – TØR DU? -Klik her!
  Dette var et stort hit sidste år og det forsætter i år. Det gode i år er at du kan få dem J De var desværre meget udsolgt sidste år. Jellybeans boozled challenge er Jelly beans med sjov smag. Ca. halv delen smager sjovt, mens den anden halv del smager af alm. Jelly beans. Prøv det….
 2. Oplevelser! – Klik her!
  Denne idé er der mange der selv tænker på, men ikke helt kan finde ud af hvad det skal være. Derfor er der på denne side mange forskellige oplevelser og i mange prisklasser. EN super mandelgave idé. Alle bliver glade for oplevelser. Priserne starter ved 149,-
 3. Gadgets – Klik her!
  Denne vender tilbage år efter år. Der findes mange både sjove og brugbare gadgets og de findes i alle prisklasser. Så alle kan være med. Grunden til at den er med på listen hvert år, er den store udskiftning af forskellige gadgets.
 4. Brætspil – Klik her!
  Et godt og sjovt brætspil for hele familien. Dette er en gave som alle kan bruge og få mange hyggelige timer med bagefter. Hver år kommer der nye og sjove spil som hele familien kan spille.

Hvad skal man kigge efter og hvor laver man fejl.

Når du kigger efter mandelgave, så har de fleste en maks pris. Hos os er prisen omkring 250 kr. men det er vel meget forskelligt fra familie til familie. Beløb er vel mellem 50 og 500 kr. alt efter hvilken familie man er. Nogle år er vores gave dyrere end 250, andre år er den billigere. Alt efter hvad vi lige finder på.

Når der er børn i familien, så kan det være en god idé at der også er købt en børnegave. Så kan man dele op så der er 2 skåle med risalamande. En til de voksne og en til børn, med hver sin mandel. Det er i mange familier lavet sådan et børn altid vinder mandlen, da de voksne synes det er synd for børn at de ikke får den. Det vil jeg ikke anbefale at gøre. Lad nu børn lærer at de ikke kan vinde hver gang. Selv om det kan forstyrre julefreden lidt.

Inden du køber mandelgaven:

 1. Beslut dig for et beløb, det må koste.
 2. Skal der være 1 eller 2 gaver.
 3. Tænk på noget som alle kan bruge.

 

Det skal være sjovt – Samt en god mandelgave, som værten har tænkt over.

Når jagten på mandlen går ind, så er det vigtigt at det skal være sjovt. Ikke noget med, at man snyder eller råber af hinanden og næsten slås om den. Det er også derfor man skal passe på med en for dyr mandelgave, som bare gør at det ikke bliver sjovt. Tænker du at en mandelgave ikke kan blive for dyr? Og det altid er sjovt at ”kæmpe” om mandlen? Så prøv at tænk tanken, Mandelgaven er 1 mio. kr. Hvordan tror du så din familie vil opføre sig? Så køb en brugbar og god mandelgave som passer til din familie.

Sådan findes mandlen og sådan spilles ”spillet”

De fleste kender vel reglerne for at finde mandlen. Men skulle du ikke kende til det, så kommer de her.

Der laves en skål risalamande som passer til det antal personer I bliver juleaften. Her er det vigtigt at der ikke laves for meget og ikke for lidt. Da det kan ødelægge hele spillet. Husk på at i julen spiser man meget mad og det kan være svært, bare at spise den første lille portion risalamande efter man har fået and eller flæskesteg.

Derefter putter du en smuttet hel mandel ned i og rører forsigtigt rundt. Så ingen kan se hvor den er.

Send skålen rundt og alle tager en portion. Den der får mandlen i sin portion har vundet. Er der ingen der har fået mandlen i første omgang, så sendes risalamanden rundt igen.

De sjove er så hvis du får mandlen, så skal du gemme den, så ingen opdager at du har fundet den. Så alle spiser op og gætter på hvem der har den.

DETTE må du ikke gøre.

Jeg har hørt om nogle der spiser mandlen, bare for at drille de andre. Det må du ikke gøre, da det ødelægger hele denne sjove leg og tradition.

Mandelgaven, risalamande og kirsebærsovs er en fast juletradition i de fleste hjem, om der er børn eller ej.

 

Er der børn med juleaften, så find på en god børne mandelgave 2019.

Som omtalt tidligere, så skal man ikke lade børn vinde mandlen med snyd. Det kan løses på mange måder. Jeg vil anbefale at man købe et lille stykke chokolade eller lidt legetøj til alle børn. Husk at det skal være pakket ind, da det er super vigtigt for børn, at det er en pakke. Hvis det gøres på den rigtige måde, så får man en hyggelig og dejlig juletradition som kommer igen og igen. Gøres det forkert, kan det blive en dårlig oplevelse for alle og det er jo ikke meningen med julen.

Sjove mandelgave ideer til voksne og børn….. Mandelgave 2019

Jeg håber du har fået lidt inspiration til mandelgaven i år.

 

God jul!

Hvad er et realkreditlån?

Hvad er et realkreditlån?

 

Et realkreditlån er et lån, der baseres på udstedelser af obligationer, der kan tilbydes mod en pant i fast ejendom. Et realkreditlån vil derfor afhænge af værdien af din ejendom, hvorfor din ejendom også vil skulle vurderes af et realkreditinstitut i nærheden af din bopæl. Denne vurdering vil blive vurderet med udgangspunkt i ejendomstype, beliggenhed, stand såvel som omsættelighed. Hvis der er tale om en ejerbolig, så er der mulighed for at låne op til 80% af vurderingen, mens du kun kan låne op til 60%, hvis der er tale om et fritidshus, og 40% hvis det er en byggegrund.

Læs mere Hvad er et realkreditlån?

Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Pristjek – Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Vi har lavet et pristjek af forlystelsesparker i Danmark, for at finde ud af hvem er den billigste og hvem er den dyreste.  Forskellen for en familie på 4 er 440,- og du kan sparer mere end det. Bestil online og få mere rabat.

Læs mere Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Rabat til Djurs Sommerland

Rabat til Djurs Sommerland

Det kan være dyrt at besøge de forskellige forlystelsesparker i Danmark. En billet til Djurs sommerland koster i højsæsonen (2019) 295 kr for en dag. 2 voksne og 2 børn koster 1.180 kr. for en dag. Du kan dog sparer mange penge med et sæsonkort, men det kræver jo at du besøger dem nogle gange i løbet af sæsonen.

Når du bestiller billetter til Djurs sommerland online, kan du tjekke om det kan betale sig at købe sæsonkort eller andre rabatformer.. Samtidig sparer du tid ved indgangen, da du så ikke skal vente i kø, men kan gå direkte ind med din printede billet.

http://djurssommerland.dk/koeb-billetter/priser/

Hvis du besøger Djurs Sommerland inden d. 23/6-2019 kan du spare lidt, så er prisen for en dag 275,-

Derfor vil jeg gerne hjælpe med at få rabat eller gratis billetter til Djurs Sommerland.
Det er faktisk ikke så svært.
Dog kræver de fleste rabatter enten sæsonkort eller medlemskab.
Men tjek listen og se om der ikke skulle være en af dem du kan bruge.

Rabat til Djurs Sommerland 2019:

Gælder i 2019:

3F – Er du fagligt medlem af 3F, kan du købe på til 5 billetter for kun 150 kr. pr. stk. (Bemærk udvalgte dage) Du kan også få sæsonkort til 400,-

Givskud Zoo Årskort : giver 25% rabat på entré til Djurs.

Fårup Sommerland Årskort: giver 25% rabat på entré til Djurs.

Har du lejet sommer gennem disse selskaber, så kan du også få rabat:
Dansommer, Novasol, Ebeltoft Feriehusudlejning, Danland, Feriepartner eller Dancenter.

Jeg ved ikke endnu om disse kort giver rabat i 2019:

Midttrafik : Mulighed for rabatpakke med bus og entré.

FDM rabat: Desværre ser det ikke ud til at FDM medlemskab giver rabat til Djurssommerland mere. Hvis du har hørt eller læst noget andet, så må du meget gerne skrive en kommentar i bunden af denne side.

Gratis billetter til Djurs sommerland 2019

Desværre….. Kun børn fra 0-2 år kommer gratis ind i Djurs!
Jeg har pt. Ikke kunne finde nogle gratis billetter til Djurs sommerland, men kender du et fif, så skriv en kommentar i bunden af siden.

Jeg høre tit om firmaer og fagforeninger der laver ture til rigtig billige penge. F.eks plejer Sparkassen Kronjylland at have en årlig tur. Jeg kender dog ikke prisen, men den skulle være lav.
Den største ulempe ved dette er, at det er en fast dag. Så du kan ikke selv vælge hvornår du skal i Djurs

Djurs Sommerland Rabatkode

Der findes sider på nettet som skriver at de tilbyder rabatkoder til Djurs Sommerland. Meeeeeen… Jeg tror ikke på det og anbefaler at holde dig væk fra de sider. Hvorfor nu det?

1. Tjekker du Djurs hjemmeside, så er der ingen steder et felt hvor du kan indtaste en rabatkode.

2. Det er kendt fra andre brancher, at disse rabatkode sider “opfinder” at de har koder, men du kan ikke få dem.

3. Djurs Sommerland har nogle få rabatter osv. som de reklamere meget med. Hvorfor skulle de oprette “hemmelige” rabatkoder.

Så rabatkoder til Djurs Sommerland vil jeg ikke lede efter hvis jeg var dig. Jeg ville bruge tiden på at leder efter forskellige rabatordninger hos f.eks. din fagforening, teleselskab osv. Eller hold øje med denne side 🙂

Djurs Sommerland i 2019 – Tigeren

Tigeren…. En KÆMPE nyhed i 2019 og den er vild. Tør du?

Tigeren i Wild Asia er den hurtigste og højeste forlystelse i Djurs Sommerlands historie.
Et kæmpe sving på op til 45 meters højde og med en hastighed på op til 100 km/t. giver en flyvetur det sent vil glemme.

Sæson 2019 går fra 4. maj til den 20. oktober. Bemærk der er en lukket periode i september frem til efterårsferien.

Tjek også :

Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Læs evt. -Kom gratis i Legoland her!

Har du en kommentarer eller et godt råd. Så skriv en kommentar herunder.

Revisor til privatøkonomi

Hvis det kniber med at holde styr på privatøkonomien, kan det være nærliggende at hyre en revisor, som kan være behjælpelig med at få styr på skuden. Dog er revisorer jo ikke ligefrem det billigste folkefærd, og du kan komme rigtig langt uden en revisor til at styre din privatøkonomi. Ofte er det først nødvendigt med sådan en, hvis du har komplicerede private skatteforhold.

På mange hjemmesider kan du oprette dig, og få uforpligtende tilbud fra de tilmeldte revisorer – På den måde er du sikker på at få den bedste pris, hvis du skal bruge en revisor til din privatøkonomi. Du kan også prøve at kontakte et lokalt firma , som hjælper både private og virksomheder med revision og bogføring.

For de fleste af os vil det være oplagt at styre det selv – men der kan selvfølgelig være tilfælde hvor det kan være en god ide at alliere sig med en revisor. Vil du spare pengene til revisoren? Så har jeg et par gode råd her.

Få styr på det hele med et budget

Det første en revisor vil hjælpe dig med, er at få overblik over din privatøkonomi. Til det vil han lægge et budget. Altså få overblik over dine udgifter og indtægter. Kun med et godt budget er man sikker på at kunne styre sin økonomi effektivt. Vil du selv lægge et budget? Så kan du læse mere om det her – Læg dit budget.

Ideen med et budget er, at du ved at få overblik over dine udgifter og indtægter kan få enderne til at nå sammen, så du ikke bruger flere penge end du har.

Andre rådgivere

Du kan muligvis klare dig med en billigere rådgiver. Der findes rådgivere der har specialiseret sig i privatøkonomi. En sådan privatrådgiver kan hjælpe dig med at lægge budgettet, få styr på gælden og investere dine penge. Men husk, uanset hvad du gør, det er dig der har ansvaret for din privatøkonomi.

Din bank kan også hjælpe med svar på mange af dine spørgsmål. Hvis ikke din bankrådgiver kan, kan hun formentlig formidle kontakten til en specialist i banken, som kan give dig rådgivning om din økonomi – Du kan jo lige så godt bruge de muligheder du har.

Endelig kan det jo være, at du har en klog onkel eller et andet familiemedlem. De er ofte noget billigere end end autoriseret revisor, og kan sikkert hjælpe med et overblik over din privatøkonomi, hvis du har spørgsmål eller mangler gode råd.

Bliv klogere på nettet

Endelig kan du jo bruge internettet. Der findes formentlig allerede artikler der beskriver dine problemstillinger, ellers kan du oprette et spørgsmål i et af de mange debatfora, hvor folk snakker om privatøkonomi.

 • Finando – Debat om banker og privatøkonomi
 • laan123.dk – Om penge, privatøkonomi og forsikring

Budget – Læg et budget for dit privatforbrug

Privatbudget – Læg et budget for dit privatforbrug – så spare du penge.

 

Kan man sparer penge ved at lægge et budget? Mit svar er ja, da et budget giver dig et overblik over hvad du bruger dine penge til og hvor du kan sparer penge.

Når du er ude og handle og står ved kassen, så får man altid spørgsmålet. Skal du have bonen med? Og langt de fleste siger nej tak. Men det skal være slut nu. Sig JA TAK. Efter en måned tager du alle bonerne og åbner Excel. Så laver du kolonner med Mad, drikke, slik, sodavand osv. Og regner så ud hvad du bruger på de forskellige ting, jeg er næsten sikker på at du bliver overrasket over hvor mange penge du bruger på andet end mad. Det er her du kan spare penge.

Det giver dig et godt overblik over hvor dine penge bliver af.

Nu laver du et nyt excel-ark. Til dit privatbudget. Med alle dine indtægter og udgifter. Du har jo dine tal fra indkøb fra det sidste excel-ark.

Nogle af de ting du skal have med:

Indtægter:

Lønindkomst, dagpenge, feriepenge, Børnepenge, boligsikring, SU, kontanthjælp osv.

Udgifter:

A-kasse, fagforening, forsikring, Dagpleje/vuggestue/børnehave/fritidshjem, Børneopsparing, Børnebidrag til barn hos anden forælder, Pensionsopsparing, Boligopsparing, Forbrugslån, Kreditkort, Kassekredit, Medicin, tandlæge mm., Sport og fritid mm., ferie,  Biograf, museum, koncert mm., Café, restaurant, diskotek mm.,  Dagligvareindkøb,  Take-away, Tøj og sko, Personlig pleje

Og sikkert mange andre ting. Kig det hele igennem og få alt med. Du får ikke noget ud af at snyde, for du snyder kun dig selv.

På denne måde får du et overblik på dine udgifter og dine indtægter. Til sidst skulle du gerne kunne se dit overskud eller måske et underskud. Har det et underskud, så er det vigtigt at finde nogle poster hvor du kan spare penge. Evt. take away mad eller biografture, da det er nogle af de poster man kan spare på.

Dette skal du spare på med et privatbudget

Forsikring og mobilabonnement kan der nemt spares på. Mindste hvert 2. år, skal man tjekke sine forsikringer og mobilabonnement for prisfald. Mobilabonnement falder i pris hele tiden, så hvis du ikke har kigget på det, så er din pris sikkert for høj. Det er omvendt med forsikring, her får du en alm. prisstigning hvert år. Så her skal du have fat i dit forsikringsselskab og høre om de kan lave det billigere, siger de nej til det. Så er det ud og have fat i 2-3 andre selskaber og få et tilbud.

Det giver økonomisk ro på forhånd at have lagt et husholdningsbudget og løbende følge med i, om der er over- eller underskud. Har man brug for et lån er det også en god idé med et privatbudget, da man hurtigt kan se hvad man kan afdrage med om måneden.

Så et budget er både godt og når det først er lavet er det nemt at rette tal til.

Har du råd til at låne penge?

Kan din økonomi overleve et lån? Har du råd til lån

Selvom det er utroligt nemt at låne penge nu om dage, er det stadig ikke sikkert, det er noget, der vil gavne din privatøkonomi. For langt de fleste af dem, der går ud og tager et hurtigt lån som eksempelvis et kviklån, har rent faktisk ikke råd til at tage dem. Så inden du overvejer at gå ud og låne penge via denne metode, kan det være en rigtig god ide at danne dig et overblik over din økonomi for at finde ud af, om det rent faktisk vil være muligt for dig at betale af på lånet igen.

Kan du betale tilbage på sigt?

En af primære fejl, mange begår når de er ude for at tage et kviklån, er at tænke meget kortsigtet. De står og mangler pengene i dag, så derfor er det da oplagt at låne pengene med det samme. Men det, de ikke tænker over, er, at de også skal betale pengene tilbage igen, og det er gerne med store omkostninger i forhold til lånets størrelse. Så selvom det kan virke fristende at tage lånet her og nu, så skal du blot huske på, at du også kommer til at hænge på låneomkostningerne i de efterfølgende mange måneder.

Brug tid på at finde den billigste udbyder

Hvis din økonomi kan overleve et lån, kan det være, du nu er på jagt efter at finde en ud af de mange låneudbydere på markedet. Her kan det være en god ide at bruge lidt ekstra tid på at finde frem til den billigste mulighed, da der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette frem for at gå efter den første og den bedste. Det er ikke sjældent, at der er en forskel i låneomkostningerne på mange tusinde kroner på selv de mindste lån.

Tænk dig om to gange inden du låner – Har du råd til lån

 Og lige inden du vælger at trykke på den grønne “ansøg” knappe inde hos den låneudbyder, du har udset dig, gør du klogt i at tænke dig om en ekstra gang. Har du egentlig brug for pengene? Er der en billigere måde at låne dem på? Kan din økonomi realistisk set overleve den månedlige udgift det vil være at skulle afdrage på et lån? Har du råd til lån?  Hvis du kan svare fornuftigt på alle disse spørgsmål, bør du ikke stoppe. Men hvis du inderst inde ved, at du ikke kan betale afdragene hver eneste måned, er det måske på tide at trække i håndbremsen, inden du vælger at ansøge om lånet.