Kan man optage lån til over kurs 100?

Kan man optage lån til over kurs 100?

Det er et af de spørgsmål vi tit får her på Finansielt.dk og svaret er faktisk nemt. Nej, du kan IKKE optage lån til over kurs 100.

Hvis man kunne det, så vil det bliver en rigtig, rigtig, ja rigtig god forretning.

Læs mere Kan man optage lån til over kurs 100?

Har du råd til at låne penge?

Kan din økonomi overleve et lån? Har du råd til lån

Selvom det er utroligt nemt at låne penge nu om dage, er det stadig ikke sikkert, det er noget, der vil gavne din privatøkonomi. For langt de fleste af dem, der går ud og tager et hurtigt lån som eksempelvis et kviklån, har rent faktisk ikke råd til at tage dem. Så inden du overvejer at gå ud og låne penge via denne metode, kan det være en rigtig god ide at danne dig et overblik over din økonomi for at finde ud af, om det rent faktisk vil være muligt for dig at betale af på lånet igen.

Kan du betale tilbage på sigt?

En af primære fejl, mange begår når de er ude for at tage et kviklån, er at tænke meget kortsigtet. De står og mangler pengene i dag, så derfor er det da oplagt at låne pengene med det samme. Men det, de ikke tænker over, er, at de også skal betale pengene tilbage igen, og det er gerne med store omkostninger i forhold til lånets størrelse. Så selvom det kan virke fristende at tage lånet her og nu, så skal du blot huske på, at du også kommer til at hænge på låneomkostningerne i de efterfølgende mange måneder.

Brug tid på at finde den billigste udbyder

Hvis din økonomi kan overleve et lån, kan det være, du nu er på jagt efter at finde en ud af de mange låneudbydere på markedet. Her kan det være en god ide at bruge lidt ekstra tid på at finde frem til den billigste mulighed, da der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette frem for at gå efter den første og den bedste. Det er ikke sjældent, at der er en forskel i låneomkostningerne på mange tusinde kroner på selv de mindste lån.

Tænk dig om to gange inden du låner – Har du råd til lån

 Og lige inden du vælger at trykke på den grønne “ansøg” knappe inde hos den låneudbyder, du har udset dig, gør du klogt i at tænke dig om en ekstra gang. Har du egentlig brug for pengene? Er der en billigere måde at låne dem på? Kan din økonomi realistisk set overleve den månedlige udgift det vil være at skulle afdrage på et lån? Har du råd til lån?  Hvis du kan svare fornuftigt på alle disse spørgsmål, bør du ikke stoppe. Men hvis du inderst inde ved, at du ikke kan betale afdragene hver eneste måned, er det måske på tide at trække i håndbremsen, inden du vælger at ansøge om lånet.

Kviklån er ikke en langsigtet løsning

Kviklånet bør ikke være din langsigtede løsning

Vi kender vist godt alle sammen det med at stå på et tidspunkt og mangle penge af den ene eller anden årsag. Det kan eksempelvis være sidst på måneden, man mangler penge til mad og deslige, da der har været lidt for mange regninger og udgifter i løbet af de første par uger. Det er surt at stå i sådan en situation, og derfor kan det være tillokkende at tage et kviklån for at rette lidt op på det, så man har noget at leve for. Men dine advarselslamper bør blinke kraftigt, lige så snart du har gjort det to eller tre gange, for kviklånet bør ikke være din langsigtede løsning.

 

Kviklån kan fikse problemer her og nu

Kviklånet kan være med til at løse de problemer, du står med her og nu. Men det ville være at skyde sig selv i foden, hvis man bliver ved med at tage kviklån for at rette op på den ærgerlige situation, man måned efter måned befinder sig i. Hvis du hver eneste måned har pengemangler, bør du overveje at gøre noget ved din situation, i stedet for at prøve at sætte plastre på hver eneste gang, der er gået hul i bunden af skattekisten.

Husk at betale tilbage i tide

Vælger du at låne penge på den hurtige måde, er det essentielt, at du betaler dem tilbage igen. Hvis du ikke gør det, kan du ende med at komme i RKI, og det er ikke noget sjovt sted at være. Bliver man erklæret som dårlig betaler, kan du opleve mange problemer med økonomien, hver eneste gang du vil ud og købe noget, der er lidt større. Så sørg for at betale den rette mængde penge tilbage i tide til dine kreditorer, så du ikke ender med at blive stemplet som værende en dårlig betaler. For så er det slut med at tage kviklån, der lige kan lappe hullet i en enkelt måned.

 

Vælg kun kviklån når det er virkelig nødvendigt

Det er vigtigt at understrege, at kviklånet kun bør tages, hvis det er strengt nødvendigt. Står du i problemer til halsen, og er der virkelig ikke nogle andre muligheder for at låne penge, så kan du overveje at tage et kviklån. Men inden du havner i den situation, bør du gøre alt, hvad du kan for at undgå at havne i den situation, hvor kviklånet er den eneste fornuftige løsning tilbage.

 

 

Nu er det muligt at låne penge for 0 kroner

Nu er det muligt at låne penge for 0 kroner

Billigere end at låne penge i banken

Find låneoversigten her!

Selvom det er alment kendt, at det er billigere at låne penge i banken end at tage et kviklån, så er det måske ved at være således, at rollerne er byttet om. For det er nemlig muligt at optage kviklån uden låneomkostninger. Det er ikke noget, der har været på markedet i lang tid, så der er nok ikke mange, der kender til det. Men flere og flere låneudbydere begynder at tilbyde det første lån for 0 kroner – endda også uden oprettelsesgebyrer. Selvfølgelig er det med det håb for øje, at du ender som en fast kunde i butikken. Men kan du holde dig til det ene lån, er det en billig måde at låne penge på, som end ikke banken kan være med på.

Grænse for lånebeløbet – Få lån til 0 kr.

Der er dog nogle ulemper ved at låne penge til 0 kroner hos en kviklånsudbyder. En af ulemperne er, at det er relativt små beløb, der er tale om, du kan låne. Du kan eksempelvis ikke gå hen til en kviklånsudbyder og låne 50.000 kroner uden omkostninger. Ofte er det beløb på 3.000-6.000 kroner, du kan låne på denne måde, så det kan være, det gør det uattraktivt for dig at låne.

 

Kort løbetid

Foruden at være begrænset til små beløb, så er de gratis lån som regel også forbundet med en kort løbetid. Altså skal du være i stand til at kunne betale pengene tilbage inden for en kort tidsfrist. Og ofte er der tale om en løbetid på helt ned til 7-14 dage og op til 30 dage, hvis du er heldig. Så det er vigtigt at skrive sig bag øret, hvis man overvejer at gå ud og låne penge til 0 kroner.

 

Find låneoversigten her!

Her finder du lån til 0 kroner i omkostninger

Har du lyst til at låne penge gratis, kan du komme i gang med det her og nu, i så fald at du indfrier de krav, som låneudbyderen har til dig. Et af de steder, hvor du eksempelvis kan låne penge gratis, er hos Vivus, hvis du vel og mærke er førstegangslåner hos dem. Er du ikke ny kunde i butikken, kan du desværre ikke gøre brug af dette tilbud. Du finder meget mere information inde på deres hjemmeside. Husk dog stadig at læse alt det med småt, så du er helt med på, hvilken aftale du indgår med dem.

Hvornår skal jeg tage et lån?

Hvornår skal jeg tage et lån?

Det er næsten umuligt at gå igennem livet, uden at få bankens økonomiske hjælp til at yde et lån. I dag er der mange muligheder for at tage et lån. Der findes utallige lånetyper, der kan være fristende at benytte sig af, når du står i en knibe eller er fristet af drømmekøbet. Du skal imidlertid være opmærksom på, at hvor det i de fleste tilfælde er godt at tage et lån, kan du også risikere at ende i en gældsspiral, der kan være svær at komme ud af, hvis først, du er begyndt at tage det ene lån efter det andet. Hvornår skal jeg tage et lån?

Lån penge, hvis du er i knibe

Det er nemt at ende i en knibe, der kræver hårde kontanter at komme ud af. Spørgsmålet er, hvornår kniben er stor nok til, at der er grund til at tage et lån. Et hurtigt forbrugslån har ofte meget høje renter, og det er derfor en god idé at gøre op med sig selv, hvor vigtigt det er, at du har pengene straks. Er din bil eksempelvis gået i stykker og trænger til en omfattende reparation, er det måske essentielt, at du får den lavet med det samme. Gør op med dig selv, om du har tid til at spare de penge op, det koster at få den lavet, eller om du bliver nødt til at tage et dyrt lån for at gøre det med det samme.

Er der mulighed for at leve den tid, det tager at spare sig ud af kniben, er der god grund til at vente med at tage et lån. Jo færre penge du låner som forbrugslån og jo flere penge, du sparer op, jo sikrere vil din privatøkonomi være. Imidlertid vil der være situationer, hvor der ikke er nogen vej uden om end at optage et lån. Det kan for eksempel være, hvis vandet en vinterdag begynder at sive ned igennem taget. Her kan du tale med din bank eller anden låneudbyder om, hvilke muligheder der er for at tage et lån, der er forholdsvis hurtig og billigt at komme ud af igen.

Lån penge som investering

Nogle gange kan det faktisk være en investering at tage et lån. For eksempel kan du låne penge i en ejendom, et sommerhus el.lign., der viser sig at stige i værdi. Har du muligheder for at tage et sådan lån, kan du for eksempel sætte lånet i et sommerhus, som du over mange år betaler af på. Når det er tid til at sælge huset, har du skabt en værdi i huset, og du kan således tjene penge på det lån, du i sin tid har taget.

Dette kræver selvfølgelig, at det er en sikker investering og at lånet er sat med favorable renter. Pointen er, at det ikke nødvendigvis er uansvarligt at tage et lån. Der kan være mange situationer, hvor et lån både kan tjene til lyst og til nytte.

 

Lån med RKI er en ting du skal tænke dig om med. Derfor skal du læse lidt her!

 

 

Lån til nyt tag

Et tag holder typisk 20-40 år, så bør man overveje at udskifte det. Taget er den del af huset, som er hårdest udsat for vind og vejr, og hvad enten dit tag er tagpap, tegl, skifer eller noget helt andet vil der ske en nedbrydning af taget.

Også de bærende dele af taget bør vedligeholdes og skiftes hvis det er nødvendigt. Det er trods alt bedre at være på forkant og skifte i tide, end at få skadet sit tag og tagkonstruktion hvis der pludselig opstår en skade, eksempelvis i forbindelse med en storm eller andet uvejr.

At skifte et tag er ikke nogen lille udgift. Ofte kan renovering af et tag løbe op i flere hundrede tusinde kr – Det er altså en væsentlig udgift. Derfor skal mange boligejere ud og finansiere det med et lån til nyt tag.

Lån til nyt tag med friværdien

Har man opsparet en friværdi i boligen er det ligetil – Så kan man blot belåne sit hus op til 80% af vurderingssummen. Er det længe siden du har fået vurderet dit hus, skal du regne med at få besøg af en vurderingsmand, som kan værdiansætte huset, inden du får et lån til nyt tag eller andre forbedringer.

Fordelen ved at låne til nyt tag gennem realkreditforeningen er helt klar – Der er mange penge at spare, sammenlignet med andre låneformer. Lige nu kan du få fastforrentede lån på ned til 2% i rente – Så bliver det ikke meget billigere.

Har du ikke opsparet friværdi i huset – Eller er den brugt til andre formål? Så kan du i stedet få et boliglån, som kan finansiere dit nye tag. På et boliglån er der noget højere rente – Men det er stadig på et rimeligt niveau.

Lån hos tagfirmaet

Endelig er der mulighed for at få et lån til nyt tag gennem det firma der skal udskifte taget. Mange af disse har nemlig tilknyttet finansieringsselskaber, som kan tilbyde et lån til nyt tag til en rimelig pris.

Et af disse er Jydsk Tagteknik, som tilbyder at finansiere det nye tag gennem Dan-Aktiv.I boksen herunder kan du se et eksempel på lån til nyt tag gennem Jydsk Tagteknik.

Se eksempel på finansiering gennem Jydsk Tagteknik(2015)

Finansieringseksempel med et lånebeløb på 150.000 kr
Lånebeløb150.000 Kr
Udbetaling0 Kr
Stiftelsesomkostninger6.000 Kr
Nominel årlig rente5,5 %
Løbetid120 Mdr
Du betaler pr måned (før skat) 1710 Kr
ÅOP6,8 %
Administrationsgebyr pr. måned25 Kr
Samlede omkostninger for lånet 205.200 Kr
(lånebeløb + alle omkostninger for lånet)

 

Få et gratis tagtjek inden du låner

Inden du får ud og låner penge til det nye tag, kan det være en god ide at få et tjek af det eksisterende. Måske kan du spare penge ved at få flere tilbud, eller der kan laves en anden løsning end du havde regnet med. Hos de fleste tagfirmaer kan du få et uforpligtende tjek af dit tag – Blandt andet også hos Jydsk Tagteknik, som i øvrigt opererer i hele landet.

 

Lån til sommerhus

Mange mennesker vil gerne have et frirum, hvor de kan tage på ferie og weekends. For mange er sommerhuset et nærliggende valg, hvor man både kan bo under komfortable forhold, og samtidig komme væk fra hverdagen. Du kan selvfølgelig også bare vælge at leje dit sommerhus. Vil du kun bo i sommerhus nogle få uger om året kan det ikke betale sig at købe – Så kan du lige så godt leje et sommerhus.

At leje et sommerhus giver også mulighed for at opleve forskellige steder i Danmark og udlandet. Har du først købt et sommerhus er du låst fast til dette. Dog er der nogle sommerhusejere der bytter sommerhus med andre – Så man et par uger om året kan opleve andre områder end sit eget.

Når man køber sit eget sommerhus er det selvfølgelig også muligt at få dækket en del af huslejen ved at leje sommerhuset ud. Det kan man gøre enten gennem et sommerhusbureau, eller man kan udleje det privat. Dog skal man betale skat af indtægten fra udlejningen af sommerhuset. Til gengæld får man så fradrag for renteudgifterne fra sit lån til sommerhus.

Sådan kan sommerhuskøb finansieres

At købe et sommerhus er næsten som at købe et almindeligt helårshus. Du kan belåne en del af huset med et realkreditlån, og resten skal du finansiere enten med banklån eller med egne midler. Der er dog en lille forskel på lån til sommerhus, og lån til helårsbolig: Sommerhuset kan du nemlig kun belåne med op til 60% – Hvor et almindeligt hus kan belånes med op til 80%. Derfor er det en rigtig god ide, at betale en del af sommerhuset med egne midler – Da man ellers risikerer at få temmelig dyre banklån på en stor del af købssummen.

Det normale er, at man finansierer de første 60% med realkreditlån, og de næste 15-30% finansieres med et almindeligt banklån – Endelig bør man selv lægge en del af udbetalingen til sommerhuset. Det at man har en større del af købssummen finansieret ved banklån når man tager et lån til sommerhus betyder, at man får højere boligudgifter end ved et helårshus til samme pris.

Lån til sommerhus på lejet grund

En del sommerhuse ligger på lejet grund. Det er typisk på en langtidsleje, så man er sikker på at have sin grund langt ud i fremtiden. Hvis man ønsker at købe et sommerhus på lejet grund, skal man så være opmærksom på, at man kun kan få lån til sommerhus til selve huset – Lejen for grund må man finansiere selv. Overvejer man at købe et sommerhus på lejet grund er det også altid en rigtig god ide at involvere en advokat i købet.

Cykel lån – Se hvor du kan låne

Er cykel blevet stjålet, eller trænger du bare til en ny? Så kan du ofte låne til den nye cykel til billige penge, hvis du ikke lige har pengene stående på en opsparing. I tabellen herunder kan du se forskellige udbydere af cykel lån, hvor du kan ansøge online.

I tabellen ovenfor kan du let klikke dig videre til de enkelte lån. Når du bestiller et lån til ny cykel hos en af de ovenstående, kan du faktisk bruge pengene til lige hvad du vil – Der er nemlig ingen krav om, at du bruger dem til et bestemt formål, eller at der stilles sikkerhed.

Hvad koster det at få et cykellån?

Priserne på cykel lån varierer utroligt meget. Derfor kan det godt betale sig at undersøge flere låneudbydere, inden du ansøger. Når du skal sammenligne priser på lån, hvad enten det så er til en ny cykel eller noget helt andet, kan du sammenligne tallet ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent, og er et tal for, hvor meget det koster at låne penge. I tallet er indregnet alle udgifter, og ikke kun renter. Derfor er det et reelt tal for prisen på lånet. Hvis du kun kigger på renten, kan det være at du overser eksempelvis dyre gebyrer eller andet.

Cykel Lån online eller i banken?

Om du vil låne pengene ved at gå i banken eller ved at ansøge om et cykel lån på nettet er helt op til dig. Hvis du ansøger online, skal du ikke bruge tid på at gå i banken og snakke med din bankrådgiver. Det hele kan klares via. nettet. Det eneste du skal gøre, er at printe din låneaftale ud, og sende den med posten, så har du penge til den nye cykel inden for få dage.

Går du i banken kan du selvfølgelig også få en kassekredit. Fordelen ved en kassekredit er, at du ikke skal tilbagebetale et fast beløb, men kan betale tilbage efter behov. Ulempen ved sådan en kassekredit er ofte bare, at den altid vil være udnyttet til maks, og så betaler du jo mange penge i renter, i forhold til et lån.

Så er der selvfølgelig også muligheden for at låne til en ny cykel hos cykelforhandleren. Mange cykelhandlere har forskellige ordninger, hvor man kan få et billigt cykel lån. Kontakt din lokale cykelhandler og hør nærmere, om han tilbyder sådan en ordning.

 

Hvor meget kan jeg låne til ny cykel?

Nu er prisen på cykler jo et vidt begreb. Du kan få cykler til 1000 kr i et supermarked – Eller du kan få en racercykel til 80.000 – Valget er dit. Der er så ingen tvivl, jo billigere cykel du skal have, jo nemmere er det at finde et lån der passer. Men koster cyklen ikke over 50.000 kan de fleste låneudbydere hurtigt give dig et billigt cykel lån uden sikkerhed. I tabellen ovenfor kan du også se, hvilke lån du kan ansøge, hvis du er under 25 år – Det er nemlig ikke alle, der låner ud til unge.

 

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne? Det er et af de oftest stillede spørgsmål, når du står overfor en større investering – Hvad enten det drejer sig om et huslån, lån til ny bil eller bare et forbrugslån.Alt efter hvem du spørger, får du vidt forskellige svar på, hvor meget du kan låne. Derfor bør du selv have undersøgt tingene, og dannet dig et billede af dine månedlige udgifter, indtægter, og dermed hvilket rådighedsbeløb du har. For udgifterne til et lån skal tages fra rådighedsbeløbet, derfor er det vigtigt at der er plads i økonomien til at betale de faste afdrag på dit lån – Det er i bund og grund det, der bestemmer hvor meget du kan låne.

Start med at lægge et budget

Hvis du ikke tidligere har lavet et budget, vil det være et fornuftigt tidspunkt at gøre det, hvis du står overfor en større investering, hvad enten det drejer sig om fast ejendom eller andre lån, som giver dig en fast månedlig udgift i mange år fremover. Det er nemlig surt at sætte sig alt for hårdt.

Du kan se mere om budget til privatøkonomi her – Husk at det gælder om at være realistisk, når du lægger dit privatbudget

Når du har dit budget, kan du se hvor meget du har til rådighed hver måned – Det såkaldte rådighedsbeløb. Det er de penge, som du kan bruge til hvad du vil – Når de faste udgifter er betalt.

Anbefalet rådighedsbeløb

De fleste banker, sparekasser og realkreditinstitutter har nogle anbefalede rådighedsbeløb – Altså nogle tommelfingerregler for, hvor meget en person, et par eller en familie skal have til rådighed hver måned.

Ofte er disse rådighedsbeløb temmeligt styrende for, hvor meget du må låne i en bank. Hvis en bank mener, at en familie skal have et rådighedsbeløb på 13.000 kr, så kan du ofte få svært ved at låne i den pågældende bank, hvis jeres families rådighedsbeløb er under de 13.000 kr – Selvom I sagtens kan klare jer for mindre. På det punkt er bankerne ret stive.

Hvor meget de enkelte pengeinstitutter kræver i rådighedsbeløb varierer en del – Derfor er du nødt til at henvende dig i din bank, hvis du vil vide hvor meget de kræver i rådighedsbeløb.

Har du konkrete eksempler på krævede rådighedsbeløb i forskellige banker, må du meget gerne skrive en kommentar i feltet nederst på siden.

Huslån – Så meget kan du låne.

Står du overfor at skulle købe hus eller lejlighed, så er det jo væsentligt hvordan købet finansieres, når du stiller spørgsmålet “Hvor meget kan jeg låne”. Den billigste låneform du kan få, er realkreditlån – Her kan du lige nu få fastforrentede lån med en rente på 3%. Dog kan du ikke finansiere hele huskøbet med realkreditlån. Se hvordan lånebeløbene typisk fordeler sig:

  • Realkreditlån: 80%
  • Banklån eller opsparing: 20%

Som du ser, skal du selv stille med de 20% af købesummen. Så koster huset 1.500.000, kan du få et realkreditlån på 80% af de 1.500.000, altså 1.200.000. De resterende 300.000 kr kan du så enten tage et banklån på, eller evt. spare op.

Vær realistisk med rådighedsbeløb

Når du står overfor et større lån, gør du dig selv en kæmpe bjørnetjeneste ved at gå ud fra et lavere rådighedsbeløb end du egentlig har brug for. Det er let at sige at “vi kan da bare leve af havregrød i 3 år”, hvis man reelt kommer til at leve af røde bøffer og champagne – Hvis budgettet til drømmehuset forudsætter at man lever af havregrød. Derfor skal du være helt ærlig når du regner på rådighedsbeløb, og søger svaret på, hvor meget kan jeg låne.

 

 

Lån til ferien

Er du træt af den danske sommer? Så ville det være rart med en rejse sydpå til varmere himmelstrøg. Imidlertid kan en ferie hurtigt løbe op i mange penge, hvis man skal hele familien afsted, og hvad gør man så? Ja, en del vælger at låne til rejse, og ifølge rejsebureauerne er tallet af ferierejser for lånte penge ikke for nedadgående.

Se hvad det koster at låne til rejse
Se hvad det koster at låne til ferie
Har du selv overvejet at låne til ferie?

Som det ses i eksemplet ovenfor kan en ferierejse betalt med lån let blive en dyr fornøjelse. Derfor kan det godt betale sig, at se sig godt for, inden man går ud og låner penge til ferierejsen.

Undersøg markedet inden du låner til ferie

Der er mange aktører på markedet for lån til rejselystne danskere. Du kan vælge enten at låne i banken eller tage et lån hos en af de mange udbydere af kviklån. Uanset hvad, kan det godt betale sig at kigge på de forskellige muligheder inden du ansøger om et lån til rejse.

Når du skal sammenligne de forskellige lån, bør du sammenligne ÅOP for lånet. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er et tal for den samlede pris på at låne til ferien. Jo højere procentsats, jo dyrere lån. Grunden til at det er bedst at sammenligne ÅOP er, at tallet indeholder alle udgifter til lånet, modsat renten, som eksempelvis ikke indeholder betalingsgebyrer og lignende.

Selvom du måske tror at et banklån er den billigste løsning, kan det meget vel være en af de online udbydere der er billigst. Der findes nemlig også dyre banklån, så undersøg markedet inden du ansøger. Især de største banker er kendt for at have meget dyre forbrugslån.

Alternativ til ferielån

Hvis du ved, at du af og til gerne vil ud og rejse, vil det være en god ide at lave en opsparing til ferie, i stedet for at låne til rejser.

Hvis du i stedet opretter en opsparingskonto til formålet, vil du have 25.000 til rejsen allerede efter ca. 2 år – Altså har du et år efter allerede 12.000 kr opsparet, som kan bruges til den næste ferie.

Hvis du ved, at du gerne vil afsted på ferie hvert år, så kan du jo indsætte 2.000 kr hver måned på din feriekonto – Så behøver du slet ikke låne til rejse.

Jeg anbefaler at du kigger efter gode tilbud på rejser og ferie hos Rejsezoo.dk : Besøg her!