Lån til nyt tag

Et tag holder typisk 20-40 år, så bør man overveje at udskifte det. Taget er den del af huset, som er hårdest udsat for vind og vejr, og hvad enten dit tag er tagpap, tegl, skifer eller noget helt andet vil der ske en nedbrydning af taget.

Også de bærende dele af taget bør vedligeholdes og skiftes hvis det er nødvendigt. Det er trods alt bedre at være på forkant og skifte i tide, end at få skadet sit tag og tagkonstruktion hvis der pludselig opstår en skade, eksempelvis i forbindelse med en storm eller andet uvejr.

At skifte et tag er ikke nogen lille udgift. Ofte kan renovering af et tag løbe op i flere hundrede tusinde kr – Det er altså en væsentlig udgift. Derfor skal mange boligejere ud og finansiere det med et lån til nyt tag.

Lån til nyt tag med friværdien

Har man opsparet en friværdi i boligen er det ligetil – Så kan man blot belåne sit hus op til 80% af vurderingssummen. Er det længe siden du har fået vurderet dit hus, skal du regne med at få besøg af en vurderingsmand, som kan værdiansætte huset, inden du får et lån til nyt tag eller andre forbedringer.

Fordelen ved at låne til nyt tag gennem realkreditforeningen er helt klar – Der er mange penge at spare, sammenlignet med andre låneformer. Lige nu kan du få fastforrentede lån på ned til 2% i rente – Så bliver det ikke meget billigere.

Har du ikke opsparet friværdi i huset – Eller er den brugt til andre formål? Så kan du i stedet få et boliglån, som kan finansiere dit nye tag. På et boliglån er der noget højere rente – Men det er stadig på et rimeligt niveau.

Lån hos tagfirmaet

Endelig er der mulighed for at få et lån til nyt tag gennem det firma der skal udskifte taget. Mange af disse har nemlig tilknyttet finansieringsselskaber, som kan tilbyde et lån til nyt tag til en rimelig pris.

Et af disse er Jydsk Tagteknik, som tilbyder at finansiere det nye tag gennem Dan-Aktiv.I boksen herunder kan du se et eksempel på lån til nyt tag gennem Jydsk Tagteknik.

Se eksempel på finansiering gennem Jydsk Tagteknik(2015)

Finansieringseksempel med et lånebeløb på 150.000 kr
Lånebeløb150.000 Kr
Udbetaling0 Kr
Stiftelsesomkostninger6.000 Kr
Nominel årlig rente5,5 %
Løbetid120 Mdr
Du betaler pr måned (før skat) 1710 Kr
ÅOP6,8 %
Administrationsgebyr pr. måned25 Kr
Samlede omkostninger for lånet 205.200 Kr
(lånebeløb + alle omkostninger for lånet)

 

Få et gratis tagtjek inden du låner

Inden du får ud og låner penge til det nye tag, kan det være en god ide at få et tjek af det eksisterende. Måske kan du spare penge ved at få flere tilbud, eller der kan laves en anden løsning end du havde regnet med. Hos de fleste tagfirmaer kan du få et uforpligtende tjek af dit tag – Blandt andet også hos Jydsk Tagteknik, som i øvrigt opererer i hele landet.

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.