Nyt klagenævn for kviklån

Står du og mangler hurtige penge, kan det være fristende at tage et hurtigt kviklån eller forbrugslån. Men hvad mange overser er, at man let kan komme op og betale 100% i rente på de meget korte lån.

Det vil regeringen gøre noget ved, og i forbindelse med lancering af en ny forbrugerpolitisk pakke, har man præsenteret et nyt klagenævn, som skal se på renterne. Tanken er, at man kan klage til det nye kviklånsankenævn over renter som man mener er ublu.

Hos Forbrugerrådet ser man det som et skridt i den rigtige retninge, men Vagn Jelsøe, afdelingschef i Forbrugerrådet havde hellere set et egentlig loft over de maksimale årlige omkostninger i procent, ÅOP – Som dækker over alle udgifter i forbindelse med et lån.

“I Tyskland har man en praksis, hvor et lån på over 100% af de normale omkostningsniveauer betragtes som åger, og altså er ulovligt. En sådan praksis havde jeg også gerne set indført i Danmark” udtaler Vagn Jelsøe til TV2 Nyhederne.

Det forventes iøvrigt at Forbrugerrådet får en plads i det nye råd, hvis sammensætning først afsløres senere i dag, mandag den 20. august.

Hos Konservative er man skeptiske overfor at indføre loft over rentesatserne. Her mener man, at det åbner op for et kriminelt sortbørsmarked, hvor folk kommer i større problemer end ved at skulle betale høje renter.

-Kviklånene bruges jo af almindelige familier til eksempelvis at låne til en sofa eller et fjernsyn. Lægger man flere restriktioner på lån, har familierne jo ikke den mulighed, siger Brian Mikkelsen, finans- og erhvervsordfører for Konservative.

Det nye ankenævn for forbrugslån er en del af en samlet pakke, som indeholder i alt 23 tiltag, der skal højne sikkerheden for forbrugeren.

Hvad mener du? Ville det være bedre med loft over renteniveauet, fremfor et ankenævn?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.