Nyt kontantforbud i kraft i Danmark

Fra den 1. marts 2024 vil der træde et nyt kontantforbud i kraft i Danmark.

Dette betyder, at det ikke længere vil være tilladt at betale med kontanter i visse situationer.
Dette kontantforbud er en del af en større bevægelse mod en mere digital og kontantløs økonomi. Her er nogle vigtige punkter om det nye kontantforbud:

D. 1. juli 2021 blev grænsen for beløb, som en erhvervsdrivende må modtager, som kontant betaling for vare og ydelser ned sat fra 49.999 kr. til 19.999 kr.

Læs mere

10 tips – få bedre priser hos din bank

10 tips – få bedre priser hos din bank.

At få bedre priser hos din bank kan være en vigtig del af at optimere din økonomi.

Her er nogle tips og strategier, der kan hjælpe dig med at opnå bedre priser og betingelser hos din bank.

Det vigtigste tip kommer her som et bonus tip. Gør noget! Ja, det lyder nemt. Desværre er der rigtige mange mennesker der bare lader stå til, når det gælder deres bank.
Det koster dig penge, rigtig mange penge.

Læs mere

Hvad koster det at gå til tandlægen?

Det er ingen hemmelighed, at tandpleje kan være dyrt. Men hvor meget koster det egentlig at gå til tandlæge? Og hvad er nogle af de faktorer, der har indflydelse på, hvor meget du skal betale? I denne artikel ser vi nærmere på de omkostninger, der er forbundet med tandpleje, og vi undersøger nogle måder at holde udgifterne i skak på.

Læs mere

Et sikkert og pålideligt lønsystem er grundstenen i din forretning

At udbetale løn, feriepenge og indbetale til SKAT er nogle af de ting, du som forretningsdrivende skal have helt styr på, så dine ansatte kan vide sig sikre på, at deres løn, pension og ferie bliver både indbetalt og udbetalt korrekt. Med andre ord, et lønsystem er en nødvendig del af at drive virksomhed, og i Danmark udbydes der efterhånden rigtig mange lønsystemer til ligeså mange forskellige priser. Her guider vi dig igennem junglen af lønsystemer, så du kan blive klogere på, hvad et godt lønsystem skal kunne.

Et sikkert og pålideligt lønsystem er grundstenen i din forretning. Et lønsystem bruges til at beregne og udbetale løn til den enkelte ansatte (et godt lønsystem kan klare alle typer ansættelser – fra fastansatte til timelønnede), overføre SKAT, ATP, feriepenge og pension.

 Et moderne lønsystem bør ikke kræve en uddannelse i bogføring at bruge eller være kompliceret at lære og forstå. I dag findes der mange digitale lønsystemer, som er nemme at anvende, så alle ledere i små og mellemstore virksomheder, selv kan administrere programmet.

 

Kan Excel være en løsning?

Ejer du en mindre virksomhed tænker du måske, at du bare kan klare alt dette i Excel. Og ja, det kan du i princippet også, men der er ikke mange gode grunde til at gøre det på den måde. Du kommer til at bruge ekstra tid på tastearbejde, hvorimod lønflowet kører automatisk i et online lønsystem, så snart du har tastet grunddata ind. Endvidere skal du være sikker på, at du ved alt om skatteregler og at du overholder lovgivning for udbetalingen af løn. Det fortæller et excelark dig ikke, hvorimod rigtig mange af processerne i et lønprogram kører helt automatisk.

 Det smarte ved et lønsystem er blandt andet, at det hjælper med løn- og skatteberegninger, så du undgår (menneskelige) fejl. Et online lønsystem kan arbejde integreret med dine andre systemer, så du slipper for dobbelt tastearbejde. Det gælder eksempelvis systemer inden for tidsregistrering og økonomistyring.  

 Vælg et lønsystem, der passer til din virksomheds behov

Det bør ikke være prisen der afgør hvilket lønsystem du vælger, men derimod hvilket der passer bedst til din virksomheds behov og derfor gør du klogt i at undersøge markedet, så du får et lønsystem der er:

  Gennemprøvet og -testet

  Passer til din type af virke

  Fleksibelt så det tilpasser sig i takt med at din virksomhed vokser

  Er integreret med Office og andre nødvendige programmer

og sidst men ikke mindst: At leverandøren er troværdig – her kan Trustpilot være en stor hjælp.   

Danmarks billigste forlystelsespark 2019

Danmarks billigste forlystelsespark 2019
Pristjek – Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark.

I 2016 lavede jeg et pristjek af de dyreste og billigst forlystelsesparker i Danmark. Nu er det tid til et nyt tjek. Er der nogle som er blevet billigere? eller dyrere? Jeg tjekker det her på siden.

Læs mere