Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Pristjek – Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Vi har lavet et pristjek af forlystelsesparker i Danmark, for at finde ud af hvem er den billigste og hvem er den dyreste.  Forskellen for en familie på 4 er 440,- og du kan sparer mere end det. Bestil online og få mere rabat.

Læs mere Danmarks dyreste forlystelsespark og sommerens billigste forlystelsespark

Køb af Jelly Beans billige hvor?

Jelly Beans til Jelly Beans BeanBoozled Challenge

Er de for dyre? Da netto solgte dem kostede de ca. 20,- og blev revet ned af hylden. Et hurtigt tjek på nettet er priserne omkring 30-50 kr. Men selv til den høje pris er de revet væk. Du kan faktisk ikke skaffe Jelly Bean Boozled lige nu. Forventning er at de kommer på lager sidst i august (Håber de på).

Læs mere Køb af Jelly Beans billige hvor?

Håndværkerfradraget udløber i år

Håndværkerfradraget udløber i år, derfor er det NU! hvis du skal udnytte det.

Bygge tilbud

Gør brug af håndværkerfradraget i år. Da det som det ser ud nu ikke forsætter til næste år. Så når vi skriver 1. januar 2015, så er det slut med håndværkerfradraget.

Men Du skal i gang NU hvis du skal gøre brug af håndværker fradraget, da arbejdet skal være afsluttet i 2014! Der går jo tid med at indhentet tilbud og få lavet arbejdet.
Nu kommer der pres på. Alle der skal nå at gøre brug af håndværkerfradraget skal have lavet arbejdet i de sidste måneder af 2015.
Det kan gøre at det ikke er til at få fat i en håndværker i resten af 2014.

Tjek liste for håndværkerfradraget:

– Indhent tilbud på din opgave
– Vælg din leverandør til opgaven
– Arbejde udføres
– Betal fakturaen (husk at tjekke, at arbejdslønnen er udspecificeret)
– Indberet lønudgifterne på SKAT.dk
– Fradragget overføres automatisk på din årsopgørelse
– Husk Du skal gemme dokumentation for din opgaven i min. 3,5 år

Vigtige datoer for håndværkerfradag :
Du kan få håndværkerfradrag for 2015, hvis arbejdet er udført i 2015.
Indberet i TastSelv og se fradraget for 2015 på din årsopgørelse i marts 2016.

Du kan få fradrag op til 15.000 kr. om året inklusive moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på din bopæl.( fra fra 22. april 2013 gælder det også sommerhus, der er dog nogle andre regler.).
Fradrag gives arbejdsløn ikke på materialer.

Bygge tilbud

Håndværkerfradag 2016

Måske? eller nej. Som det ser ud nu så slutter fradraget d. 31/12-2015.
Regeringen med Helle Thorning Schmidt i front vil ikke forlænge fradraget, selv om mange mener det bliver døden for mange håndværker.

Mon det sidste ord er sagt den den sag? Jeg tror det ikke, så måske er der også håndværkerfradrag i 2016.
Vi må vente og se.

Hvor meget kan du få fradrag for.

Hvis du har eller får lavet arbejde i din bolig, der kan gå ind under håndværkerfradraget,
så kan du få fradrage på op til 15.000 kroner per voksen person i husstanden.
Er du oppe på det maksimale beløb på 15.000 kroner sparer du ca. 5.000 kroner i skat.

Ægtepar/samboende kan fradrage i alt 30.000 kroner, så kan derfor spare ca. 10.000 kroner i skat.

Du kan få fradrag for fritidsboliger (sommerhuse)

D. 22. april 2013 blev sommerhuse og fritidsboliger også omfattet af håndværkerfradraget.
Sommerhuse, fritidsboliger og ferieejerlejligheder, uanset om de ligger i Danmark eller i udlandet.

Vigtigt info om fritidshuse:

Det er kun ejeren af fritidsboligen og/eller ejerens ægtefælle, der kan få fradrag.
Hvis fritidsboligen er udlejet en del af året, er der ikke fradrag for serviceydelser som f.eks. rengøring, vinduespudsning, havearbejde mv.
Du skal betale ejendomsværdiskat af fritidsboligen.
Det gælder kun for arbejder der er udført fra og med den 22. april 2013 til 31/12-2014

Det er de samme typer udgifter, du kan trække fra for fritidsboliger som for helårsboliger.
Bemærk at du får kun et årligt samlet fradrag på 15.000 kr.

HUSK. Du skal selv indberette håndværkerfradraget Det kan du gøre her: https://www.tastselv.skat.dk/

Beregn dit håndværkerfradrag

Her er et par eksl. på en beregning af håndværkerfradrag:

Eks. 1:

1 Person over 18 år i husstanden
10.000 kr i arbejdsløn

Du får ca. 3160 kr. tilbage i skat netto

Fradrag du stadig kan bruge: 5.000 kr.

Eks. 2:

1 Person over 18 år i husstanden
15.000 kr i arbejdsløn

Du får ca. 4740 kr. tilbage i skat netto

Fradrag du stadig kan bruge: 0 kr.

Eks. 3:

2 Personer over 18 år i husstanden
10.000 kr i arbejdsløn

Du får ca. 3160 kr. tilbage i skat netto

Fradrag du stadig kan bruge: 20.000 kr.

Eks. 4:

2 Personer over 18 år i husstanden
50.000 kr i arbejdsløn

Du får ca. 9480 kr. tilbage i skat netto

Fradrag du stadig kan bruge: 0 kr.

 

Indberet håndværkerfradraget på Skat:

Sådan indberetter du dit håndværkerfradrag på SKAT.dk
Se denne guide fra Youtube.com:

 

Gode råd til en højere løn

Gode råd til en højere løn

Når der skal være styr på din privatøkonomi handler det som oftest om, hvordan du kan sikre dig færre udgifter eller blive bedre til at spare op. En anden, og sjovere, vej at forbedre privatøkonomien på, er, at undersøge dine muligheder for at stige i løn. Har du arbejdet længe på din arbejdsplads? Har du leveret ekstra gode resultater på det seneste? Eller ved du, at du mindre i løn i forhold til dine kollegaer? Nedenunder får du tre gode råd til, hvordan du kan forhandle dig til en bedre løn.

1)    Sæt ord på dine resultater

Hvis du har intentioner om at stige i løn, må du nødvendigvis have argumenterne på plads for at overbevise din arbejdsgiver om, at du fortjener højere løn, end den du får i dag. Først og fremmest er det hermed vigtigt, at du kan sætte ord på dine resultater. Overbevis din arbejdsgiver om, hvad du er værd ved at huske vedkommende på, hvilken stor arbejdsindsats du har lagt i firmaet og de resultater, du har opnået.

2)    Hvorfor er du uundværlig?

Dernæst kan du gå videre med at fortælle din arbejdsgiver, hvorfor du er unik på arbejdspladsen, og hvorfor det ville være fatalt at skulle undvære netop dig. Prøv at sætte ord på, hvad det er, at du bidrager med, som skiller sig særligt ud. Hvad er din force, og hvorfor er den særegen at have på arbejdspladsen? Overbeviser du din arbejdsgiver om, at du er uundværlig, sætter du dig selv i en bedre position i forhold til lønforhandlingerne.

3)    Kend din markedsværdi uden for firmaet

Endelig er det vigtigt, når du skal i forhandlinger om løn med din arbejdsgiver, at kende din markedsværdi uden for firmaet. Det vil sige, at du undersøger, hvad andre i din stilling får i andre firmaer/institutioner. Hvis det viser sig, at lønnen eller vilkårene er bedre andre steder end på din arbejdsplads, kan du på den måde gøre din arbejdsgiver opmærksom på, at han/hun for at være konkurrencedygtig og tiltrække de bedste og mest kompetente medarbejdere, altså bl.a. dig, bliver nødt til følge markedsværdien.

Det er selvfølgelig ikke altid, at arbejdsgiveren har mulighed for at give dig en højere løn ved første lønforhandling. Men bare ved at gøre opmærksom på, at du fortjener mere i løn, kan det være at du bliver taget bedre i betragtning næste gang, der er lønforhandlinger.  Giv derfor ikke op, men bliv ved med at stol på, at du og dine resultater er uundværlige på din arbejdsplads.

 

 

Lukkeloven giver lavere priser

Afskaffelsen af lukkeloven medfører nu lavere priser. Det er Coop, der sætter priserne ned i landets Dagli’ Brugser. De er typisk placeret i mindre byer, og har hidtil levet godt af kunder der handler udenfor de normale butikkers åbningstid.

Men det er som bekendt en saga blot, nu hvor alle butikker kan have åbent så længe de vil. Det har en del discountbutikker valgt at benytte sig af, og åbningstider indtil kl 24 har givet landets Dagli’ brugser kamp til stregen.

For at vinde forbrugernes gunst sætter Dagli’ Brugsen nu priserne ned på 230 forskellige varer i deres X-tra-serie. Det er varer der typisk konkurrerer med lavprisbutikkernes discountvarer. Nu følger prisen så med ned.

En af de varer du nu kan købe til en noget lavere pris er X-tra leverpostej. Den har hidtil kostet 12.95, men efter prisnedsættelsen vil den koste 8,55.

Coop prisnedsættelse igen igen.

Coop håber med prisnedsættelsen at kunne vinde nogen af de kunder tilbage, som har valgt at handle i de større butikker. Hos Coop ser man prisnedsættelsen som en investering, men afviser ikke, at der på sigt må lukkes Dagli’ Brugser.

Den nye lukkelov trådte i kraft 1. oktober. Den medfører, at butikker med en omsætning større end 32,2 millioner kroner årligt, skal holde lukket på helligdage og på grundlovsdag, juleaftensdag og efter kl 15.00 på nytårsaftensdag.

Butikker med en omsætning på under 32,2 millioner er fritaget for disse begrænsninger, og kan holde åbent døgnet rundt, året rundt.

 

Coop åbner grænsebutikker

Danskerne har i mange år valfartet til de nærliggende nabolande for at spare penge på eksempelvis øl, vin og vand. Men nu har indkøbene taget om sig, og dette har Coop – den store danske supermarkedskoncern, som bl.a. står bag butikkerne Super Brugsen og Fakta – nu taget konsekvensen af: De vil nemlig OGSÅ have en bid af den store grænsekage!

Velkendt syn i Tyskland

I fremtiden vil der således møde danskerne et velkendt syn, når de drager til Tyskland for at handle ind til billige penge. I begyndelsen af 2013 vil Fakta, som vi kender fra de danske supermarkeder, nemlig også være at finde syd for grænsen. Coop tager nu sin bid af grænsekagen ved at bevæge sig ud over Danmarks afgrænsninger, og derfor står Fakta altså klar til at byder danskerne velkommen – på tysk grund!

Økonomisk krise og stigende afgifter på fødevarer

Årsagen til at Coop nu søger nye græsmarker bunder ikke overraskende i den økonomiske krise, som hele verden er mærket af.  Den danske detailhandel er, som det er tilfældet med mange andre erhverv, under et stort pres og grundet danskernes stigende behov for at købe discount, er de derfor også i stor konkurrence med grænsehandlen.

Flere og flere danskere vælger nemlig at tage turen til tyskland for at købe stort ind – og dette sker alt imens, at de danske afgifter på varerne derhjemme stadig stiger. Før i tiden var det typisk drikkevarer som danskerne tog afsted for at spare penge på, men i dag er variationen af fødevarer som bliver langet over disken ændret, da danskerne nu i højere grad fravælger at købe de almene dagligvarer i deres hjemland. Og det tager Coop konsekvensen af, dette ved at tage et nyt våben i brug! Det kommende år – 2013 – skydes derfor i gang med at åbne to helt nye butikker i henholdsvis Harrislee og Aventoft – begge forretninger placeret lige syd grænsen.

Discount vinder krisen

Det er netop ud fra ovenstående, at Coop har taget den nødvendige beslutning om at etablere sig i Tyskland. Tilbudsaviser, de gule priser og ikke mindst spotvarer danner grobund for den priskrig, der er supermarkederne og discountbutikkerne imellem. Der bliver kæmpes om kundernes gunst og pengepung ikke mindst – en kamp som alt tyder på, at discount butikkerne har vundet de sidste mange år.

Butikker som Fakta, Netto og Rema1000 fører uden tvivl på point, når vi taler om markedsværdi, hvorimod de traditionelle supermarkeder langsomt sakker bagud og taber kampen om kunderne. Som følge heraf er grænsehandlen også modnet. Danskerne tager nu ikke blot turen til Tyskland for at købe vand, vin og øl ind, men også fersk- og dagligvarer ryger ned i kurven, hvilket er en udvikling, som Coop ikke vil lukke øjnene for.

Fakta bliver således en realitet i Tyskland, hvoraf de to butikker naturligvis vil have mange af de almene varer fra Faktas normale sortiment i Danmark, men de udvider dog dette sortiment med at kunne tilbyde de klassiske grænsevarer.

Skattereform vedtaget

I dag blev den meget omdiskuterede skattereform vedtaget i folketingen. Skattereformen medfører blandt andet ændringer i børnechecken – Så de højstlønnede ikke længere får udbetalt børnechecken.

Skattereformen letter skatten på arbejde med omkring 14 milliarder frem til 2022. Det sker blandt andet ved at hæve topskattegrænsen med 57.900 kr, så du skal tjene 467.000 kr når skattereformen er fuldt indfaset.

Det betyder, at 250.000 færre danskere skal betale topskat. Det viser beregninger fra regeringen, som har set på konsekvenser af skattereformen.

En anden væsentlig ændring er, at overførselsindkomster som eksempelvis kontanthjælp ikke længere øges med lønudviklingen – Men i stedet med prisudviklingen, som er væsentlig lavere end den lønudvikling der er i samfundet. Det vil ifølge finansministeriets beregninger øge uligheden i samfundet.

Vestas får tæv på børsen

Det danske aktiemarked er torsdag kommet ret dårligt fra start , lige nu ligger det 0,4 procent dårligere end ved luk i går.

Især Vestas og Carlsberg gør sig mindre heldigt bemærket, med Vestas som morgenens helt store taber med et fald på yderligere 8 procent til 36,70 kr.

Onsdat stillede børshuset Bernstein sig da også tvivlende over for, om en eventuel samarbejdsaftale mellem japanske Mitsubishi og Vestas kunne blive en game changer for Vestas. Den ret kritiske analyse fra Bernstein sendte Vestas ned med 9 procent i går – En nedgang der altså fortsætter i dag.

Med det yderligere fald i dag, er der ikke langt til kursniveauet fra før Vestas bekræftede Berlingskes oplysninger om et samarbejde med den japanske industrigigant Mitsubishi. Dagen før drøftelserne blev offentliggjort lukkede Vestas i kurs 33,91.

Også Carlsberg falder på børsen

Carlsberg er også kommet dårligt fra start. Carlsberg aktien faldt 1,6 procent til kurs 514,5.

Bryggeriet udnævnte i december 2011 Isaac Sheps, der havde stor succes med at øge indtjeningen på det britiske ølmarked, som ny direktør i Rusland. Han ventes torsdag at
signalere, at en vending er undervejs på det russiske ølmarked.

Euroen stort set uændret

Selvom den tyske kansler Angela Merkel i weekenden var ude med riven efter kritiske røster i sin koalitionsregering, har euroen stort set beholdt kursen i forhold til dollaren. Der var ellers kritik fremme fra medlemmer af den tyske regering, som opfordrede til en græsk euroexit. Men Angela Merkel opfordrede til at man skulle “veje sine ord”.

Valutaomregner
Se valutakurser

Overfor den tyske tv-kanal ARD slog Merkel fast, at sådanne udtalelser kan være skadelige for arbejdet med at få Europa ud af krisen. En kamp der er ved at gå ind i sin afgørende fase. Merkel konstaterede overfor stationen, at den græske regering gør meget for at reducere gælden.

Det er vurderingen, at de europæiske ledere hellere vil bruge kræfter på at få Grækenland på fode, fremfor at skulle sige farvel til landet i den europæiske valutaunion. Det vurderes simpelthen som en billigere løsning at kæmpe for Grækenlands forbliven i euro-land.

Mandag er euroen faldet 0,02 procent i forhold til us dollars. Både dollars og euro er styrket en anelse overfor japanske yen.