Opsparingskonto – Få den rigtige rente til din opsparing

En opsparingskonto kan være en rigtig fornuftig økonomisk disposition for de fleste. Ved at have en opsparing sikrer man, at man har råd til uforudsete udgifter, eller at man kan købe de ting man ønsker, uden at skulle tage dyre forbrugslån.

Inden du opretter en opsparingskonto, er det en god ide, at du gør dig klart hvad du vil bruge din opsparingskonto til. Er det til en opsparing til ferier – Eller vil du gerne spare op til at købe drømmehuset om 10 år? Så er der forskel på, hvilken opsparingskonto du skal vælge.

Det kan også være, at du har et større beløb stående, som du gerne vil have en god rente på – Så vil du kunne få en større rente ved at indskyde hele beløbet på en gang, frem for at du laver en løbende opsparing. Men for de fleste vil det nok være den løbende opsparing der vil være aktuel – Altså det scenarie at man indbetaler et beløb hver måned, som så stiller og roligt vokser sig større.

Har man en større sum penge, som man vil indsætte på en opsparingskonto, er der jo heller ikke noget i vejen for at dele pengene, således at en del indsættes på en højt forrentet konto med binding, og en del indsættes på en lavere forrentet opsparingskonto, hvor man så kan hæve sine penge efter behov.

Opsparingskonto med eller uden binding?

Hvis du ved, at du ikke skal bruge dine penge de næste år, kan du med fordel indsætte dem på en opsparingskonto med bindingsperiode. Ved at indsætte dem på en bunden konto, ved pengeinstituttet at de har dine penge til rådighed i længere tid – og derfor kan du få en højere rente.

Hvor lang bindingsperiode du skal vælge, er helt op til dig, og hvad du skal bruge din opsparing til. Man kan dog godt hæve på sin bundne opsparingskonto før tid, men så skal man typisk betale en dekort, fordi man har fået en højere rente.

Opsparing på mere end 750.000 kr?

Har du en større opsparing stående, over 750.000 kr, skal du være opmærksom på, at du kan miste en del af din opsparing, hvis dit pengeinstitut krakker. For private gælder en særlig indskydergaranti – Således at du får dækket dit tab op til 750.000 kr, hvis din bank krakker. Beløb over 750.000 er ikke dækket af nogen garanti, og kan være tabt.

Derfor kan det være en rigtig god ide, at fordele sin meget store opsparing på flere banker. Har man eksempelvis en million kroner stående, kan man indsætte halvdelen på en konto i én bank, og den anden halvdel i en anden bank. På den måde har man sikret sig mod tab, hvis banken skulle krakke. Man kan også vælge at placere op til 750.000 hvor man får den bedste rente, og så sætte resten på en anden opsparingskonto med en lavere rente.

Alternativer til opsparingskonto

At sætte sine penge ind på en opsparingskonto indebærer en vis sikkerhed. Hvis du indsætter mindre end 750.000 kr, risikerer du ikke at miste dine penge. Til gengæld får du så heller ikke så høj en rente, som hvis du valgte en mere risikobetonet investering af dine penge.

Hvis du eksempelvis investerede dine penge i aktier, ville du have en større chance for at tjene penge, men til gengæld er der også en større risiko for at du kan tabe penge – Hvis aktiernes kurs falder, så forsvinder din opsparing.

[box type=”info” style=”rounded”]Obligationer har hidtil været en god investering – Men lige nu kan en opsparingskonto godt konkurrere med obligationerne pga. lav rente[/box]

Hidtil har det også været en god forretning at investere i obligationer – og gør man det i statsgaranterede obligationer er ens penge også sikre. Imidlertid er det pt. ikke nogen særlig god ide at investere i obligationer pga. den lave rente. Ofte får man en bedre rente ved at indsætte sine penge på en opsparingskonto i en bank.

Find den bedste rente

Når du skal finde den bedste opsparingskonto, kan det godt betale sig at se sig lidt for. Du kan også med fordel kontakte flere banker, hvis du har en større sum penge, som du vil indsætte. De kan ofte give en bedre rente, end den der fremgår af listepriserne.

En mulighed er også at benytte muligheden for at sætte sin opsparing på auktion. Blandt andet via. hjemmesiden Mybanker.biz kan du få de bedste priser på en opsparingskonto ved at bestille et tilbud gennem hjemmesiden.

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.