Lån uden sikkerhed

Står du og mangler penge til en rejse, en ny sofa eller måske til udbetalingen på en bil? Så er du sikkert på jagt efter et lån uden sikkerhed. Fordelen ved at tage et lån uden sikkerhed, er at du ikke stiller noget til garanti for lånet.

Låner du eksempelvis penge i dit hus, pantsætter du huset, og kan du ikke betale lånet tilbage kan panthaver så kræve huset solgt, så han kan få sine penge. Det slipper du for, hvis du tager et lån uden sikkerhed. I tabellen herunder kan du se forskellige lån uden sikkerhed.

 

Hvad koster lån uden sikkerhed?

Da den der udlåner pengene jo ikke har sikkerhed for, at han kan få sine penge igen, er lån uden sikkerhed lidt dyrere end lån hvor der er sikkerhed, eksempelvis i et hus eller i en bil. Man kan let sammenligne priser på lån ved at kigge på årlige omkostninger i procent – Det er et tal der fortæller dig hvor meget du skal betale tilbage med alle gebyrer, renter, opstartsudgifter osv. ÅOP for lån uden sikkerhed angives i procent, og skal oplyses når du ansøger om et lån.

Kigger man blot på renten på et lån uden sikkerhed, kan man få et forkert billede af, hvad det egentlig koster at låne. Låner man et mindre beløb over kort tid, kan man tro at man ikke skal betale så meget tilbage. Men på eksempelvis SMS lån kan der være lånegebyrer som udgør en stor procentdel af lånebeløbet, og så vil ÅOP være væsentligt større end renten angiver.

Hvor meget kan man låne uden sikkerhed?

I princippet kan du låne op til 300.000 uden sikkerhed. Det er dog meget svært at få bevilget et privatlån i den størrelsesorden – De fleste lån uden sikkerhed ligger på mellem 20.000 og 50.000 kr. Her kan du ofte få meget hurtigt svar på din låneansøgning, og låner du mindre end 30.000 kr skal du oftest ikke indsende nogen dokumentation, som eksempelvis lønsedler eller årsopgørelse. Det er kun et krav ved større lån.

Hvor får jeg et lån uden sikkerhed?

I tabellen herunder kan du se, hvor du kan låne penge uden at stille sikkerhed. Der findes naturligvis også andre måder. Eksempelvis kan du ofte låne mindre beløb i din bank – Eller måske få et bevilget overtræk på din bankkonto, hvis du blot mangler et mindre beløb nu og her.

Krav for at låne uden sikkerhed

Alt efter hvor du ansøger kan der være forskellige krav. Hos en del låneudbydere skal du være fyldt 25, hos andre er det nok at du er fyldt 18. Det er dog oftest et krav, at du ikke er registreret i RKI – registret over dårlige betalere. Du kan se mere om de enkelte selskabers krav ved at klikke på linkene i tabellen herover.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.