Hvornår skal jeg tage et lån?

Hvornår skal jeg tage et lån?

Det er næsten umuligt at gå igennem livet, uden at få bankens økonomiske hjælp til at yde et lån. I dag er der mange muligheder for at tage et lån. Der findes utallige lånetyper, der kan være fristende at benytte sig af, når du står i en knibe eller er fristet af drømmekøbet. Du skal imidlertid være opmærksom på, at hvor det i de fleste tilfælde er godt at tage et lån, kan du også risikere at ende i en gældsspiral, der kan være svær at komme ud af, hvis først, du er begyndt at tage det ene lån efter det andet. Hvornår skal jeg tage et lån?

Lån penge, hvis du er i knibe

Det er nemt at ende i en knibe, der kræver hårde kontanter at komme ud af. Spørgsmålet er, hvornår kniben er stor nok til, at der er grund til at tage et lån. Et hurtigt forbrugslån har ofte meget høje renter, og det er derfor en god idé at gøre op med sig selv, hvor vigtigt det er, at du har pengene straks. Er din bil eksempelvis gået i stykker og trænger til en omfattende reparation, er det måske essentielt, at du får den lavet med det samme. Gør op med dig selv, om du har tid til at spare de penge op, det koster at få den lavet, eller om du bliver nødt til at tage et dyrt lån for at gøre det med det samme.

Er der mulighed for at leve den tid, det tager at spare sig ud af kniben, er der god grund til at vente med at tage et lån. Jo færre penge du låner som forbrugslån og jo flere penge, du sparer op, jo sikrere vil din privatøkonomi være. Imidlertid vil der være situationer, hvor der ikke er nogen vej uden om end at optage et lån. Det kan for eksempel være, hvis vandet en vinterdag begynder at sive ned igennem taget. Her kan du tale med din bank eller anden låneudbyder om, hvilke muligheder der er for at tage et lån, der er forholdsvis hurtig og billigt at komme ud af igen.

Lån penge som investering

Nogle gange kan det faktisk være en investering at tage et lån. For eksempel kan du låne penge i en ejendom, et sommerhus el.lign., der viser sig at stige i værdi. Har du muligheder for at tage et sådan lån, kan du for eksempel sætte lånet i et sommerhus, som du over mange år betaler af på. Når det er tid til at sælge huset, har du skabt en værdi i huset, og du kan således tjene penge på det lån, du i sin tid har taget.

Dette kræver selvfølgelig, at det er en sikker investering og at lånet er sat med favorable renter. Pointen er, at det ikke nødvendigvis er uansvarligt at tage et lån. Der kan være mange situationer, hvor et lån både kan tjene til lyst og til nytte.

 

Lån med RKI er en ting du skal tænke dig om med. Derfor skal du læse lidt her!

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.