Hvordan handler jeg med aktier?

 Hvordan handler jeg med aktier?

Der går mange forestillinger om, at man kan gøre sig rig på at handle med aktier. Det er ikke kun professionelle aktionærer, men også helt almindelige mennesker, der investerer i køb af aktier. Nogle gange viser investeringen sig at være til din fordel, og andre gange viser det sig at være en dårlig investering.

Men hvordan lærer man at handle med aktier? Hvordan finder man ud af, hvad der er godt at investerer i, og hvornår ved man, at det er tid til at sælge sine aktier? Sådanne spørgsmål kan du få besvaret ved at læse videre her.

Kom godt i gang

Når du køber en aktie, kan du betragte dig som en mindre ejer af den virksomhed, du har købt aktien i. Dvs. at en aktie er en større eller mindre ejerandel af et aktieselskab. Prisen på aktierne betegnes kurser, og svinger op og ned hele tiden.

Kursen på aktien stiger, hvis der er stor tiltro til, at virksomheden har stort potentiale til at tjene store penge. Når du skal til at handle med aktier, må du gøre op med dig selv, hvor mange penge du har råd til at bruge på aktiehandel og derefter slå til, når kursen ligger på netop det beløb.

Det kan umiddelbart være svært at gennemskue, hvornår det er bedst at købe sine aktier. Det bedste du kan gøre som aktiehandler er at starte tidligt og investere regelmæssigt. På den måde behøver du ikke at tage højde for større eller mindre udsving i aktiekurserne. Beslutter du dig for at investere langsigtet, vil aktierne i de allerfleste tilfælde stige i værdi. Samtidig er det en god idé at handle aktier i flere selskaber og brancher på én gang.

Sådan vælger du den bedste aktie

Du kan handle med aktier i banken, hos børsmæglere og i stigende grad på internettet. Vælger du at handle i banken eller hos børsmægleren, skal du tage højde for at disse instanser er sælgere, som har en interesse i at sælge deres arbejdsplads’ ydelser.

Det er derfor en god idé at sætte sig grundigt ind i de selskaber, du har planer om at investerer i. En hovedregel, hvis du ønsker at lave en sikker investering, er, at købe aktier i selskaber, der over en længere årrække har vist en positiv og stabil udvikling i omsætning og indtjening. En anden måde, hvorpå du kan tjekke sikkerheden i et aktieselskab, er, ved at læse selskabets årsregnskab igennem.

I spørgsmålet om, hvorvidt du skal handle i banker eller over internettet, er det nemmeste i starten at vælge en bank, der kan guide dig igennem handlen. Imidlertid er det billigere via internettet end gennem banken, idet kurtage, altså det gebyr, der pålægges, når du køber og sælger aktien, er billigere, hvis du handler over internettet end igennem din bank.

Sådan sælger du dine aktier igen

Du kan vælge at sælge dine aktier, når kursen er rigtig høj, dvs. når der vurderes, at det aktieselskab, du har investeret i, har gode muligheder for at tjene mange penge. Når du vil sælge dine aktier igen foregår det på samme måde, som når du køber – enten via internettet eller banken. Hvis du vil undgå at miste penge på dine aktier, kan du vælge at limitere kursen til det beløb, du købte aktien for. Selvfølgelig vil der altid være en risiko for, at aktieselskabet går konkurs, og i sådanne sjældne tilfælde vil du miste dine aktier.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.