Kan man optage lån til over kurs 100?

Kan man optage lån til over kurs 100?

Det er et af de spørgsmål vi tit får her på Finansielt.dk og svaret er faktisk nemt. Nej, du kan IKKE optage lån til over kurs 100.

Hvis man kunne det, så vil det bliver en rigtig, rigtig, ja rigtig god forretning.

Vi kan lige taget et eks. Hvis kursen var 110, så ville du kunne låne 1 million kr. til kun 900.000 kr.
Lige efter vil du kunne opsige lånet til kurs 100 og du vil have tjent 100.000 minus evt. gebyr osv.
Altså 100.000 kr. som er skattefrie og en pæn høst på dette lille nummer. MEN det kan man ikke, da Realkreditloven siger, at der ikke må udbetales obligationslån, der ligger over kurs 100. derfor lukker de altid ved kurs 100.

Hvis man kunne optage et lån til over kurs 100, så ville investorerne kræve meget høje renter for, at de ville invester i obligationer, som havde så høj en risiko.  Så det er godt for alle at systemet er lavet sådan.

Som låntager for du nemlig en lav rente og som invester får du en høj sikkerhed for dine penge.

Hvad er et kurspoint værd? og hvilken kurs skal man låne til.

Når man tager et eks. På en million kroner, så svarer et kurspoint til ca. 10.000 kr. Så det gælder om at optage et obligationslån, så tæt på kurs 100 som muligt. Da bare et kurspoint kan ændre meget i din restgæld. Tager vi stadig udgangspunkt i 1.000.000 kr. og du optager lånet i kurs 95, så vil du skylde 1.050.000 kr. væk inden du begynder at afbetale på lånet.

De fleste anbefaler, at optage lån til omkring kurs 96-99, da risikoen ved laver kurs er høj. Skulle renten falde vil din restgæld stige og skal du ud af lånet, kan det blive dyrt.

Har du været heldig at få et lånetilbud med obligationer, der nu er over kurs 100, så vil du stadig kunne få lånet. Selv hvis kursen stiger til kurs 105 eller mere, Så længe som lånetilbuddet gælder. Så engang i mellem er der nogle som er heldige.

Så for at vende tilbage til spørgsmålet : Kan man optage lån til over kurs 100? Så er det stadig nej og det kan man jo godt forstå. Det er bedst for begge parter.

Jeg anbefaler at tjekke forskellige låne tilbud inden du optager lån.

God dag.

En kommentar til “Kan man optage lån til over kurs 100?”

  1. Det er ikke korrekt at et realkreditlån ikke kan optages til over kurs 100. Kort fortalt og en simpel besvarelse.

    De fleste Flekslån og kontantlån er oftest over kurs 100, her kompenseres man for lavere rente istedet.

    På et fastforrentet lån er det også muligt at få udbetalt et lån over kurs 100, det kræver blot du har et tilbud liggende fra dit realkreditinstitut. Tilbuddet gælder op til 6 måneder.

    Derfor, så er svaret ikke et simpelt “nej”.

    Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.