Sådan bliver du gældfri

Der kan være mange årsager til, at du står i en situation, hvor du har gæld at betale. Måske har du købt et hus. Måske har du studiegæld. Måske er der bare kommet en masse uforudsete udgifter, du slet ikke havde regnet med.

Det er ingen skam at have gæld. Det kan det imidlertid godt føles som, når der på diverse tv-kanaler blive portrætteret unge mennesker, der ikke har styr på deres økonomi. Sandheden er dog, at vi alle på et eller andet tidspunkt i vores liv har stået med en gæld, der skulle tilbagebetales.

Erkendelse er første skridt

Som det er med alle ændringer, der skal foretages i dit liv, er først skridt erkendelsen. Hvis ikke du kan erkende overfor dig selv, at du har en gæld, kommer du aldrig til at få den betalt tilbage. Hvis du blot går rundt og dækker mentalt over de penge, du skylder, kommer der ikke til at gå lang tid, før din gæld er endnu større.

Erkend, at der er en sur pligt, der skal gøres. Se udfordringen i øjnene, for først der kan du lægge en plan for at få løst det.

Planlægning

Planlægning er løsningen på rigtig mange ting. For med orden og styr på sagerne kan du meget mere, end du tror. Økonomisk gæld er ingen undtagelse. Du bliver nødt til at lægge en realistisk plan for, hvordan du vil tilbagebetale pengene.

Måske har du en ide om, at du vil lave et samlelån. Måske har du en ide om, at du vil sprede projektet udover mange år. Måske har du ikke. Ligegyldig hvilken plan du har, så skal du skrive den ned og sætte dig delmål. Så kan du følge med i projektet og for eksempel holde øje med, hvor meget af dit samlelån, du har tilbagebetalt.

Undersøg dine muligheder

Der er rigtig mange muligheder for at låne penge. Og du kan låne penge rigtig mange forskellige steder. Det kan godt blive en smule forvirrende. Specielt hvis du har spredt dine lån ud hos rigtig mange forskellige udbydere og endda måske også personer. Det hele kan virke uoverskueligt.

Men hvis du gider at undersøge dine muligheder, er det helt sikkert positivt, at markedet er så stort. Så ligger der nemlig en mulighed, der passer perfekt til dig.

Saml dit lån et sted

At have lån og skylde penge mange forskellige steder kan være meget stressende og ikke mindst økonomisk belastende. Det kan være uoverskueligt at følge med og endnu mere uoverkommeligt at betale tilbage. Derfor er der opfundet noget, der hedder samlelån.

Med et samlelån samler du alle dine lån et sted. Der er altså kun et enkelt sted, du skal tilbagebetale penge til. Det er rart, og det er overskueligt. Fordelen med samlelån er også, at du har mulighed for at få en fordelagtig rente. Der findes som sagt mange muligheder for netop et samlelån, så det er bare at komme i gang og finde det, der passer dig selv og din plan bedst.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.