Kom godt i gang med en aktiesparekonto

Har du hørt om aktiesparekontoen og er interesseret men ved ikke helt, hvordan du kommer i gang? Det kan være svært at finde hoved og hale i alle disse muligheder, vi har i dag – specielt når det handler om at investere. I denne artikel ønsker vi derfor at give dig en lille guide til, hvordan du kommer godt i gang med din aktiesparekonto! Læs med nedenfor.

Hvordan fungerer en aktiesparekonto? 

Helt kort fortalt fungerer en aktiesparekonto således, at den består af en indlånskonto og et værdipapirdepot. Du indsætter først og fremmest penge på din konto, som du derefter bruger til at investere i aktier for. De aktier, som du køber, vil være at finde inde i værdipapirdepotet. Formålet med aktiesparekontoen tilbage i 2019 var, at alle skulle have en lettere mulighed for at investere i aktier, hvilket skulle gøre investeringer mere attraktivt. 

Du kan altid sælge dine aktier igen, hvornår end det passer dig – selvom du bruger en aktiesparekonto. Hvert år bliver det tilladte beløb på en aktiesparekonto vurderet, og i år har du mulighed for at indsætte hele 103.500 kr. på aktiesparekontoen, som du kan investere for. Husk dog, at blot fordi du har denne pengesum på aktiesparekontoen, er du ikke berettiget til at investere for det hele! 

Hvordan opretter jeg en aktiesparekonto? 

Hvis du ikke er vant til at have med aktier at gøre, kan du altid søge rådgivning – både af din bankrådgiver men også online, hvor mange platforme udbyder aktiesparekontoer. Læs eksempelvis mere på denne hjemmeside, hvis du er nysgerrig!  

Hvis du opretter en aktiesparekonto, skal du huske at være opmærksom på, at der er omkostninger tilknyttet. Ofte skal man betale et gebyr for kontoen, hvilket jo ikke er meget anderledes end når vi betaler gebyrer på andre kontoer. 

Hvordan foregår beskatningen?

Når du har en aktiesparekonto, bliver du som oftest beskattet helt automatisk. Det er en af de mange fordele, der er ved en aktiesparekonto. Specielt hvis du investerer meget, kan det være problematisk at holde styr på beskatningen – eller hvis du er helt ny i investeringsuniverset og endnu ikke er bekendt nok med skat og aktieindkomst. 

Du bliver beskattet hvert år. De fleste banker ordner det i januar, og alt du skal gøre er blot at have den rette mængde penge på din aktiesparekonto. 

Der er mange fordele ved at have en aktiesparekonto og vi håber, at denne lille miniguide kunne hjælpe dig til at forstå konceptet. Aktiesparekontoen kan hurtigt være til gavn for både den garvede investor men bestemt også for nybegynderen.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.