Skal jeg købe hus nu?

Skal jeg købe hus nu?

Ja, hvis du har behov nu!
Man skal købe hus når man har behov for det, ikke efter markedet og hvad forskellige mennesker tror der sker i fremtiden.

Jeg stod selv i og spurte “Skal jeg købe hus nu?” tilbage i 2000. Svaret var fra alle jeg talte med var “NEJ”. Hvordan det? Jo, i år 2000 havde boligmarked oplevet store stigninger på priserne og alle troede at de toppede og ville falde de næste år fremover. Men hvad skete der så, priserne forsatte op ad. Så havde jeg ventet som alle sagde, så havde jeg haft råd til et mindre hus, bare få år senere.

De priserne på huse steg med op til 100% hen over 8 år. Lige indtil finanskrisen.

Så derfor er mit råd KLART: Køb bolig efter dine behov, ikke hvad du tror der sker på marked.

Når det er sagt, så er boligpriserne begyndt at stige lidt og mange forventer små stigninger igen, men dog kun meget små stigninger.

Det er købers marked.

Eller er det? Ja, det er det vel lidt endnu. De fleste købere af hus forventer at få rabat på deres boligkøb. Der er rekord mange boliger til salg i øjeblikket, og det gør det nemmere for købere at presse prisen. Men forsætter dette? Det er svært at sige noget om, men jeg tror indenfor 1-2 år at det bliver mere hen mod sælgers marked og der vil være flere købere til samme bolig. Især ved de større byer og især omkring København og Århus. I yderområderne skal man nok ikke forvente det stor de næste år. HUSK, dette er bare mit gæt. Ingen ved det, heller ikke dem der kalder sig ekspert!

Kan du købe hus?

Det er vigtigt ikke at presse sin økonomi for hårdt, når du køber hus. Det er dog også svært at gøre, da mange (læs alle) banker siger nej, hvis ikke økonomien er i orden. Derfor er det vigtigt at du laver et budget som har alt med, som du kan vise banken. Dette højer din chance for at få et ja.

Det store fare signal er dit job! Da en mistet indtægt kan få fatale følger for dig og din familie.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.