Budget – Læg et budget for dit privatforbrug

Privatbudget – Læg et budget for dit privatforbrug – så spare du penge.

 

Kan man sparer penge ved at lægge et budget? Mit svar er ja, da et budget giver dig et overblik over hvad du bruger dine penge til og hvor du kan sparer penge.

Når du er ude og handle og står ved kassen, så får man altid spørgsmålet. Skal du have bonen med? Og langt de fleste siger nej tak. Men det skal være slut nu. Sig JA TAK. Efter en måned tager du alle bonerne og åbner Excel. Så laver du kolonner med Mad, drikke, slik, sodavand osv. Og regner så ud hvad du bruger på de forskellige ting, jeg er næsten sikker på at du bliver overrasket over hvor mange penge du bruger på andet end mad. Det er her du kan spare penge.

Det giver dig et godt overblik over hvor dine penge bliver af.

Nu laver du et nyt excel-ark. Til dit privatbudget. Med alle dine indtægter og udgifter. Du har jo dine tal fra indkøb fra det sidste excel-ark.

Nogle af de ting du skal have med:

Indtægter:

Lønindkomst, dagpenge, feriepenge, Børnepenge, boligsikring, SU, kontanthjælp osv.

Udgifter:

A-kasse, fagforening, forsikring, Dagpleje/vuggestue/børnehave/fritidshjem, Børneopsparing, Børnebidrag til barn hos anden forælder, Pensionsopsparing, Boligopsparing, Forbrugslån, Kreditkort, Kassekredit, Medicin, tandlæge mm., Sport og fritid mm., ferie,  Biograf, museum, koncert mm., Café, restaurant, diskotek mm.,  Dagligvareindkøb,  Take-away, Tøj og sko, Personlig pleje

Og sikkert mange andre ting. Kig det hele igennem og få alt med. Du får ikke noget ud af at snyde, for du snyder kun dig selv.

På denne måde får du et overblik på dine udgifter og dine indtægter. Til sidst skulle du gerne kunne se dit overskud eller måske et underskud. Har det et underskud, så er det vigtigt at finde nogle poster hvor du kan spare penge. Evt. take away mad eller biografture, da det er nogle af de poster man kan spare på.

Dette skal du spare på med et privatbudget

Forsikring og mobilabonnement kan der nemt spares på. Mindste hvert 2. år, skal man tjekke sine forsikringer og mobilabonnement for prisfald. Mobilabonnement falder i pris hele tiden, så hvis du ikke har kigget på det, så er din pris sikkert for høj. Det er omvendt med forsikring, her får du en alm. prisstigning hvert år. Så her skal du have fat i dit forsikringsselskab og høre om de kan lave det billigere, siger de nej til det. Så er det ud og have fat i 2-3 andre selskaber og få et tilbud.

Det giver økonomisk ro på forhånd at have lagt et husholdningsbudget og løbende følge med i, om der er over- eller underskud. Har man brug for et lån er det også en god idé med et privatbudget, da man hurtigt kan se hvad man kan afdrage med om måneden.

Så et budget er både godt og når det først er lavet er det nemt at rette tal til.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.