Baggrund: Dagpengereform

I 2010 indgik den daværende regering en dagpengereform, der betyder at dagpengeperioden blev halveret fra 4 til 2 år. Det vil sige, at man efter 2 års ledighed ikke længere har ret til dagpenge, og enten skal finde sig et job, på kontanthjælp eller stå helt uden indtægt.

Egentlig skulle stramningen have haft virkning fra 1. juli i år, men på grund af høj arbejdsløshed vedtog den nuværende regering med Radikale, S og SF at udskyde stramningen af dagpengereformen indtil januar 2013. Denne dato vil Enhedslisten nu have rykket længere frem. Det er regeringen med Radikale i spidsen ikke indstillet på.

[box type=”info” style=”rounded”]Ejer man blot en lille bil, eller bor i hus, vil man ikke kunne få kontanthjælp – Ryger man ud af dagpengesystemet vil man derfor stå helt uden indtægt[/box]

Såfremt datoen ikke udskydes, vil 2.500 arbejdsløse i Danmark så stå uden dagpenge fra 1. januar næste år, og hver måned vil yderligere 1.000 mennesker miste retten til dagpenge. For rigtig mange af disse betyder det, at de vil stå helt uden en indtægt. Alternativet til dagpenge er nemlig, at man kommer på kontanthjælp. Men for at komme på kontanthjælp må man ikke have nogen væsentlig formue, hverken i kontanter eller andre værdier. Ejer man blot en billig bil, som måske har en værdi på 20.000 kr, vil man ikke have ret til kontanthjælp, og må altså klare sig selv.

Enhedslisten kræver frist for dagpengereform forlænget

Det er udsigten til disse mange mennesker uden indkomst, som har fået Enhedslisten til at kræve en forlængelse af fristen for ikrafttrædelse af dagpengereformen. Men Radikale og Socialdemokraterne står foreløbigt fast ved, at stramningen skal gennemføres pr. 1. januar næste år. SF har tidligere hævdet at de også ønskede stramningen gennemført, men har i de seneste dage tilkendegivet, at de er villige til at se på en ændring.

Formålet med dagpengereformen er, at animere flere til at tage et arbejde tidligere, når retten til dagpenge bortfalder. Men da der fortsat er stor arbejdsløshed i Danmark, mener flere af partierne, at det blot vil skabe stor social ulighed, når så mange arbejdsløse pludselig står uden nogen som helst indtægt.

Hvad mener du om regeringens håndværk? Er det godt eller skidt?

2 kommentarer til “Baggrund: Dagpengereform”

  1. måske skulle vi der går på dagpenge , skrive et brev til vestager så kan hun vel selv tælle hvem der har ret og hvilke konsekvenser det får får os arbejdsledige.. Tro ikke det er sjovt at man ikke har et job og det er fordi vi ikke gider at arbejde men nogen ville altid stå udenfor køen.

    Svar
  2. hvorfor er der ikke en hånd med en tommel ned af,man kan da ikke synes godt om det

    Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.