Sådan booker du flybilletter billigst

Enhver som skal booke en ferie eller forretningsrejse er interesseret i at skaffe flybilletterne, så billigt som muligt. Men hvornår er det egentlig billigst at booke sine flybilletter?
Booker du for sent vil priserne stige i vejret, og du kan risikere at flyet bliver fyldt inden du når at bestille. Booker du for tidligt, kan du risikere at dine (eller flyselskabets) planer ændrer sig, og at du enten må afbestille eller betale høje gebyrer for at ændre din flybillet.

Hvornår er flybilletter billigst?

Heldigvis har økonomen Makoto Watanabe udregnet en formel for, hvornår det er billigst at booke flybilletter.
Booker man et helt år i forvejen, så ved flyselskaberne, at man VIL af sted, og så tager de sig pænt betalt for det. En undersøgelse tilbage fra år 2001 viste derimod, at prisen på flybilletter stiger ca. 0,1% for hver dag man venter med at bestille. En anden undersøgelse fra 2004 viser, at gennemsnitsprisen på flybilletter stiger 12,7% indenfor de sidste 3 uger før afrejse.
Ifølge Makoto Watanabe bør man bestille sine flybilletter ca. 8 uger før man skal flyve.

  • Bestil 8 uger inden afrejse
  • Det er bedst at bestille om eftermiddagen
  • Tirsdag er statistisk den bedste dag at bestille flybilletter på

Få flere tips til billige flybilletter på Rejsezoo.dk

Hans udregninger viser desuden, at flybilletter er billigst, når de bestilles om eftermiddagen i stedet for om morgen. Årsagen ifølge Makoto Watanabe er at rejsende på forretningsrejser, booker deres flybilletter via deres arbejdsgivers konto om morgen, og private oftest bestiller om eftermiddagen eller aften. Folk på forretningsrejse har sjældent lige stor mulighed for at være fleksible i deres rejsetider, som private, og betaler derfor uanset prisen på et givent tidspunkt.

Nu ved du, at du skal booke 8 uger i forvejen, og at du skal booke din flybillet om eftermiddagen. Men der er flere ting at tage højde for, hvis du vil finde de billigste flybilletter.

Hvilken ugedag har de billigste flybilletter?

En analyse fra USA viser nemlig, at billige flybilletter ofte kommer frem på en tirsdag. Årsagen er, at udbuddet af billige billetter gerne er størst, efter at flyselskaberne typisk nedsætter deres priser mandag efter weekendens onlinesalg. Tirsdag formiddag bruger flyselskaberne så til at matche hinandens priser.

Hvis du vil spare penge er det ikke nok at booke billetten på det rette tidspunkt. Du skal også flyve på den rigtige ugedag. Tirsdag, onsdag og lørdag er de billigste dage at flyve på. De dyreste dage er mandag, fredag og søndag. Logikken er meget simpel: Flyver du de dage, hvor andre ikke flyver, så får du rejsen billigere. Priser på flybilletter sættes nemlig ud fra udbud og efterspørgsel.
Nu er du klar til at spare penge på køb af flybilletter. Men husk på følgende: Hvis du har købt en billet, som du i første omgang synes var billig, skal du ikke ærgre dig, men i stedet glæde dig over, at du oprindeligt var tilfreds.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.