Kan man tjene penge på Youtube?

Har du set videoen “David after dentist” på youtube?
Det er en rigtig sjov video, som David’s far har lagt på den populære videodelingstjeneste. I videoen er ser vi David ret omtumlet efter besøget, og den er da også ret skægt. Hvad de færreste ved, er at David’s far har scoret kassen på den lille video, som i skrivende stund har haft over 110 millioner visninger. Du kan se videoen længere nede i dette indlæg

Hvad skal der til for at tjene penge på Youtube?

Nogle af de mest populære videoer på Youtube involverer børn og dyr. Vi elsker at grine af noget vi kan genkende, og vores børn er altid populære skydeskiver. Så måske har du den næste Youtube-stjerne gående rundt i stuen?

Det er nemlig de dagligdags situationer der tiltrækker rigtig mange visninger på Youtube, og som kan risikere at “gå viralt” som det kaldes. Altså at de spredes automatisk, fordi folk synes at det er så godt, at de automatisk deler på Facebook, twitter og de andre sociale medier.

Danskere kan tjene penge på Youtube

Update(2018) Dansker kan tjene penge på Youtube, så bare i gang…..

Desværre tilbyder Youtube pt. ikke danskere at deltage i partnerprogrammet. Du kan se hvilke lande der tilbydes deltagelse her. Så du må nok desværre flytte til et af de nævnte lande, hvis du har lavet det næste scoop.

Men der er heldigvis også andre måder du kan bruge Youtube. Det kræver dog at du kombinerer dine videoer med eksempelvis en hjemmeside, hvor du så kan tjene penge på annoncering på den side. Hvis du laver en video der rammer plet, vil du også kunne tiltrække rigtig mange danskere til din hjemmeside, så der er stadig mulighed for indirekte at hente penge ud af Youtube.

Der er også andre måder at tjene penge hjemmefra – Se dem her.

Hvor skal man bo for at tjene penge på Youtube?

Som nævnt kan man desværre ikke tjene penge på Youtube, hvis man bor i Danmark. Vil man deltage, skal man være bosat i et af følgende lande:

Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Colombia, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kenya, Mexico, Holland, New Zealand, Filippinerne, Polen, Rusland, Singapore, Syd Afrika, Syd Korea, Spanien, Sverige, UK og USA.

Men bare rolig: Turen skal nok komme til Danmark også, det er blot et spørgsmål om hvornår, så du kan sagtens arbejde på at få lavet nogen rigtig populære videoer, så du er klar, når Youtube åbner op for danske partnere.

Hvad skal der til for at lave et scoop på Youtube?

Som nævnt ovenfor behøver du ikke være filminstruktør for at lave en succes på Youtube. Faktisk er de største hits dagligdags ting som børn og kæledyr, eller skøre indslag filmet for små midler.

Derfor gælder det egentlig bare om at have kameraet eller iPhonen klar til skud, så du kan fange alle de sjove små situationer, hvem ved, måske får du den næste David after dentist i kassen.

Husk at det gælder om at lave en god beskrivelse af din video, og ikke mindst titles er vigtig. Det er bedre at kalde sin video “Confused cat” end “Min kat Tigger leger med garnnøgle”. Du kan evt. tage et kig på Ekstrabladet.dk – De kan noget med overskrifter, som du kan lære noget af, når du skal have folk til at klikke på din video.

Google kan hjælpe dig med Youtube

En anden måde du kan lave videoer med mange visninger, er ved at tiltrække trafik fra søgemaskinerne til dine videoer. Den nemmeste måde at gøre det, er ved at lave videoer om noget som du ved noget om.

Ved du eksempelvis en masse om hunde og hundetræning, vil det være oplagt at lave en række videoer, hvor du viser forskellige øvelser eller løser problemer. Der er nemlig rigtig mange der søger på svar på spørgsmål på Google, og kan din video levere svaret på disse spørgsmål, ja så er du godt på vej mod at tjene penge på Youtube.

Lad os tage et eksempel: Du tror der findes mange der søger på “hvordan får man hunden til at holde op med at trække”. Så laver du en video, hvor du viser lidt gode fif og råd til det. Så er kunsten at navngive videoen, således at søgeordene indgår. Du kan jo kalde videoen for “Hvordan lærer man hunden at lade være med trække”. og så samtidig sørge for at skrive den sætning i selve beskrivelsen til videoen, så er du godt på vej mod at få besøgende fra Google, og dermed visninger til din video.

Du kan evt. bruge Google’s søgeordsværktøj til at finde gode ideer til videoer. Start med at indtaste eksempelvis “hundetræning”, og se hvilke forslag der kommer op. Lav så en video, hvor du bruger de ord i beskrivelsen.

Skal vi så lige slutte af med at se David after Dentist – En video der har bevist at den kan tjene penge på Youtube.

 

En kommentar til “Kan man tjene penge på Youtube?”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.