Læs det med småt – og spar mange penge

Er der noget bedre end at falde over et rigtigt slagtilbud – Lige nu cirkulerer der et opslag på Facebook, hvor man kan få næsten gratis biografbilletter sammen med tilhørende guf – Man skal kun betale en krone. Det er dælme et godt tilbud – Eller er det?

Går man lidt i dybden med tilbuddet, og læser det med småt, ser man straks, at der rent faktisk ikke er tale om gratis biografbilletter – For man tilmelder sig nemlig et løbende abonnement, som sørger for at der forsvinder 299,- hver 14. dag. Så bliver det lige pludseligt til rigtig mange penge.

Det smarte ved disse kampagner er, at man typisk betaler et meget lille beløb ved deltagelse eller bestilling af det “gratis” produkt. Så har udbyderen nemlig fat i ens kortoplysninger, og kan efterfølgende hæve betaling i et dyrt abonnement.

Lotto24.dk – Gratis biografbilletter?

Lige nu kan du få “gratis” biografbilletter ved at tilmelde dig hos Lotto24.dk. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en formular, og godkende betalingen af den ene krone. Nåja, og så selvfølgelig lige bekræfte at du har læst betingelserne.

Hvis du så tager dig tid til at læse betingelserne – Eller bare disclaimeren nederst på siden, vil du se at det faktisk ikke er så godt et tilbud. Lotto24.dk hæver nemlig efterfølgende 299,- for betaling på et lottoabonnement. Det er selvfølgelig alle tiders, hvis man gerne vil spille lotto, og ikke vil købe det direkte hos Danske Spil.

Men tror man, at man bare betaler 1 kr for nogle gratis biografbilletter og tilhørende guf – Ja, så bliver man snydt. Eller rettere: Man snyder sig selv. For det står jo sort på rødt på siden: Du tilmelder dig et løbende abonnement.

Pointshop.dk – Alverdens gadgets til 5kr

En anden udbyder af “billige” produkter er Pointshop.dk. Hos Pointshop.dk kan du oprette dig som bruger, og ved at deltage i konkurrencer, besvare spørgeskemaer, spille spil og lignende kan du så optjene point. Disse point kan veksles til forskellige varer i den tilhørende shop.

Hvis du opretter dig som VIP-bruger, får du en række fordele, som flere point. Et VIP-abonnement koster dog penge, og sælges i et løbende abonnement.

For at få flere VIP-medlemmer kører Pointshop med nogle rigtig gode tilbud. Du kan typisk få en mobiltelefon til en femmer, et gavekort eller andet, som har en stor værdi.

Hvad mange glemmer at læse, er betingelserne, som igen er anført lige hvor man bestiller det gode slagtilbud. Igen står det anført, at man faktisk tilmelder sig et løbende abonnement. Derfor kommer det ofte som en overraskelse, at der efterfølgende bliver hævet penge på kortet. Men man har jo selv givet tilladelse til det.

Er det lovligt at lave disse tjenester?

Der er umiddelbart ikke noget i vejen for at bruge et godt slagtilbud som lokkemad for dyre abonnementer. Derfor er det også forbrugerens opgave at læse betingelserne, således at man er helt sikker på, hvad der efterfølgende bliver hævet på kontoen.

Flere af ovenstående tjenester har været i medierne, blandt andet DR’s kontant. Men dybest set har alle eksempler på folk der er blevet snydt, været nogen som ikke har læst betingelserne.

Man kan diskutere lødigheden af at lokke via Facebook-opslag, men der er ingen tvivl: Vil du have billige biografbilletter eller spille lotto? Så køb dine billetter selv, og tilmeld dig hos Danske Spil.

Der er en talemåde der siger: Hvis noget er gratis, er det dig der er varen – Så læs nu lige det med småt.

15 kommentarer til “Læs det med småt – og spar mange penge”

 1. Det er en skandale at det er lovligt at lokke folk til et abedeoment på den måde.
  Var selv ved at bestille de *billige* billetter men læste selvfølgelig betingelserne igennem først og lukkede strakt siden ned!

  Totalt svindel hvis man spørger mig.

  Svar
  • Det er ikke spor svindel. Ved at tilmelde sig får man en gratis prøveperiode og belønnes med to billetter. Man skal bare huske at melde sig ud inden de 7 dage er gået, hvis det er Lotto24.
   Det er jo ikke anderledes end hvis du får en måned gratis leje hos Lovefilm. Efterfølgende trækker de jo også…

   Der er ingen svindel – kun dovne folk, der ikke læser betingelserne. Har brugt Lotto24 flere gange og har fået mange fine ting fra dem, uden at betale mere end 10 kr. samlet…

   Svar
 2. Skod…. Hvorfor f….. Skal man altid snydes med “det med småt”.
  Ikke noget at sige til, at man bliver noget mistænksom og skeptisk 🙁

  Svar
 3. Jeg forstår simpelthen ikke hvad problemet er. Både Lotto24 og Pointshop er reelle sider, der faktisk sender deres velkomstgaver, som de lover. I betingelserne (som man læser, hvis man har bare lidt mellem ørene) står der at du betaler for et prøvemedlemskab, som automatisk bliver fornyet til fuld pris efter prøveperioden, HVIS IKKE DET OPSIGES!!!
  Jeg har været medlem hos begge sider af flere omgange, hvor jeg har opsagt mit prøvemedlemskab efter 24 timer (først der er det muligt) og kun betalt kampagneprisen. Jeg har altid modtaget de lovede velkomstgaver og der er aldrig blevet opkrævet yderligere. Det kræver kun at man logger ind på sin konto på siden og opsiger medlemskab ved at trykke på en knap. Herefter modtager man så en bekræftigelse på sin mail, hvor der står at man er afmeldt og at der ikke vil blive opkrævet yderligere.

  Så problemet er jo i virkeligheden at folk ikke læser betingelserne på trods af at de tilkendegiver at de er indforstået. GROW UP! I det virkelige liv er man nødt til at læse det der står med småt – uanset om det er en papirkontrakt eller betingelser i forbindelse med et køb på nettet. Så må man jo lære af sine fejl!!

  Svar
  • 110% enig Nana. Jeg har også kun oplevet gode tider med f.eks. Lotto24.dk.
   Det bedste er nok endda deres kundeservice, som hedder Marianne (sikkert flere personer) som altid har været hurtigt og effektiv i mine øjne.

   Jeg HAR fået mine biografbilletter og havde en dejlig tur i biffen med kæresten. Spillede i de 14 dage min prøveperiode gav mig mulighed for og så afmeldte jeg.
   Jeg vandt ikke noget, men det gør jeg heller aldrig hos Danske Spil og her har jeg i det mindste mulighed for at spille mange forskellige lotospil hver dag i stedet for at vente til det bliver onsdag eller lørdag for at finde ud af om mine 50 kroner gav noget…

   Man kommer længst ved at være klog nok til at læse hvad man indvilliger i, men det er der åbenbart mange der ikke kan forstå. Så er problemet i virkeligheden ikke at de mange mennesker er af den mindre begavet karakter?

   Mvh Peter.

   Svar
 4. Lad være med at tage imod de tilbud , hvis i glemmer at afmelde koster det kassen , de får jeres konto nr pga der skla betales 1 kr eller 5 kr

  Svar
 5. Jeg havde nu en ganske god tur i biffen med popcorn, sammen med kæresten, og det hele kostede mig en krone og 5 min ved computeren 😉

  Svar
 6. Der er også steder, hvor man skal indbetale et beløb, som man så skal købe en ordentlig bunke varer for, for at få den rabat, der kan udligne det indbetalte beløb.

  Svar
 7. Pas på lotto24.dk de tager røven på folk. Folk som bestiller bio billetter til 1 kr. (en af deres kampagner) ender alligevel med at der bliver trukket 299.- fra ens konto for medlemskab man ikke kender noget til da alt står småt og utydeligt. Være søde og kopier det videre til jeres status så folk ikke bliver snydt.

  Svar
 8. Jeg er selv blevet taget godt i røven af lotto24.dk de har trukket 2x 299.- fra min konto, og har ikke set skyggen af de bio billetter da de max kan sende 1 velkomst gave pr hustandt. så spørger man sig selv hvorfor så trække 2 gange 299.- fra samme kort ejer.

  Svar
 9. Man skal virkelig passe på disse sider. min veninde købte sådanne et abonnement hos lotto24 MODTOG ALDRIG biografbiletter meldte sig ud efter 12 dage, men alligevel trak de efterfølgende penge for et fuldt og nægter at betale tilbage så hun har nu meldt dem for bedrageri.

  hun har deres mail på de har accepteret udmeldelsen enden for tidsgrænsen.

  Svar
 10. Man bruger da bare et kreditkort der ikke kan overtrækkes og hvor der står et par kroner, så kan de uanset hvad der sker ikke trække mere end den krone, forsøger de på mere, vil banken give dem et klask overfingrene….

  Svar
 11. Lotte 24.
  Jeg tør det godt nok ikke mere. Jeg har givet dem alt for mange oplysninger om mig. Men jeg nægter at give dem et billede af mit sygesikring eller pas. Derfor har jeg meldt mig ud uden at modtage mit gavekort.

  En ting er hvis man ikke afmelder sig deres løbende abonnement…. men de har da pludselig alle oplysninger til at stjæle din identitet.

  Jeg får heldigvis et nyt kreditkort til banken… men føler mig bestemt ikke tryg alligevel

  Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.