Tjen penge som freelancer

Tjen penge som freelancer

Har du et talent eller noget, du er rigtig god til, kan du i mange tilfælde tjene penge på det. Penge behøver ikke udelukkende at komme til dig igennem et fast job. Du kan selv vælge, om du vil have en sidegesjæft til dit arbejde, hvis du har et ønske om, at der skal strømme flere penge ind på kontoen.

Mange tror, at det kræver, at du opretter et CVR nr. og en virksomhed, før du kan komme i gang med at tjene penge på egen hånd. Sådan er det heldigvis ikke. Som freelancer kan du som skribent, foredragsholder, fotograf eller noget helt fjerde, arbejde med det, du kan lide og er god til, på dine præmisser, og i det omfang, du har tid og lyst til. Følgende giver dig en guide til, hvordan du kommer godt i gang med at tjene penge som freelancer.

Bliv en dygtig forretningsmand

Inden du bevæger dig ud i det store cirkus af freelance udbydere og kunder, er det bedste, du kan gøre for dig selv, at finde ind til netop din unikke niche i freelancemarkedet. Definér, hvad du kan tilbyde, og hvilke grunde der er til, at kunden skal vælge dig frem for de andre freelancere, der tilbyder samme håndværksmæssig kunnen.

Kan du pege på dine kompetencers styrker, svagheder, trusler og muligheder, har du langt bedre forudsætninger for at udvikle din freelance virksomhed på bedste vis. Gør dig umage for at skrue nogle gode tilbud sammen og undersøg, hvor mange penge, du kan tillade dig at tage for den service, du leverer. Tjek markedet og de andre freelanceres tilbud ud, inden du fastlægger priser på din service.

Tilbyd din freelancer service på internettet

Har du først fået defineret, hvad din freelancer service omfatter, er det selvfølgelig centralt, at folk ved, at du overhovedet eksisterer. Her er internettet en fantastisk opfindelse, fordi der findes flere steder på nettet, der fungerer som et forum for freelancere.

Hjemmesiderne udbyder din service, således at potentielle kunder kan finde frem til dig. Siderne kræver at få en lille del af overskuddet på det tilbud, der er udbudt, men til gengæld har du fået markedsført din freelancer service og har fået dine første kunder!

Når du går i gang med at benytte freelancehjemmesiderne skal du være opmærksom på, at du konkurrerer med tusinde af andre håbefulde iværksættere. Mange af siderne giver dig lov til at lave en profil eller et kommentarfelt, hvor du har muligheden for at skrive om dig selv og din freelancer service. Her er det vigtigt, at du skriver din uddannelsesbaggrund, referencer til tidligere arbejde, og kommer med en beskrivelse af evner og kompetencer.

Ovenstående har forhåbentlig givet dig en idé om, hvordan du kommer i gang med at tjene penge som freelancer. Når du har fået dine første kunder, og pengene ruller ind på kontoen, skal du huske, at de tjente penge skal opgives til skat. Gå ind på Skats hjemmeside og få en nærmere beskrivelse af, hvordan du opgiver pengene til skat. Du kan højst tjene 50.000 om året som freelancer, inden du skal bruge et CVR nr.

God fornøjelse.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.