Tusindvis blacklistes af forsikringsselskabet

I takt med at flere og flere bliver presset på økonomien, oplever forsikringsselskaberne også en stigning i dårlige betalere. Modsat mange andre erhvervsdrivende har forsikringsselskaberne imidlertid et for den brede befolkning ukendt våben: Nemlig blacklist af dårlige betalere.

Hvis du som forsikringstager misligholder dine forsikringer, og ikke betaler trods flere rykkere, kan forsikringsselskabet opsige dine forsikringer. Men samtidig med at dine forsikringer opsiges, vil du også blive noteret på en observationsliste, som deles mellem forsikringsselskaberne – og er du først registreret som dårlig betaler ét sted, vil du få mere end svært ved at tegne nye forsikringer. Blacklistning anvendes også ved forsikringssnyd – Bliver du dømt for det, vil det blive nærmest umuligt fremover at blive forsikret, med mindre der er tale om lovpligtige forsikringer.

Blacklistet af forsikringsselskabet – Hvad så?

Er du først blevet blacklistet af dit forsikringsselskab pga. manglende betaling, står du temmelig dårligt når du skal finde et nyt sted at forsikres.

De fleste forsikringsselskaber vil nægte at tegne en forsikring, med mindre der er tale om en lovpligtig forsikring, som eksempelvis en ansvarsforsikring på en bil. En lovpligtig forsikring skal de tegne, men så bliver det på forsikringselskabets vilkår.

Det betyder oftest, at du skal:

 • Sørge for at gæld til dit tidligere forsikringsselskab er ude af verden.
 • Ikke være registreret i RKI.
 • Betale forud – Mindst et år, og ofte to år.
 • Betale meget mere i præmie end tidligere. I praksis mister du din anciennitet, og skal starte helt forfra.

I praksis betyder det, at hvor du vil kunne få en ansvarsforsikring for mellem 3-5000 kr, skal du nu op og betale mellem 7.000-10.000 kr for at få din bil forsikret. Penge som vel at mærke skal betales forud.

Blacklistning gælder husstanden

Ofte vil en blacklistning hos forsikringsselskabet ikke bare gælde for dig, men for hele din husstand. Det betyder at du ikke bare kan overdrage bilen til din hustru, og lade hende betale forsikringen – Der vil gælde de samme vilkår for hende, som der vil gælde for dig, hvis du er blevet blacklistet.

Har du selv oplevet problemer med at tegne nye forsikringer som følge af opsigelse fra et selskab? Så hører vi meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder.

4 kommentarer til “Tusindvis blacklistes af forsikringsselskabet”

 1. Hvor kan man få oplyst om man er registreret eller ej. Jeg er registreret af ETU forsikring uden dom eller andet, og jeg har nægtet forholdet. Hvad gør jeg.

  Svar
 2. Jeg er registreret i rki og kan derfor ikke tegne en indboforsikring nogle steder ?Selvom det jeg står i rki for intet har og gøre med om jeg kan betale for en forsikring. Jeg har læst i metro d20 juni 2013 at man ikke kan nægtes en indboforsikring selvom man er registreret det udtaler underdirektør Torben Weiss Garne for forsikring og pension. Og det er for dårligt af forsikringerne for vi skal kunne forsikre os selvom vi står registreret. Jeg har nu ringet og skrevet til alle forsikringer i dk om jeg kan forsikres med indbo men får NEJ alle steder fra. Så der er intet sket på det område. Jeg kan så ikk få hjælp hvis min nabo eller andet gør der sker brand eller andet. Syntes ikk det er i orden .. vi er også MENNESKER

  Svar
 3. kan man virkelig ikke få en ganske am ansvar på bil selv om man har haft et problem med et andet forsikrings-selskab.det kan da ikke være rigtigt

  Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.