Sådan sikrer du dig en god privatøkonomi

Din privatøkonomi har blandt andet betydning for din tilværelse som pensionist

Det er ikke kun her og nu, du vil mærke goderne og fordelene ved en god og stabil privatøkonomi. Hvis du træffer de rigtige valg og beslutninger, vil dette komme dig til gode i mange år fremover. En god privatøkonomi kan realiseres gennem mange forskellige ting, men et godt sted at starte er blandt andet ved din forsikring. Derudover er noget så simpelt som et godt og realistisk budget samt en opsparing også to ting, som kræver utrolig lidt af dig, men som samtidig har en stor effekt på din økonomi.

Forsikring

En god og fornuftig, hvorpå du kan undgå store som små uforudsete udgifter, er ved at tegne de rigtige forsikringer. Ud fra et mere langsigtet perspektiv kan det være fornuftigt at gøre dig nogle tanker om, hvorvidt du har den rigtige pensionsforsikring, som blot er en af de mange forsikringer, du med fordel kan overveje at tegne.

Den rigtige pensionsmægler vil nemt kunne svare på dine spørgsmål samt hjælpe dig til at trække ansvarsbevidste beslutninger omkring forsikringen samt risikostyring og -eliminering. Dette er et sted, du ikke skal spare så gå gerne efter en forsikringsmægler, som har de kompetencer, du foretrækker og vægter højest.

Læg et realistisk budget

Du er med garanti ofte stødt på fortalere for at lægge et budget, hvilket måske kan virke så simpelt, at det synes overflødigt. Dog er dette ikke nødvendigvis tilfældet, og du bør muligvis prøve det af for at være sikker på, at du ikke går glip af en af de mange gode muligheder, som kan være ved at lægge et budget. Alt efter din økonomiske situation kan denne i høj grad også være med til at afgøre, hvad du ønsker at opnå ved at lægge et budget. Uanset hvad kan budgettet bidrage til et overblik over dine udgifter, og du kan blive klar over, om der er nogle steder, hvor du tydeligt bør sætte ind.

Spar op

Endnu en god måde at sikre din privatøkonomi på kan være ved at lave en opsparing. Dette beløb kan enten indgå som en fast udgift i dit månedsbudget, eller du kan alternativt gøre det til en beslutning du træffer måned for måned. Her kan beløbet til opsparingen afgøres af, hvor mange penge du har til overs, når du har betalt alle dine udgifter. Derved bliver din opsparingskonto ikke en stressfaktor, men blot en tilgængelig konto, som du kan anvende, hvis månedens indkomst og udgifter tillader det.

Forsikringstjek 2021 – Spar tusindvis af kroner.

 

Forsikringstjek 2021
Gør du som tusindvis af andre dansker, bare betaler din forsikring når regning kommer. Uden at tjekke op på prisen, så har du sikkert mulighed for at spare mange penge. Der er lavet mange forsikringstjek gennem tiden af forskellige aviser og hver gang viser de at der er stor forskel på den dyreste og den billigste forsikring. Det kan være flere tusinde kroner du kan spare.

Læs mere

Tusindvis blacklistes af forsikringsselskabet

I takt med at flere og flere bliver presset på økonomien, oplever forsikringsselskaberne også en stigning i dårlige betalere. Modsat mange andre erhvervsdrivende har forsikringsselskaberne imidlertid et for den brede befolkning ukendt våben: Nemlig blacklist af dårlige betalere.

Hvis du som forsikringstager misligholder dine forsikringer, og ikke betaler trods flere rykkere, kan forsikringsselskabet opsige dine forsikringer. Men samtidig med at dine forsikringer opsiges, vil du også blive noteret på en observationsliste, som deles mellem forsikringsselskaberne – og er du først registreret som dårlig betaler ét sted, vil du få mere end svært ved at tegne nye forsikringer. Blacklistning anvendes også ved forsikringssnyd – Bliver du dømt for det, vil det blive nærmest umuligt fremover at blive forsikret, med mindre der er tale om lovpligtige forsikringer.

Blacklistet af forsikringsselskabet – Hvad så?

Er du først blevet blacklistet af dit forsikringsselskab pga. manglende betaling, står du temmelig dårligt når du skal finde et nyt sted at forsikres.

De fleste forsikringsselskaber vil nægte at tegne en forsikring, med mindre der er tale om en lovpligtig forsikring, som eksempelvis en ansvarsforsikring på en bil. En lovpligtig forsikring skal de tegne, men så bliver det på forsikringselskabets vilkår.

Det betyder oftest, at du skal:

  • Sørge for at gæld til dit tidligere forsikringsselskab er ude af verden.
  • Ikke være registreret i RKI.
  • Betale forud – Mindst et år, og ofte to år.
  • Betale meget mere i præmie end tidligere. I praksis mister du din anciennitet, og skal starte helt forfra.

I praksis betyder det, at hvor du vil kunne få en ansvarsforsikring for mellem 3-5000 kr, skal du nu op og betale mellem 7.000-10.000 kr for at få din bil forsikret. Penge som vel at mærke skal betales forud.

Blacklistning gælder husstanden

Ofte vil en blacklistning hos forsikringsselskabet ikke bare gælde for dig, men for hele din husstand. Det betyder at du ikke bare kan overdrage bilen til din hustru, og lade hende betale forsikringen – Der vil gælde de samme vilkår for hende, som der vil gælde for dig, hvis du er blevet blacklistet.

Har du selv oplevet problemer med at tegne nye forsikringer som følge af opsigelse fra et selskab? Så hører vi meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder.