Få udgiften ned på din bilforsikring

Bilforsikring, der hjælper dit udgiftsbudget.

Der er 3 måder at købe bilforsikring på. – måske flere.

Du kan gå online og få et tilbud og tage det bedste tilbud.
Men er det også det bedste tilbud? Der kan være mange forskellige ting der spiller ind på et tilbud om bilforsikring. For mange er prisen vigtig og de glemmer at tjekker de 2 andre vigtige ting. Nemlig hvad dækker forsikringen og hvad er selvrisikoen.

Læs mere

Forsikringstjek 2023 – Spar tusindvis af kroner.

 

Forsikringstjek 2023
Gør du som tusindvis af andre dansker, bare betaler din forsikring når regning kommer. Uden at tjekke op på prisen, så har du sikkert mulighed for at spare mange penge. Der er lavet mange forsikringstjek gennem tiden af forskellige aviser og hver gang viser de at der er stor forskel på den dyreste og den billigste forsikring. Det kan være flere tusinde kroner du kan spare.

Læs mere

Tusindvis blacklistes af forsikringsselskabet

I takt med at flere og flere bliver presset på økonomien, oplever forsikringsselskaberne også en stigning i dårlige betalere. Modsat mange andre erhvervsdrivende har forsikringsselskaberne imidlertid et for den brede befolkning ukendt våben: Nemlig blacklist af dårlige betalere.

Hvis du som forsikringstager misligholder dine forsikringer, og ikke betaler trods flere rykkere, kan forsikringsselskabet opsige dine forsikringer. Men samtidig med at dine forsikringer opsiges, vil du også blive noteret på en observationsliste, som deles mellem forsikringsselskaberne – og er du først registreret som dårlig betaler ét sted, vil du få mere end svært ved at tegne nye forsikringer. Blacklistning anvendes også ved forsikringssnyd – Bliver du dømt for det, vil det blive nærmest umuligt fremover at blive forsikret, med mindre der er tale om lovpligtige forsikringer.

Blacklistet af forsikringsselskabet – Hvad så?

Er du først blevet blacklistet af dit forsikringsselskab pga. manglende betaling, står du temmelig dårligt når du skal finde et nyt sted at forsikres.

De fleste forsikringsselskaber vil nægte at tegne en forsikring, med mindre der er tale om en lovpligtig forsikring, som eksempelvis en ansvarsforsikring på en bil. En lovpligtig forsikring skal de tegne, men så bliver det på forsikringselskabets vilkår.

Det betyder oftest, at du skal:

  • Sørge for at gæld til dit tidligere forsikringsselskab er ude af verden.
  • Ikke være registreret i RKI.
  • Betale forud – Mindst et år, og ofte to år.
  • Betale meget mere i præmie end tidligere. I praksis mister du din anciennitet, og skal starte helt forfra.

I praksis betyder det, at hvor du vil kunne få en ansvarsforsikring for mellem 3-5000 kr, skal du nu op og betale mellem 7.000-10.000 kr for at få din bil forsikret. Penge som vel at mærke skal betales forud.

Blacklistning gælder husstanden

Ofte vil en blacklistning hos forsikringsselskabet ikke bare gælde for dig, men for hele din husstand. Det betyder at du ikke bare kan overdrage bilen til din hustru, og lade hende betale forsikringen – Der vil gælde de samme vilkår for hende, som der vil gælde for dig, hvis du er blevet blacklistet.

Har du selv oplevet problemer med at tegne nye forsikringer som følge af opsigelse fra et selskab? Så hører vi meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder.