Et sikkert og pålideligt lønsystem er grundstenen i din forretning

At udbetale løn, feriepenge og indbetale til SKAT er nogle af de ting, du som forretningsdrivende skal have helt styr på, så dine ansatte kan vide sig sikre på, at deres løn, pension og ferie bliver både indbetalt og udbetalt korrekt. Med andre ord, et lønsystem er en nødvendig del af at drive virksomhed, og i Danmark udbydes der efterhånden rigtig mange lønsystemer til ligeså mange forskellige priser. Her guider vi dig igennem junglen af lønsystemer, så du kan blive klogere på, hvad et godt lønsystem skal kunne.

Et sikkert og pålideligt lønsystem er grundstenen i din forretning. Et lønsystem bruges til at beregne og udbetale løn til den enkelte ansatte (et godt lønsystem kan klare alle typer ansættelser – fra fastansatte til timelønnede), overføre SKAT, ATP, feriepenge og pension.

 Et moderne lønsystem bør ikke kræve en uddannelse i bogføring at bruge eller være kompliceret at lære og forstå. I dag findes der mange digitale lønsystemer, som er nemme at anvende, så alle ledere i små og mellemstore virksomheder, selv kan administrere programmet.

 

Kan Excel være en løsning?

Ejer du en mindre virksomhed tænker du måske, at du bare kan klare alt dette i Excel. Og ja, det kan du i princippet også, men der er ikke mange gode grunde til at gøre det på den måde. Du kommer til at bruge ekstra tid på tastearbejde, hvorimod lønflowet kører automatisk i et online lønsystem, så snart du har tastet grunddata ind. Endvidere skal du være sikker på, at du ved alt om skatteregler og at du overholder lovgivning for udbetalingen af løn. Det fortæller et excelark dig ikke, hvorimod rigtig mange af processerne i et lønprogram kører helt automatisk.

 Det smarte ved et lønsystem er blandt andet, at det hjælper med løn- og skatteberegninger, så du undgår (menneskelige) fejl. Et online lønsystem kan arbejde integreret med dine andre systemer, så du slipper for dobbelt tastearbejde. Det gælder eksempelvis systemer inden for tidsregistrering og økonomistyring.  

 Vælg et lønsystem, der passer til din virksomheds behov

Det bør ikke være prisen der afgør hvilket lønsystem du vælger, men derimod hvilket der passer bedst til din virksomheds behov og derfor gør du klogt i at undersøge markedet, så du får et lønsystem der er:

  Gennemprøvet og -testet

  Passer til din type af virke

  Fleksibelt så det tilpasser sig i takt med at din virksomhed vokser

  Er integreret med Office og andre nødvendige programmer

og sidst men ikke mindst: At leverandøren er troværdig – her kan Trustpilot være en stor hjælp.   

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.