Euroen stort set uændret

Selvom den tyske kansler Angela Merkel i weekenden var ude med riven efter kritiske røster i sin koalitionsregering, har euroen stort set beholdt kursen i forhold til dollaren. Der var ellers kritik fremme fra medlemmer af den tyske regering, som opfordrede til en græsk euroexit. Men Angela Merkel opfordrede til at man skulle “veje sine ord”.

Valutaomregner
Se valutakurser

Overfor den tyske tv-kanal ARD slog Merkel fast, at sådanne udtalelser kan være skadelige for arbejdet med at få Europa ud af krisen. En kamp der er ved at gå ind i sin afgørende fase. Merkel konstaterede overfor stationen, at den græske regering gør meget for at reducere gælden.

Det er vurderingen, at de europæiske ledere hellere vil bruge kræfter på at få Grækenland på fode, fremfor at skulle sige farvel til landet i den europæiske valutaunion. Det vurderes simpelthen som en billigere løsning at kæmpe for Grækenlands forbliven i euro-land.

Mandag er euroen faldet 0,02 procent i forhold til us dollars. Både dollars og euro er styrket en anelse overfor japanske yen.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.