Køb Facebook aktier

Facebook behøver nok ikke den store introduktion for de fleste – Det sociale netværk er med sine 900 mio. brugere verdens største, og formentligt også et af de mest værdifulde selskaber i verden. Det er derfor også ventet med spænding, når Facebook i morgen forventes at bive børsnoteret i USA.

Læs også: Facebook skuffer på intro-dagen

Update d. 2/5-2018:
Facebook aktien køre lidt op og ned, men har en kurs på omkring Kurs 160 til 180. Kursen var under 130 d. 1/1-2017
Kursen er i $.

Indtjeningen på Facebook kommer fra annoncering og reklamer, og Facebook er blevet kritiseret for at have for lille indtjening i forhold til antal brugere. Dog er der blandt andet åbnet op for annoncering på Facebooks mobile platforme, og det ventes at indtjeningen vil stige de kommende år.

Se hvor du kan købe Facebook aktien

Du kan blandt andet købe aktier i Facebook her, når den kommer i fri handel:
Online handelspladser:

Banker:
Kontakt din bank for at høre nærmere om mulighederne.

Man regner med at børsnoteringen af Facebook vil blive USA’s største nogensinde, så det er ikke småpenge der vil komme i spil, når de ca. 330 mio. aktier skal sælges. Der ventes da også enorm interesse for facebooks aktier blandt investorerne.

Skal du investere i Facebook aktier?

Som nævnt sælges der ca. 330 mio. aktier i morgen. Prisen forventes at lande på 30-40$ pr. stk, så ialt vil aktieemissionen indbringe facebook omkring 10-15 mia. dollars. Udover de aktier der udbydes til salg i morgen, vil Facebook have ca 2,5 mia. aktier i beholdningen. Det betyder at selskabets værdi lander i nærheden af 100 mia. dollars.

Har du besluttet dig, om du skal købe en Facebook aktie eller ej? Skriv gerne en kommentar nederst!

I 2012 forventes indtjeningen pr. aktie at lande på $0,51 pr. aktie. Det tal ventes at stige til omkring $0,60 i 2013. Det betyder at aktien får en prissætning på mellem 50 og 75. Prissætningen er et tal for indtjeningen i forhold til aktiens kurs. Dansk Aktionærforening anbefaler at man holder sig væk fra aktier der er prissat over 25.

Dog er der rådgivere der mener at Facebookaktien kan være en god investering på den korte bane – Det vil sige, vil du sælge aktien indenfor kort tid er der en mulighed for en god gevinst, måske op mod 50-100%. Er du derimod lidt mere langsigtet, vil det nok ikke være en god aktie at kaste sine penge efter.

Man kan sammenligne lidt med børsnoteringen af det danske selskab Pandora, som laver smykker. Aktien brød igennem lydmuren ved emissionen, og steg voldsomt på hypen i starten. Efterfølgende bragede den så igennem gulvet, og har ikke været en særlig god forretning for de investorer der har været med fra starten

Hvor kan man købe aktier i Facebook


Til selve aktieemissionen vil det kun være amerikanere der kan købe aktien. Umiddelbart efter vil den dog komme i fri handel på børsen, og så kan den købes på samme måde som alle andre aktier.

Du kan enten købe aktier gennem din bank, eller via. en online tjeneste som eksempelvis Nordnet. Nordnet tillader private og virksomheder at købe og sælge aktier online. Har du ikke handlet aktier før, vil det nemmeste nok være at kontakte din bank.

Del denne artikel på Facebook: [fbshare type=”button”]

 

2 kommentarer til “Køb Facebook aktier”

  1. Jeg glæder mig til at se hvordan Facebook klarer sig på Børsen. Jeg havde egentlig regnet med at den ville stige på intro-dagen.
    Fik selv en lille sjat til kurs 38 – Så det er en god ide at have is i maven, når aktietoget kører.

    Svar
  2. Det ser ud som om aktien har fundet støtte her omkring de 26-27$ – Er det nu man skal købe aktier i facebook, eller skal den længere ned endnu?

    Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.