Mandelgave 2019 – Få gode mandelgave idéer

Mandelgave 2022 – Få gode mandelgaver idéer

Så står julen for døren og en af de ting, som er en tradition hvert år er mandelgaven. Det er den lille leg med risalamande, hvor der kommer en mandel i. Den som finder mandlen, får mandelgaven.
Men hvad skal mandelgaven 2022 være? Det får du svaret på her på siden.

De store hit i 2022 er her: (Når vi ser bort fra de ”alm.” ting som marcipangrisen osv.)

 1. Jelly beans boozled challenge – TØR DU? -Klik her!
  Dette var et stort hit sidste år og det forsætter i år. Det gode i år er at du kan få dem J De var desværre meget udsolgt sidste år. Jellybeans boozled challenge er Jelly beans med sjov smag. Ca. halv delen smager sjovt, mens den anden halv del smager af alm. Jelly beans. Prøv det….
 2. Gaveæsker- Klik her!
  Denne idé er der mange der selv tænker på, men ikke helt kan finde ud af hvad det skal være. Derfor er der på denne side mange forskellige gaveæsker og i mange prisklasser. EN super mandelgave idé. Alle bliver glade for gaveæsker. Priserne starter ved 245,-
 3. Gadgets – Klik her!
  Denne vender tilbage år efter år. Der findes mange både sjove og brugbare gadgets og de findes i alle prisklasser. Så alle kan være med. Grunden til at den er med på listen hvert år, er den store udskiftning af forskellige gadgets.
 4. Brætspil – Klik her!
  Et godt og sjovt brætspil for hele familien. Dette er en gave som alle kan bruge og få mange hyggelige timer med bagefter. Hver år kommer der nye og sjove spil som hele familien kan spille.

Hvad skal man kigge efter og hvor laver man fejl.

Når du kigger efter mandelgave, så har de fleste en maks pris. Hos os er prisen omkring 250 kr. men det er vel meget forskelligt fra familie til familie. Beløb er vel mellem 50 og 500 kr. alt efter hvilken familie man er. Nogle år er vores gave dyrere end 250, andre år er den billigere. Alt efter hvad vi lige finder på.

Når der er børn i familien, så kan det være en god idé at der også er købt en børnegave. Så kan man dele op så der er 2 skåle med risalamande. En til de voksne og en til børn, med hver sin mandel. Det er i mange familier lavet sådan et børn altid vinder mandlen, da de voksne synes det er synd for børn at de ikke får den. Det vil jeg ikke anbefale at gøre. Lad nu børn lærer at de ikke kan vinde hver gang. Selv om det kan forstyrre julefreden lidt.

Inden du køber mandelgaven:

 1. Beslut dig for et beløb, det må koste.
 2. Skal der være 1 eller 2 gaver.
 3. Tænk på noget som alle kan bruge.

 

Det skal være sjovt – Samt en god mandelgave, som værten har tænkt over.

Når jagten på mandlen går ind, så er det vigtigt at det skal være sjovt. Ikke noget med, at man snyder eller råber af hinanden og næsten slås om den. Det er også derfor man skal passe på med en for dyr mandelgave, som bare gør at det ikke bliver sjovt. Tænker du at en mandelgave ikke kan blive for dyr? Og det altid er sjovt at ”kæmpe” om mandlen? Så prøv at tænk tanken, Mandelgaven er 1 mio. kr. Hvordan tror du så din familie vil opføre sig? Så køb en brugbar og god mandelgave som passer til din familie.

Sådan findes mandlen og sådan spilles ”spillet”

De fleste kender vel reglerne for at finde mandlen. Men skulle du ikke kende til det, så kommer de her.

Der laves en skål risalamande som passer til det antal personer I bliver juleaften. Her er det vigtigt at der ikke laves for meget og ikke for lidt. Da det kan ødelægge hele spillet. Husk på at i julen spiser man meget mad og det kan være svært, bare at spise den første lille portion risalamande efter man har fået and eller flæskesteg.

Derefter putter du en smuttet hel mandel ned i og rører forsigtigt rundt. Så ingen kan se hvor den er.

Send skålen rundt og alle tager en portion. Den der får mandlen i sin portion har vundet. Er der ingen der har fået mandlen i første omgang, så sendes risalamanden rundt igen.

De sjove er så hvis du får mandlen, så skal du gemme den, så ingen opdager at du har fundet den. Så alle spiser op og gætter på hvem der har den.

DETTE må du ikke gøre.

Jeg har hørt om nogle der spiser mandlen, bare for at drille de andre. Det må du ikke gøre, da det ødelægger hele denne sjove leg og tradition.

Mandelgaven, risalamande og kirsebærsovs er en fast juletradition i de fleste hjem, om der er børn eller ej.

 

Er der børn med juleaften, så find på en god børne mandelgave 2022.

Som omtalt tidligere, så skal man ikke lade børn vinde mandlen med snyd. Det kan løses på mange måder. Jeg vil anbefale at man købe et lille stykke chokolade eller lidt legetøj til alle børn. Husk at det skal være pakket ind, da det er super vigtigt for børn, at det er en pakke. Hvis det gøres på den rigtige måde, så får man en hyggelig og dejlig juletradition som kommer igen og igen. Gøres det forkert, kan det blive en dårlig oplevelse for alle og det er jo ikke meningen med julen.

Sjove mandelgave ideer til voksne og børn….. Mandelgave 2022

Jeg håber du har fået lidt inspiration til mandelgaven i år.

 

God jul!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.