Mandelgave 2019 – Få gode mandelgave idéer

Mandelgave 2019 – Få gode mandelgaver idéer

Så står julen for døren og en af de ting, som er en tradition hvert år er mandelgaven. Det er den lille leg med risalamande, hvor der kommer en mandel i. Den som finder mandlen, får mandelgaven.
Men hvad skal mandelgaven 2019 være? Det får du svaret på her på siden.

De store hit i 2019 er her: (Når vi ser bort fra de ”alm.” ting som marcipangrisen osv.)

 1. Jelly beans boozled challenge – TØR DU? -Klik her!
  Dette var et stort hit sidste år og det forsætter i år. Det gode i år er at du kan få dem J De var desværre meget udsolgt sidste år. Jellybeans boozled challenge er Jelly beans med sjov smag. Ca. halv delen smager sjovt, mens den anden halv del smager af alm. Jelly beans. Prøv det….
 2. Oplevelser! – Klik her!
  Denne idé er der mange der selv tænker på, men ikke helt kan finde ud af hvad det skal være. Derfor er der på denne side mange forskellige oplevelser og i mange prisklasser. EN super mandelgave idé. Alle bliver glade for oplevelser. Priserne starter ved 149,-
 3. Gadgets – Klik her!
  Denne vender tilbage år efter år. Der findes mange både sjove og brugbare gadgets og de findes i alle prisklasser. Så alle kan være med. Grunden til at den er med på listen hvert år, er den store udskiftning af forskellige gadgets.
 4. Brætspil – Klik her!
  Et godt og sjovt brætspil for hele familien. Dette er en gave som alle kan bruge og få mange hyggelige timer med bagefter. Hver år kommer der nye og sjove spil som hele familien kan spille.

Hvad skal man kigge efter og hvor laver man fejl.

Når du kigger efter mandelgave, så har de fleste en maks pris. Hos os er prisen omkring 250 kr. men det er vel meget forskelligt fra familie til familie. Beløb er vel mellem 50 og 500 kr. alt efter hvilken familie man er. Nogle år er vores gave dyrere end 250, andre år er den billigere. Alt efter hvad vi lige finder på.

Når der er børn i familien, så kan det være en god idé at der også er købt en børnegave. Så kan man dele op så der er 2 skåle med risalamande. En til de voksne og en til børn, med hver sin mandel. Det er i mange familier lavet sådan et børn altid vinder mandlen, da de voksne synes det er synd for børn at de ikke får den. Det vil jeg ikke anbefale at gøre. Lad nu børn lærer at de ikke kan vinde hver gang. Selv om det kan forstyrre julefreden lidt.

Inden du køber mandelgaven:

 1. Beslut dig for et beløb, det må koste.
 2. Skal der være 1 eller 2 gaver.
 3. Tænk på noget som alle kan bruge.

 

Det skal være sjovt – Samt en god mandelgave, som værten har tænkt over.

Når jagten på mandlen går ind, så er det vigtigt at det skal være sjovt. Ikke noget med, at man snyder eller råber af hinanden og næsten slås om den. Det er også derfor man skal passe på med en for dyr mandelgave, som bare gør at det ikke bliver sjovt. Tænker du at en mandelgave ikke kan blive for dyr? Og det altid er sjovt at ”kæmpe” om mandlen? Så prøv at tænk tanken, Mandelgaven er 1 mio. kr. Hvordan tror du så din familie vil opføre sig? Så køb en brugbar og god mandelgave som passer til din familie.

Sådan findes mandlen og sådan spilles ”spillet”

De fleste kender vel reglerne for at finde mandlen. Men skulle du ikke kende til det, så kommer de her.

Der laves en skål risalamande som passer til det antal personer I bliver juleaften. Her er det vigtigt at der ikke laves for meget og ikke for lidt. Da det kan ødelægge hele spillet. Husk på at i julen spiser man meget mad og det kan være svært, bare at spise den første lille portion risalamande efter man har fået and eller flæskesteg.

Derefter putter du en smuttet hel mandel ned i og rører forsigtigt rundt. Så ingen kan se hvor den er.

Send skålen rundt og alle tager en portion. Den der får mandlen i sin portion har vundet. Er der ingen der har fået mandlen i første omgang, så sendes risalamanden rundt igen.

De sjove er så hvis du får mandlen, så skal du gemme den, så ingen opdager at du har fundet den. Så alle spiser op og gætter på hvem der har den.

DETTE må du ikke gøre.

Jeg har hørt om nogle der spiser mandlen, bare for at drille de andre. Det må du ikke gøre, da det ødelægger hele denne sjove leg og tradition.

Mandelgaven, risalamande og kirsebærsovs er en fast juletradition i de fleste hjem, om der er børn eller ej.

 

Er der børn med juleaften, så find på en god børne mandelgave 2019.

Som omtalt tidligere, så skal man ikke lade børn vinde mandlen med snyd. Det kan løses på mange måder. Jeg vil anbefale at man købe et lille stykke chokolade eller lidt legetøj til alle børn. Husk at det skal være pakket ind, da det er super vigtigt for børn, at det er en pakke. Hvis det gøres på den rigtige måde, så får man en hyggelig og dejlig juletradition som kommer igen og igen. Gøres det forkert, kan det blive en dårlig oplevelse for alle og det er jo ikke meningen med julen.

Sjove mandelgave ideer til voksne og børn….. Mandelgave 2019

Jeg håber du har fået lidt inspiration til mandelgaven i år.

 

God jul!

Køb af Jelly Beans billige hvor?

Jelly Beans til Jelly Beans BeanBoozled Challenge

Er de for dyre? Da netto solgte dem kostede de ca. 20,- og blev revet ned af hylden. Et hurtigt tjek på nettet er priserne omkring 30-50 kr. Men selv til den høje pris er de revet væk. Du kan faktisk ikke skaffe Jelly Bean Boozled lige nu. Forventning er at de kommer på lager sidst i august (Håber de på).

Læs mere Køb af Jelly Beans billige hvor?

Sådan overlever du på SU

For mange studerende virker det som om, at måneden altid varer en uge længere end SU’en. I starten kan man more sig over det, men efter nogle måneder, hvor man konsekvent har levet af pasta i den sidste uge, begynder det at tære på nerverne.

Det virker helt uoverkommeligt at komme til at leve et liv, hvor der både er råd til biografture, shopping og ordentlig mad uden, at man behøver knokle sig selv halvt ihjel med et fritidsjob ved siden af studiet, men følger du en række overkommelige råd, så er der stadig håb!

De faste udgifter på SU

Første skridt på vejen til luft i budgettet er at kortlægge dine faste udgifter. Den største post er sandsynligvis huslejen, derudover kommer telefon, tv-kanaler og internet, men når de er betalt, kan man for alvor begynde at planlægge budget. Se guiden Sådan lægger du et budget

Desuden er der en række regninger, der kun kommer hvert kvartal eller årligt. Dette inkluderer blandt andet forsikring, medielicens, bøger og vand, varme og el. Disse regninger kan for alvor vælte budgettet, når de pludselig vælter ind af brevsprækken så kortlæg hvor mange penge, der cirka skal betales på hver post, hvor ofte det skal betales og hvor meget du skal lægge til side hver måned.

Endeligt skal du også huske, at der er andre faste udgifter, som ikke nødvendigvis kommer i form af regninger. Det kan blandt andet være frisør, kontaktlinser, buskort eller lignende. Også her er det vigtigt at undersøge, hvor meget det er nødvendigt at lægge til side hver måned, så du ikke får væltet budgettet.

Gå på tilbudsjagt!

Når først du har styr på det faste udgifter, bør du have en fin sum penge tilbage at spise for, men til tider kan det stadig være en kamp af få pengene til at slå til. Du nærer efterhånden et stort had til pasta med ketchup, men frygt ej, med lidt umage kan du spise godt og sundt hele måneden.

Det bedste råd er at bruge lidt tid hver uge på at gå på tilbudsjagt i reklamebladene. Der er virkelig mange penge at spare, og i forhold til hvor lang tid det tager at bladre reklamerne igennem, er det en ganske god timeløn.

Nogle råd er:

 1. Hold øje med de store portioner af kød, der til tider er på tilbud og del det op i små bakker som du fryser.
 2. Køb kun ind én gang om ugen. Selvom du mener, at du er god til at følge din indkøbsliste, så ryger der med garanti ofte en ekstra lille ting i kurven. Med tiden løber det op.
 3. Overvej hvilke grøntsager du køber. Tomater og icebergsalat smager godt, men vægtmæssigt får du ikke meget for pengene. Køb i stedet gulerødder, agurker og kål.  De mætter mere og er langt billigere i længden.
 4. Vær ikke bange for discount produkter. Mange studerende lader sig afskrække af discountprodukter og vælger i mange tilfælde et væsentligt dyrere brand. Dette er unødvendigt, da discountprodukter kan smage lige så godt. Prøv dig frem og find ud af hvilke varer du kan erstatte med discount.

De sjove udgifter

Når først de faste udgifter og maden er betalt, er der mulighed for at bruge resten af din SU på de ting du nyder. Lav en regel med dig selv om, at den SU du havde til overs fra sidste måned, er det som du må bruge på fornøjelser. På den måde kan der gå sport i at spare, så du har flere penge til at hygge dig i den næste måned.

Måske er beløbet ikke helt så stort, som du kunne have ønsket, men her gælder det om at prioritere. Overvej hvad du har mest lyst til at lave for dem og lad være med at klatte dem væk.

 Vigtigst af alt

Det kan virke belastende at leve på stramt budget, men der venter forhåbentligt et godt job til sidst. Livet som studerende giver mange friheder og selvom der er økonomiske begrænsninger, så kan et godt budget forsøde dit liv.

Husk at du kun er studerende én gang, og lad være med at gå helt ned ved tanken om at leve på budget. Danmark er med stor sandsynlighed det mest generøse land i verden hvad angår SU, så se de penge du får som en gave i stedet for en begrænsning.

Gældssanering

Gældssanering er en ordning, hvor du kan søge hos domstolene om at få slettet din gæld, eller i mere almindelige tilfælde få den nedsat til et beløb, som du er i stand til at afdrage på.

Hvis gælden bliver nedsat, vil skifteretten beslutte, hvor meget der kan blive eftergivet, og en afdragsordning, som strækker sig over 3-7 år, vil træde i kraft, hvorefter du er gældfri.

Det er kun personer, der kan få gældssanering – ikke selskaber.

Hvad er kravene for gældssanering?

Der er ikke fastsatte grænser for, hvor stor din gæld skal være, før den kan blive eftergivet, da der skal tages hensyn til mange forhold som blandt andet alder, uddannelse, husstandens størrelse og husstandens samlede indkomst efter skat.

Der er dog visse krav, som generelt skal være i orden:

 1. Gælden skal som regel mindst være tyve gange så stor som husstandens samlede indkomst hver måned. Gælden skal dermed være så stor, at den ikke kan afbetales ved en livsstilændring.
 2. Du skal have en stabil indkomst, så der er garanti for, at du kan overholde afdragsordningen.
 3. Du skal have været fornuftig med din økonomi. Det vil sige, at du ikke har stiftet ny gæld og afbetalt dine lån, når du kunne.
 4. En gældssanering vil føre til en varig forbedring i dine økonomiske forhold.

Der skal dog gøres opmærksom på, at selvom du overholder førnævnte krav, er du langt fra sikker på at blive godkendt. På landsplan bliver cirka 2/3 af alle ansøgninger afvist.

Hvordan opnår man gældssanering?

For at få gældssanering skal du indgive et udfylde ansøgningsskema, som skal afleveres eller sendes til stifteretten i din retskreds.

Ansøgningsskemaet skal indeholde:

 1. Oplysninger om alle indtægter inklusiv offentlige ydelser.
 2. En liste over de aktiver dig og din ægtefælle eller sammenlever ejer.
 3. En liste over de passiver dig og din ægtefælle eller sammenlever skylder.

Det er yderst vigtig at være grundig med ansøgningen, da skifteretten har ret til at afvise din ansøgning, hvis den er mangelfuld.  Hvis din ansøgning er korrekte udfyldt, vil du blive indkaldt til et møde i skifteretten, hvor din sag vil blive gennemgået. De vil dernæst vurdere, om der er basis for at indlede gældssanering.

Når der startes en sag op om gældssanering, vil skifteretten udpege en advokat, som skal stå for det praktiske arbejde med at udvikle et forslag til gældssanering.

Advokaten eller medhjælperen, som skifteretten udpeger, skal ikke betales af dig, men derimod statskassen. Dog skal du selv betale, hvis du benytter dig af enten egen advokat, revisor eller anden type af rådgiver.

Hvad sker der hvis jeg får gældssanering?

Når du har fået gældssanering, skal du afdrage resten af din gæld over en årsrække – typisk 5 år.

Hver måned i de 5 år vil du få et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbets størrelse er bestemt af justitsministeriet og ændres hvert år, da det fastsættes ud fra kontanthjælpsniveauet.

 • Rådighedsbeløbet i 2013 for enlige er 5740 kr.
 • Rådighedsbeløbet for et ægtepar eller et sammenlevende par i 2013 er 9740 kr.
 • Hertil kommer et tillæg i rådighedsbeløbet, hvis du har børn. Dette beløb er bestemt af børnenes alder.

Gældssanering er dermed ikke udelukkende en gave. Du vil få en stram økonomi, som skal overholdes i mindst 3 år. Du skal altså også selv yde et offer, men det kan være vejen til at få en forbedret økonomi.

Nordea netbank nede – Trukket i knæ af batchkørsler

Var du en af dem der gik forgæves i Nordea’s netbank den 28. december eller 2. januar? Så var du ikke alene.

Det meste af de to dage var en af Danmarks største netbanker nemlig tvunget i knæ af en kombination af mange besøgende og løbske batchkørsler. Normalt kører Nordea og de fleste andre danske banker deres store kørsler, såkaldte batches om natten, men på grund af forsinkelser med afviklingen blev de kørt om dagen – Samtidig med at rekordmange danskere forsøgte at logge på netbanken. Det medførte lange nedetider for Nordeas netbank to bankdage i træk. Først sidst på dagen den 2. januar var netbanken igen oppe og køre.

Da Nordea havde forventet stor belastning på netbanken omkring årsskiftet var batchkørslerne også delt op, dels af hensyn til performance, og dels da nogle batchkørsler først kan køres i det nye år – Men det var altså ikke nok.

Normalt er det ikke noget problem at nå batches om natten, men da batches på årsplan er så meget mere omfattende, kunne Nordea ikke nå at stoppe afviklingen af de store batches, og dermed var den ustabile drift en realitet. Det fortæller underdirektør i Nordea Martin Andersen til Computerworld.

Normalt testes systemerne inden de store kørsler, og det var da også tilfældet i år. Men alligevel kunne forsinkelserne ikke forhindres, og først ud på eftermiddagen begge dage var der igen stabil drift.

Det har betydet at Nordea nu opruster på hostingfronten, så lignende situationer kan undgås i fremtiden. Derfor er der nu bestilt ekstra CPU-kraft og lagerkapacitet hos TDC Hosting, der står for Nordeas hosting.

 

Lukkeloven giver lavere priser

Afskaffelsen af lukkeloven medfører nu lavere priser. Det er Coop, der sætter priserne ned i landets Dagli’ Brugser. De er typisk placeret i mindre byer, og har hidtil levet godt af kunder der handler udenfor de normale butikkers åbningstid.

Men det er som bekendt en saga blot, nu hvor alle butikker kan have åbent så længe de vil. Det har en del discountbutikker valgt at benytte sig af, og åbningstider indtil kl 24 har givet landets Dagli’ brugser kamp til stregen.

For at vinde forbrugernes gunst sætter Dagli’ Brugsen nu priserne ned på 230 forskellige varer i deres X-tra-serie. Det er varer der typisk konkurrerer med lavprisbutikkernes discountvarer. Nu følger prisen så med ned.

En af de varer du nu kan købe til en noget lavere pris er X-tra leverpostej. Den har hidtil kostet 12.95, men efter prisnedsættelsen vil den koste 8,55.

Coop prisnedsættelse igen igen.

Coop håber med prisnedsættelsen at kunne vinde nogen af de kunder tilbage, som har valgt at handle i de større butikker. Hos Coop ser man prisnedsættelsen som en investering, men afviser ikke, at der på sigt må lukkes Dagli’ Brugser.

Den nye lukkelov trådte i kraft 1. oktober. Den medfører, at butikker med en omsætning større end 32,2 millioner kroner årligt, skal holde lukket på helligdage og på grundlovsdag, juleaftensdag og efter kl 15.00 på nytårsaftensdag.

Butikker med en omsætning på under 32,2 millioner er fritaget for disse begrænsninger, og kan holde åbent døgnet rundt, året rundt.

 

Få styr på økonomien i år

Er du typen der laver nytårsforsætter hvert år, blot for at finde den gamle liste frem nytårsaften og ændre årstallet til næste år? Så er det måske fordi du sætter dig for store mål. Hvis et af dine ønsker er at få en bedre økonomi får du her 6 gode tips til en bedre privatøkonomi næste år.

Det største problem for dine nytårsforsætters gennemførelse er formentlig, at du sætter for mange og for store mål. Har du som nytårsforsæt at få styr på din økonomi? Så skal du måske i stedet inddele det mål i flere delmål, så er chancen for succes meget større.

6 punkter til at få styr på din økonomi :

1: Få styr på dit nuværende forbrug. Ved du egentlig hvad dine penge går til? Hvis ikke, så skal du have fat i dit kontoudtog og gamle bon’er for de sidste par måneder. De faste udgifter skulle du gerne have nogenlunde styr på, men hvad med alt det løse? Få skrevet ned, hvad du har brugt penge på; mad, tøj, forlystelser, ferier osv.

2: Læg et budget. Næste skridt mod en sund økonomi i år – og resten af dit liv er, at du får styr på alle udgifter og indtægter. Det er nemmest at gøre i et budgetskema. Måske har din bank også mulighed for at du kan lægge et budget i netbanken? Husk nu at få alle indtægter og udgifter med – Ellers er budgettet intet værd.

3: Sørg for balance mellem indtægter og udgifter. Med dit budgetskema kan du nu se, om der er balance mellem dine indtægter og udgifter. Hvis der er underskud må du gennemgå dine udgifter, og se hvor du kan spare noget. Er der overskud? Så kan du vælge at øge afdrag på gæld, eller starte en opsparing.

4: Gennemgå dine udgifter. Er der abonnementer du ikke bruger? Hvad betaler du i rente på lån? Hvad med dit energiforbrug? Hvis der er noget du ikke bruger er det med at få det opsagt, der er ikke noget nemmere end bare at betale 200 kr om måneden for et mobilabonnement som du slet ikke bruger, eller et abonnement på et blad du ikke læser.

5: Læg en plan for din økonomi resten af året – og de næste. Hvad vil du gerne? Er der noget du gerne vil investere i, nedbringe gæld eller andet? Kun med  et fornuftigt budgetskema kan du se om dine drømme er mulige.

6: Overhold dit budget. Det absolut vigtigste råd er: Overhold dit budget. Hvis du har lavet et budget, og har eksempelvis 10.000 kr om måneden til forbrug, mad osv? Så skal du sørge for ikke at bruge en krone mere – Ellers ender du i en negativ spiral, hvor din gæld blot vil stige, og du vil ikke nå dit mål.

Kom i mål i år med din økonomi

Uanset hvad – Lad være med at lægge for store planer. Hvis ovenstående 6 punkter lyder overvældende, så er det bedre at starte med et enkelt. Har du ingen anelse om, hvad du bruger dine penge til? Så er det et rigtig godt sted at starte med at få det overblik. Alene ved at gennemgå dine gamle kvitteringer får du øjnene op for, hvor pengene forsvinder hen. Så er du allerede meget længere end du var sidste år.

Hav et rigtig godt nytår – og husk: Du er nøglen til din egen succes 😉

 

 

Spar en formue i grænsebutikker

For danskere bosat i Sønderjylland er det ingen hemmelighed, at der er mange penge at spare ved at købe ind i de tyske grænsebutikker – Men for resten af os har grænsebutikkerne mest været noget man lige smutter forbi på vej hjem fra ferien sydpå.

Men rent faktisk kan det godt svare sig at købe stort ind i Tyskland, og lave regelmæssige indkøbsture til grænsebutikkerne. For især dagligvarer og kød kan der virkelig spares på, hvis man ser sig lidt for, og går efter tilbuddene. Hvis man samtidig lægger indkøbene i supermarkeder i Flensborg, i stedet for blot at køre til Poetzch eller Otto Duborg, kan der spares lidt ekstra.

Grunden til, at det godt kan betale sig at handle i tyske grænsebutikker er, at der dels er en lavere moms på tyske varer – Den ligger på 7%, hvor den danske moms udgør 25%. Samtidig er der hård konkurrence på det tyske hjemmemarked, og det giver nogle rigtig skarpe priser på tyske dagligvarer, som vi kan udnytte.

Køb dagligvarer i grænsebutikker og spar

Alt efter hvor du bor, er der forskel på, hvad det kan svare sig at købe. Bor du tæt ved den tyske grænse, kan du oftere køre over og handle. Så er der ikke noget i vejen for, at du køber fødevarer, som ikke kan holde så længe. Bor du derimod længere væk, og har måske 2-3 timers kørsel, skal du tænke på udgiften til transport. Så skal man passe på, at hele besparelsen ikke bliver ædt op af benzinregningen. Derfor kan du nok ikke køre så ofte, og må fravælge fødevarer med den korte holdbarhed.

Men man kan stadig købe stort ind af frostvarer og lignende – Blot skal du huske at sørge for køletasker eller kølekasser til varerne, så de kan holdes frosne eller nedkølede indtil du er hjemme. Når vi handler ind i tyske grænsebutikker lægger vi normalt indkøb af fødevarer til sidst, således at de har længst mulig holdbarhed.

Det kan du spare på

Du kan spare penge på stort set alle typer varer i Tyskland – og nogen kan du spare rigtig mange penge på. I listen herunder kan du se eksempler på varer og priser – Bemærk at priser er indhentet den 24/2 2014.

Kød, pølser og pålæg

Der er mange penge at spare på at købe kød i de tyske grænsebutikker. Kvaliteten er fuldt på højde med dansk kød, og ofte er det kød du køber i de danske butikker produceret i Tyskland. Går du til et af discountsupermarkederne kan du typisk spare 50% på kød. 500 g hakket oksekød kan normalt fås til omkring 15,50kr. Også forarbejdede pølser kan der virkelig spares på.

Øl, vand og vin

De fleste er nok klar over, at der kan spares rigtig mange penge på øl, sodavand og vin i Tyskland. Typisk kan man få 3 kasser sodavand til 129,95, og 3 kasser øl til nogenlunde samme pris. Jeg har faktisk set 3 kasser øl til 99,- (I 2018) og det samme for sodavand. Det er samme pris som en kasse Tuborg med 30 stk.  koster i Danmark på tilbud.

Slik og chokolade

Slik og chokolade er også en klassiker i danske bagagerum efter en tur til tyske grænsebutikker. Her er også rigtig mange penge at spare. Eksempelvis kan 3 pakker Galle&Jessen pålægschokolade findes til 30 kr – Det er nogenlunde normalprisen for 1 pakke i Danmark – Så der er er en besparelse på 66%. Er man en børnefamilie, og køber pålægschokolade til et år, er der virkelig mange penge at hente.

Kolonialvarer i tyske grænsebutikker

Udover de typiske “grænsevarer” kan der også spares penge på en lang række andre produkter. Næste gang du skal til Tyskland kan du med fordel købe:

 • Køkkenrulle og toiletpapir
 • Shampoo og andet toiletgrej
 • Konserves og færdigretter – Eksempelvis Knorr
 • Bleer, engangsvaskeklude og babyartikler
 • Hundefoder og dyreartikler
 • Hvidevarer og elektronik
 • Badeland – ikke langt fra den danske grænse finder du Damp – Se om dette badeland på rejsezoo.dk
 • Legetøj – Køb evt. fødelsdagsgaver til børnene i god tid

Nyttige links til tyske grænsebutikker

Inden du tager på indkøb i de tyske grænsebutikker, er det en stor fordel at lave en indkøbsliste hjemmefra, så du dels ved hvad du skal købe, og ikke bliver fristet til at bruge hele besparelsen på ekstra indkøb. Til hjælp for det, kan du hente tilbudsaviserne fra de tyske supermarkeder. I listen herunder finder du links til de forskellige grænsebutikkers hjemmesider.

Se grænsebutikker

Udover grænsebutikkerne findes der naturligvis en lang række supermarkeder i grænseområdet.

Husk også, at der i Flensburg ligger både Liddl, Aldi og andre discountbutikker. Her finder du en lang række meget billige varer, også sammenlignet med de kendte grænsebutikker.

Kender du til andre gode supermarkeder i Flensburg eller andre grænsebutikker? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv en kommentar i feltet herunder.

Udover dagligvarer er der selvfølgelig rigtig mange andre ting, som man kan spare penge på i Tyskland. Det er alt, lige fra brugte biler, elektronik og hvidevarer, campingvogn, rejser og tandlægebesøg.

 

Kom gratis i Legoland og ZOO

Når hele familien skal afsted til Legoland, zoologisk have eller måske et sommerland, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Alene entrebilletterne kan koste det samme som en mindre charterrejse, hvis man er en familie med 2 børn og 2 voksne.

Når du bestiller billetter til LEGOland online, sparer du op til 15%. Samtidig sparer du tid ved indgangen, da du så ikke skal vente i kø, men kan gå direkte ind med din printede billet.

 

Men heldigvis er der hjælp at hente – i hvertfald til en del af entreen. Du kan nemlig finde gratis billetter til Legoland, zoologisk have, sommerlande og meget andet, når du køber forskellige produkter. Ved en lille rundspørge på Facebook fik vi rigtig mange gode bud på gratis billetter til forlystelser. Se et udvalg nederst på siden her.

Tivoli er danmarks dyreste forlystelse

I en undersøgelse som finansielt har lavet i 2016 var Bonbonland Danmarks billigste forlystelse, mens Tivoli igen er dyrest. Du kan læse mere her!

I en undersøgelse foretaget af hjemmesiden Pricerunner.dk, blev Tivoli i København kåret som Danmarks dyreste forlystelse. Vil en familie på 4 i Tivoli, skal man slippe 1.081 kr i entre – og så er der ikke medregnet udgifter til mad og drikke. Dog er der regnet med et turpas til alle, så man rent faktisk også kan prøve de forskellige forlystelser.

Tivoli blev skarpt forfulgt af Legoland, som tager 999 kr i entre for en familie på 4, og på 3. pladsen er Fårup sommerland, hvor det koster 960 kr i entre. Iøvrigt forudsætter priserne hos Tivoli og Legoland at man booker billetter online – Ellers bliver det endnu dyrere. Så er det rart at have et par fribilletter med i tasken, så er der en del penge at spare.

Har man eksempelvis fået 2 gratis børnebilletter til Legoland, vil man kunne spare omkring 500 kr. Ofte er det netop børnebilletterne der gives væk, men i de fleste sommerforlystelser er der ikke stor forskel på prisen for en voksen og et barn, så besparelsen er ofte ganske betragteligt.

Her kan du få gratis billetter

Er bilen pakket og klar til en tur i Legoland? Så kan du med fordel besøge et af nedenstående steder, og få et par billetter oven i hatten:

Gratis Legoland billetter 2017:

Rema1000 avisen uge 13 er der en gratis børnebillet til Legoland.

Hjemme is – Spørg efter gratis billetter ved bilen.

Vi er klar…. her kommer de nye steder du kan finde gratis billetter til Legoland i 2017.

 

Legolands billetter 2016 – Legoland er lukket for i år.

REMA1000 avisen i uge 31: Klip en gratis børnebillet ud.
Skolemælk – udskriv og farvelæg tegninger (læs betingelser) – Find dem her (lukket pt.)

Burgerking : Køb en børnemenus og få en børnebillet med.

“2 for 1 billetter. Disse billetter er blevet svære at skaffe her i 2016, men det kan lade sig gøre.
De kan skaffes på Merlinaktion.de MEN du må ikke have en dansk IP-adresse, det vil sige du ikke må bestille fra en computer, der er i Danmark. Jeg vil ikke komme ind på her, hvordan du snyder systemet. Men det kan lade sig gøre.”
Ekstra info (d.1/8-16) Jens Hilligsøe har skrevet at dette tip ikke virker, da Legoland ville se bevis for at man bor et af det steder hvor billetten sagde at den var gyldig for.

 

2 voksne og 2 børn i Legoland for 349,-

Det skal du skaffe:
1 “2for1”-billet
2 gratis børnebilletter (UDEN krav og betingelser)

Ialt 349,- (Du sparer 1.007,-)

Gratis billetter til Legoland: De fleste ved køb af en voksenbillet.

 • Medlemmer af BR-klubben, som medbringer BR-kortet har fri adgang
 • Biotex.dk – Fribilletter når du printer en tegning ud fra biotex.dk
 • Jensens Bøfhus – Køb en børnemenu, og få en fribillet til Legoland
 • Kohberg – Køb rugbrød ( kun dem det står på), og få en fribillet
 • Lego.dk – Tegn en tegning, som du afleverer ved billetlugen – Husk at skrive koden fra hjemmesiden på tegningen.

Gratis entre til Zoologisk have:

 • Køb en film i bla. Kvickly og Rema 1000 til 50 kr, og få en gratis billet, der gælder til 4 forskellige dyreparker og zoologiske haver. – Denne er vist udsolgt, men du kan måske være heldig at finde en rest.

Gratis i Zoo? – næsten.

 • Dette er ikke direkte et gratis billet, men en super måde at se flere zoologisk have i Jylland og fyn.
 • Du køber Årskort til f.eks. Giveskud Zoo og kan besøge Aalborg Zoo, Odense Zoo, Ree Park og Jesperhus 1 gang hver. Samtidig er et årskort hos Giveskud Zoo et rigtigt årskort. Dvs. det gælder 1 år fra den dag du køber det. Ikke bare sæsonen ud.
 • Du får også 25% rabat på billetten til Legoland og Djurs Sommerland.
 • 2 voksne og 2 børn koster 1100 kr. for et årskort (børn under 3 år er gratis).

Har du et godt tip til gratis billetter? Så må du meget gerne skrive en kommentar herunder.