Spar en formue i grænsebutikker

For danskere bosat i Sønderjylland er det ingen hemmelighed, at der er mange penge at spare ved at købe ind i de tyske grænsebutikker – Men for resten af os har grænsebutikkerne mest været noget man lige smutter forbi på vej hjem fra ferien sydpå.

Men rent faktisk kan det godt svare sig at købe stort ind i Tyskland, og lave regelmæssige indkøbsture til grænsebutikkerne. For især dagligvarer og kød kan der virkelig spares på, hvis man ser sig lidt for, og går efter tilbuddene. Hvis man samtidig lægger indkøbene i supermarkeder i Flensborg, i stedet for blot at køre til Poetzch eller Otto Duborg, kan der spares lidt ekstra.

Grunden til, at det godt kan betale sig at handle i tyske grænsebutikker er, at der dels er en lavere moms på tyske varer – Den ligger på 7%, hvor den danske moms udgør 25%. Samtidig er der hård konkurrence på det tyske hjemmemarked, og det giver nogle rigtig skarpe priser på tyske dagligvarer, som vi kan udnytte.

Køb dagligvarer i grænsebutikker og spar

Alt efter hvor du bor, er der forskel på, hvad det kan svare sig at købe. Bor du tæt ved den tyske grænse, kan du oftere køre over og handle. Så er der ikke noget i vejen for, at du køber fødevarer, som ikke kan holde så længe. Bor du derimod længere væk, og har måske 2-3 timers kørsel, skal du tænke på udgiften til transport. Så skal man passe på, at hele besparelsen ikke bliver ædt op af benzinregningen. Derfor kan du nok ikke køre så ofte, og må fravælge fødevarer med den korte holdbarhed.

Men man kan stadig købe stort ind af frostvarer og lignende – Blot skal du huske at sørge for køletasker eller kølekasser til varerne, så de kan holdes frosne eller nedkølede indtil du er hjemme. Når vi handler ind i tyske grænsebutikker lægger vi normalt indkøb af fødevarer til sidst, således at de har længst mulig holdbarhed.

Det kan du spare på

Du kan spare penge på stort set alle typer varer i Tyskland – og nogen kan du spare rigtig mange penge på. I listen herunder kan du se eksempler på varer og priser – Bemærk at priser er indhentet den 24/2 2014.

Kød, pølser og pålæg

Der er mange penge at spare på at købe kød i de tyske grænsebutikker. Kvaliteten er fuldt på højde med dansk kød, og ofte er det kød du køber i de danske butikker produceret i Tyskland. Går du til et af discountsupermarkederne kan du typisk spare 50% på kød. 500 g hakket oksekød kan normalt fås til omkring 15,50kr. Også forarbejdede pølser kan der virkelig spares på.

Øl, vand og vin

De fleste er nok klar over, at der kan spares rigtig mange penge på øl, sodavand og vin i Tyskland. Typisk kan man få 3 kasser sodavand til 129,95, og 3 kasser øl til nogenlunde samme pris. Jeg har faktisk set 3 kasser øl til 99,- (I 2018) og det samme for sodavand. Det er samme pris som en kasse Tuborg med 30 stk.  koster i Danmark på tilbud.

Slik og chokolade

Slik og chokolade er også en klassiker i danske bagagerum efter en tur til tyske grænsebutikker. Her er også rigtig mange penge at spare. Eksempelvis kan 3 pakker Galle&Jessen pålægschokolade findes til 30 kr – Det er nogenlunde normalprisen for 1 pakke i Danmark – Så der er er en besparelse på 66%. Er man en børnefamilie, og køber pålægschokolade til et år, er der virkelig mange penge at hente.

Kolonialvarer i tyske grænsebutikker

Udover de typiske “grænsevarer” kan der også spares penge på en lang række andre produkter. Næste gang du skal til Tyskland kan du med fordel købe:

 • Køkkenrulle og toiletpapir
 • Shampoo og andet toiletgrej
 • Konserves og færdigretter – Eksempelvis Knorr
 • Bleer, engangsvaskeklude og babyartikler
 • Hundefoder og dyreartikler
 • Hvidevarer og elektronik
 • Badeland – ikke langt fra den danske grænse finder du Damp – Se om dette badeland på rejsezoo.dk
 • Legetøj – Køb evt. fødelsdagsgaver til børnene i god tid

Nyttige links til tyske grænsebutikker

Inden du tager på indkøb i de tyske grænsebutikker, er det en stor fordel at lave en indkøbsliste hjemmefra, så du dels ved hvad du skal købe, og ikke bliver fristet til at bruge hele besparelsen på ekstra indkøb. Til hjælp for det, kan du hente tilbudsaviserne fra de tyske supermarkeder. I listen herunder finder du links til de forskellige grænsebutikkers hjemmesider.

Se grænsebutikker

 • Poetzcsh, Padborg grænse
 • Otto Duborg, Padborg grænse
 • Sky, Flensborg
 • Zur Krone, Padborg grænse
 • Sonja & Wolfgang, Padborg grænse ( er blevet til en Fakta -Tyskland)
 • Bordershop, Puttgarden

Udover grænsebutikkerne findes der naturligvis en lang række supermarkeder i grænseområdet.

Husk også, at der i Flensburg ligger både Lidl, Aldi og andre discountbutikker. Her finder du en lang række meget billige varer, også sammenlignet med de kendte grænsebutikker.

Kender du til andre gode supermarkeder i Flensburg eller andre grænsebutikker? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv en kommentar i feltet herunder.

Udover dagligvarer er der selvfølgelig rigtig mange andre ting, som man kan spare penge på i Tyskland. Det er alt, lige fra brugte biler, elektronik og hvidevarer, campingvogn, rejser og tandlægebesøg.

 

2 kommentarer til “Spar en formue i grænsebutikker”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.