Ny dansk tjeneste giver gratis musik online

Måske har du bemærket tv-reklamerne for musiktjenesten Spotify, som telegiganten Telia giver gratis adgang til, til sine kunder. Men nu har du faktisk et reelt gratis alternativ til Spotify, som oven i købet drives af de danske biblioteker.

I dag har bibliotekerne nemlig relanceret deres online musiktjeneste Bibzoom, og gjort mere end 10 millioner musiknumre tilgængelig for danskere. Så det er slut med at låne ridsede cd’ere på biblioteket – Nu kan du streame musikken ned på dine elektroniske gagdets fra Bibzoom – Kvit og frit.

Gratis musik online – også på mobilen

Udover at være tilgængelig via hjemmesiden, vil du også kunne tilgå musiknumrene via. en mobilapp, som indtil videre kun er udviklet til android, men senere kommer også en iPhoneversion, som gør det muligt at nyde den gratis onlinemusik også når du er på farten.

Ud over at Bibzoom stiller musik gratis til rådighed, vil man også kunne finde artikler og anmeldelser af musik. Modsat eksempelvis Spotify har Bibzoom som mål også at oplyse om musik, og det gøres blandt andet ved artikler om musik – Skrevet af eksperter i formidling.

Målet med Bibzoom er at udbrede kendskabet til musik nationalt. Bibliotekerne har mere end 36 mio. besøg årligt, men med Bibzoom håber man at kunne nå også de brugere, som ikke er i målgruppen for de fysiske ydelser man kan få på biblioteket.

Er dit lokale bibliotek med?

For at anvende Bibzoom kræves det, at dit lokale bibliotek abonnerer på tjenesten. Det gør indtil videre 80% af de danske biblioteker, og det er håbet at de sidste 20% også vil tilsluttes. Med andre ord: Hvis dit lokale bibliotek ikke er tilsluttet, vil du desværre ikke kunne bruge tjenesten.

Relanceringen af Bibzoom sker efter 12 måneders forarbejde, og foreløbig ligger der ca. 10 mio. musiknumre til fri afbenyttelse.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.