Børnepenge – Så meget får du i 2013

Børnepenge, børnecheck eller børne- og ungeydelse. Alt sammen navne for den samme offentlige ydelse, som udbetales til alle børnefamilier 4 gange årligt.

Børne- og ungeydelse hed tidligere børnefamilieydelse, men har i folkemunde hele tiden heddet børnepenge. Formålet med børnepenge er, at hjælpe med nogle af de udgifter man har som børnefamilie. Børnepengene er uafhængigt af indtjening, dog er der i den nyeste skattereform lagt op til, at der ikke udbetales børnepenge, hvis man tjener over 760.000 årligt.

[box type=”info” style=”rounded”]Se også: Køb nu, og betal når du får børnepenge[/box]

Hvem er berettiget til børnepenge

Børnepenge udbetales til forældrene til børn mellem 0 og 17 år. De udbetales første gang i kvartalet efter at barnet er født, og sidste gang i kvartalet hvor den unge fylder 18 år.

For at være berettiget til børnepenge skal man normalt bo i Danmark, og mindst den ene af forældrene skal være fuldt skattepligtig i landet – I praksis betyder det at man skal bo i Danmark for at modtage børnecheck. Barnet må heller ikke være anbragt uden for hjemmet, eller på anden måde forsørget af det offentlige.

Børnepenge udbetales automatisk til barnets mor. Du skal derfor ikke ansøge om børnepenge, med mindre det er en anden end barnets forældre der skal have pengene udbetalt,

Hvor meget får man i børnepenge?

Beløbet der udbetales i børnepenge er afhængigt af barnets alder.

[button link=”http://www.finansielt.dk/aktuelle-satser-for-bornebidrag-2013/” style=”info”]Se hvor meget du får udbetalt[/button]

Hvornår og hvor tit udbetales børnepenge?

Børnepenge bliver udbetalt 4 gange årligt. Hver gang på den 20. i måneden. Hvis den 20. er en lørdag eller søndag udbetales børnepengene på hverdagen inden. Datoerne er:

[toggle title_open=”Luk mig” title_closed=”Se hvornår der udbetales børnepenge” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Se hvornår der udbetales børnepenge” read_less_text=”Luk info” include_excerpt_html=”no”]

 • 20. januar
 • 20. april
 • 20. juli
 • 20. oktober

[/toggle]

Andre børnetilskud til forældre

Den normale børnecheck udbetales automatisk til alle børns forældre. Der er dog også en række andre børnetilskud, som du kan få, hvis du eller dit barn er i en særlig situation. I sådanne tilfælde udbetales børnetilskud ikke automatisk, og du skal selv søge om at modtage børnetilskud. Det drejer sig blandt andet om:

[toggle title_open=”Luk mig” title_closed=”Se andre børnetilskud” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Se andre børnetilskud” read_less_text=”Luk info” include_excerpt_html=”no”]

 • Børnetilskud til enlige forsørgere
 • Børnetilskud til studerende forældre
 • Børnetilskud ved adoption

Andre børnetilskud udbetales automatisk, og du skal derfor ikke søge om:

 • Flerbørnstilskud til tvillinger, trillinger osv. Udbetales til barn nr. 2.
 • Børnetilskud til pensionister
 • Særligt tilskud ved forældres død mv.

[/toggle]

Reglerne for børnetilskud kan være komplicerede. Derfor bør du altid kontakte det offentlige, hvis du har spørgsmål til børnetilskud. Du kan også læse mere på borger.dk

Regulering af børnecheck med skattereform 2012

Et led i regeringens skattereform, som forventes vedtaget i år, er at skære ned på udgifterne til børne- og ungeydelsen. Det sker ved at der ikke udbetales børnepenge, når en eller begge forældre tjener mere end 760.000 kr årligt.

Hvis kun den ene forælder tjener mere end 760.000 årligt vil børnechecken blive halveret, og tjener begge forældre mere end 760.000 årligt hver, vil der ikke blive udbetalt. Bemærk at det er en del af skattereformen, som endnu ikke er vedtaget. Det forventes at gælde fra nytår 2013.

 

25 kommentarer til “Børnepenge – Så meget får du i 2013

 1. Er det korrekt forstået at fødes barnet f.eks 21 okt, så får man først en børnecheck pr. 20 januar? Så “snydes” man jo for en hel check i forhold til hvis barnet er født 19 okt. Det burde være fra fødselsdato pengene udregnes!

  • Nej Vivi, du bliver ikke snydt. For du får et kvartal mere i den sidste ende. Og skilledatoen er ikke den 20 i det kvartal hvor pengene udbetales, men der imod den første i kvartalsmåneden. Så hvis barnet bliver født 1. oktober, kommer der ikke børnepenge før end januar.

   • Lidt snydt bliver man jo,eftersom det beløb man får udbetalt falder med barnets alder, plus en del forældre har mere brug for pengene til “opstartskapital”.
    Hilsen Mette

 2. Du bliver ikke “snydt”. Hvis dit barn har fødselsdag som du skriver, så kommet den sidste børnecheck jo efter barnet er fyldt 18…

  • Det står i teksten Kasper. Det er til at afhjælpe for nogen af de udgifter man har som børnefamilie. Så det er op til een selv at administrerer dem, altså for den som får dem udbetalt. En normalt fungerende familie har selvfølgelig aftaler om hvad indkomsten skal gå til af udgifter så alle har det godt og rimeligt i familien. Men juridisk set er det altså den person (normalt moderen) der alene bestemmer over pengene.

 3. Hej. Jeg venter barn nr.3 og ville undersøge hvad vi vil få i børnepenge når den lille kommer. Er det noget med at uanset hvor mange børn man har, kan beløbet af børnepenge max blive 30.000kr eller blev det ikke vedtaget..?

 4. Hej
  Jeg planlægger et ophold i udlandet i 10 måneder med hele familien. Får vi børneydelse imens? Hvis vi er skattepligtige i DK? Og hvad hvis vi ikke er det?

 5. Hvis mine børn har folkereg. adresse hos deres far. Hvem får så børnepengene. Vi er ikke gift. Kan vi selv bestemme det, hvis vi er enige, eller ?

  • Det er svært at svare på dit spørgsmål, for der er ikke noget der hedde børnepenge.
   Det hedder børneydelse og børnebidrag.

   Jeg havde selv svært ved at finde rundt i det i begyndelsen.

   børneydelsen (børnechecken) får du af det offentlige og pr. automatik tildeles de moderen. Har faderen børnene boende med folkeregister adresse skal han ansøge om at det bliver ændret for at få dem. Ansøgningen bliver automatisk godkendt, men han skal altså foretage sig noget for at få dem.

   børnebidrag er det beløb som den forældre der ikke har folkeregisteradressen skal betale til den af forældrene som har folkeregister adressen (der kan klages over dette hvis det er bidragsbetaleren der har barnet hos sig mest)

   man har pligt til at betale børnebidrag, men der skal ligge en ansøgning om det og en tvist vil blive afgjort med udgangspunkt i ansøgningsdatoen og ikke før denne uanset hvor lang tid der er gået. Det er pga. bevisbyrden. man skal kunne bevise at den anden ikke har været i god tro, eller ligefrem uvidende om kravet.

  • børneydelsen kommer automatisk til moderen og man kan ikke slippe for at få dem.
   skal faderen have dem (fordi han har adressen) skal han søge om dem og han får dem derved automatisk og kan kun slippe for dem såfremt moderen igen får adresse n og ansøger om dem.

   børnebidraget er PLIGTIGT at betale med MINDSTE bidraget og det er umuligt at slippe for at betale dem. Der er faldet afgørelser om det. forældre kan aftale et større bidrag men ikke et mindre og dered kan det slet ikke komme på tale om at det helt skal bortfalde. Beløbet er som der står BØRNE (penge) barnet har KRAV på dem og staten har besluttet at ingen forældre kan bestemme andet.

 6. Goddag

  Er man berettiget til børnepenge, når man bliver far til et barn født i udlandet?
  Er gift med en udlænding, som blev gravid efter at være flyttet fra Danmark, og vi er stadig gift, selvom vi ikke bor sammen.

  Med venlig hilsen
  Jess

 7. Nogle som kan svarer mig på om, forældrene for taget deres børne- ungeydelse hvis barnet er over 15 år og tjener over 2000 kroner i nogle måneder?
  Dette er et meget vigtigt spørgsmål, da jeg skal vide om min far har løjet mig direkte op i hovedet.
  Jeg har læst på mange sider og der står intet om det på nogle af dem.
  På forhånd tak for hjælpen 🙂

  • Jeg ser at der er regler for børneBIDRAG og egenindkomst.
   Jeg har ved min søgning på internettet ikke kunnet finde noget om at man mister ungeYDELSE pga. barnets egen indkomst.

   Måske har du blandet de to begreber sammen? Eller din far har?
   Og jeg har nu læst loven om børne og unge ydelsen, og når der ikke står noget om det, så er det fordi det ikke er korrekt.

   Men da børne og unge ydelsen gives til forældren, har jeg svært ved at se hvordan det vedkommer dig. Det er ikke dine penge.

   Det eneste der diskuterer noget om indkomst er at forældrenes indkomst ingen betydning har for beløbet overhovedet.
   Jeg ved ikke om det er indført, men man overvejer eller har indført at forældre der tjener mere end 700.000 kr ikke skal have disse ydelserr.

   Så et barns indkomst på sølle 2000 kr. har slet ingen betydning i denne henseende.

   Jeg har lige læst at børne og unge ydelsen pr. 1. jan. 2014 bliver nedsat såfremt en forældre tjener mere end 712.600 i indkomst. det nedsættes med 2 procent af det beløb der overstiger den grænse. Det er individuelt pr. forældre, så bor begge dine forældre sammen og begge tjener mere end 712.600, så vil begge få trukket de 2 %.

 8. Er der fortsat loft på hvor mange børn man kan få børnepenge til?
  Jeg venter vores 3. barn, vil jeg få fuld udbetaling til dette barn??
  Jeg har googlet meget rundt, men syntes det er svært at finde regler for satser og antal børn.

  Vh Winnie

 9. Hej. Hvorfra skal man have børnepenge hvis man bor i Sverige men arbejder i Danmark og betaler fuld skat i Danmark!!! Min mand arbejder fast i Sverige og jeg i Danmark. Hvordan er reglerne og kan vi få både fra Danmark og Sverige. Med vänlig hälsning, Vibeke

 10. hi til hvormange børn man får børne penge fordi jeg er gravid på børn nr 4 . Børn nr 4 er får ikke børnepenge?

  • Du skulle gerne få børnepenge til barn nummer 4 også. Jeg har ikke kunne finde nogle steder der siger det modsatte.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.