Nordea anbefaler ikke investering i obligationer

En af Danmarks største banker, Nordea, har ændret radikal holdning når det gælder rådgivning af privatinvestorer. Hvor anbefalingen hidtil har været, at det er sund fornuft at investere i obligationer, er anbefalingen nu, at man i stedet indsætter kontanter på en opsparingskonto.

Grunden til, at Nordea dropper obligationer, er at den rekordlave rente betyder, at man kan risikere at tabe penge på sin investering. Derfor anbefaler Nordea nu i stedet at man sætter pengene ind på en bankkonto. Hvis man indsætter penge på en Fastkonto i Nordea, vil den kunne forrentes med op til 2,75%, afhængigt af, hvor lang tid man binder pengene på kontoen. Renten på en 10-årig statsobligation er på rekordlave 1%, og det betyder at Nordea ikke kan leve op til afkastgarantien.

Obligationerne har ellers hidtil været regnet for en sikker investering, som har henvendt sig til de investorer, der ikke ønsker at løbe en risiko. Men det ser ud til at være fortid nu, hvorfor Nordea mener, at det er sikrere at putte pengene ind på en opsparingskonto. Alternativt kan man selvfølgelig også investere i nogle af de mere fysiske ting, som guld og sølv.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.